MAROKKO 5.


En ineens geblesseerd, maar daarover in een volgend blogje meer, probeer ik het reisverhaal zo goed en zo kwaad als het gaat af te maken. De tweede dag in Marakech begonnen we met nog enige bezienswaardigheden te bekijken waaronder het paleis. Erg mooi, maar moeilijk te fotograveren.  De middag is vrij te besteden. Wij gaan niet meer mee terug naar het hotel om te lunchen, maar kiezen er voor om met een ander stel de medina nog een keer in te gaan. We willen eigenlik nog wel het één en ander kopen. Ik ga over tot de koop van een theepot.  Van de jongeren in de groep heb ik een beetje instructie gekregen hoe dit aan te pakken. Als er een prijs genoemd wordt bied je zelf een derde tot de helft. Ik heb de theepot, waarvoor aanvankelijk 450 dirham voor gevraagd werd uiteindelijk gekocht voor 240 dirham. Niet gek dacht ik zo, ik werd bijgestaan door Anneke. Onze mannen hebben heel geduldig staan wachten tot wij klaar waren met het onderhandelen. 

Deze middag heb ik mij echt te goed gedaan aan het kijken naar alle mooie kleuren

Hier was ik echt even aan toe. Zelf even kunnen rond kijken. Ik kom dan ogen te kort. Naast de theepot heb ik ook nog een paar blauwe leren sloffen gekocht en een shawl. En toen was ik er wel klaar mee om steeds maar weer te moeten onderhandelen. Als laatste heb ik nog een kuipje zwarte zeep gekocht. 

Volgens een gids zou dit iets speciaals zijn. Vrouwen smeren er zich helemaal mee in, laten het een paar minuten intrekken om het daarna af te spoelen en klaar is de scrubbeurt waarbij dode huidcellen verwijderd worden. Thuisgekomen heb ik het een keer een beetje geprobeerd, maar de geur doet mij te veel aan groene zeep denken en ik zal het dan ook niet veel gebruiken schat ik zo in.

De volgende dag ging de reis naar Casablanca. Behalve van de moskee heb ik daar weinig foto's meer gemaakt. De medina viel mij wat tegen, het is er vies. Ik besluit dan ook met een popup van de moskee. Het is een mooie reis geweest, waarin ik veel gezien heb. 

                              klik

hanscke Woensdag 14 Februari 2018 - 5:54 pm | | Standaard

acht reacties

Jeanne

Dank voor je mooie verslag. Zo heb ik ook een indruk van Marokko.

Jeanne, (URL) - 14-02-’18 20:03
Sjoerd

Dat afdingen moest ik ook in Djerba. Daar heb ik in het hotel een sierraden verkoper tot wanhoop gebracht, die wilde mijn dochter een ketting aansmeren. Ik vertelde hem meteen dat die ketting hier in Nederland niet meer dan tien euro was en hij er vijftig voor wou hebben. iedere dag in het hotel ging er iets vanaf, op de laatste dag stond hij weer in de hal… Ik liet hem een briefje van 10 euro zien. en mijn dochter kreeg de ketting.

Sjoerd, (URL) - 14-02-’18 21:55
Mrs. T.

Inderdaad, wat een kleuren! Prachtig.

Mrs. T., (URL) - 14-02-’18 22:31
Renesmurf

Dat is altijd het leukste, op eigen gemakt fijn rondstruinen en kopen wat je nodig hebt, of denkt te hebben. Lekker fleurig daar.

Renesmurf, (URL) - 15-02-’18 00:10
Marjolijn

Ja, op zo’n georganiseerde reis zijn de eigen vrije minuten kostbaar.
Gelukkig heb je er wat genomen.

Marjolijn, (URL) - 15-02-’18 07:55
Wieneke

Marokko is een geweldig mooi land. Het maakte op ons tenminste grote indruk. Je kunt zeggen dat je allerlei soorten natuur hebt. Op één dag kun je in gebergte met sneeuw zijn en vervolgens in een woestijn of in een oase. Dat afdingen is best geinig, maar je moet je altijd realiseren dat zelfs als je de helft er van af hebt bedongen, je nog veel te veel hebt betaald. Geeft niks, hoort erbij.

Wieneke, (URL) - 15-02-’18 15:07
Rietepietz

Geen land voor mij, ik háát afdingen en zie met lede ogen aan dat het in Nederland óók steeds meer gedaan wordt.

Rietepietz, (URL) - 15-02-’18 20:14
ria

Die marktjes zijn altijd prachtig en kleurrijk. Aan foto’s heb ik genoeg ;-)

ria, (URL) - 15-02-’18 23:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.