KOUDE DRUKTE


We hadden het van te voren al ingeschat, veel gedoe over de kou die aantocht was, maar het zou ondanks de aangekondigde strenge vorst echt niet meer gaan leiden tot dichtgevroren vaarten. Niet alleen de harde wind is de spelbreker, ook is het niet meer de goede tijd van het jaar. Eerst vroor het 's nachts niet hard genoeg en duurde het door de te krachtige zon overdag veel te lang voordat er een ijsvloertje werd gevormd en nu het dan 's nachts eindelijk matig tot streng vriest, zal de periode te kort zijn voordat de dooi invalt. 

Jammer, we hadden zo graag nog eens een keer over de Murk, het plaatselijke watertje, naar Oudkerk willen lopen om daar lekker van een kop erwtensoep te genieten en dan dit keer met twee honden, want de vorige keer hadden we alleen Hessel nog maar en was Iemand nog niet geboren.

Door de harde wind voelt het heel erg koud en is het niet echt een pretje om buiten te zijn. Behalve ons dagelijkse rondje, de 10.000 stappen moeten natuurlijk wel gezet worden, zijn we dus veel thuis.

Door het weer min of meer verplicht te zijn de tijd binnenshuis door te brengen heb ik nooit erg gevonden, integendeel, ik vond het vaak wel gezellig. Lekker bezig zijn en ondertussen de radio aan, maar dat laatste is er niet meer bij. Ik vind de radio, ik weet het, ik heb het er al eens eerder over gehad, ontzettend irritant geworden. Ik vind de muziek vaak niet meer leuk, de meeste dj's te flauw om aan te horen, de hele dag sky radio is ook geen optie en dat geldt ook voor classic fm. 

Toch had ik deze laatst genoemde zender een middag opstaan en toen hoorde ik opeens het slavenkoor van Nabucco. Ik werd helemaal blij van die muziek. Wat had ik dat gemist. De CDspelers in de radio's doen het niet meer en in het streamen van muziek en dat dan op een usbstickje zetten ben ik gewoon (nog) niet handig. Ik weet het via de telefoon en tablet is er ook veel muziek te beluisteren maar dan zouden we toch ook een luidspreker moeten kopen om dat spul daar op aan te kunnen sluiten. Ik vond dat niet echt een goede optie.

Afijn, ik had dus ook wel eens iets gehoord over radio's met dab en +, misschien was de tijd gekomen om dat dan maar eens aan te gaan schaffen. Na een beetje zoeken vonden we een aardig, niet te duur apparaatje, waar ook een CD speler ingebouwd was, dus dat hebben we maar besteld.

De volgende dag werd het al geleverd. Tja, het apparaat heeft veel meer zenders, datwel, toch wel weer veel van het zelfde, maar mijn klassieke mogelijkheden zijn nu uitgebreid met de radio 4 concertzender en dat is een mooie tussenvorm van de gewone radio 4 en classic fm. Verder kan ik nu ook weer CD's afspelen èn het is een mooi radiootje om straks met de caravan mee te nemen.

Kortom, dankzij de kou zijn we behoorlijk druk geweest met het zoeken naar mogelijkheden om het voor onszelf een beetje gezellig en comfortabel te maken en misschien is het niet optimaal, maar ik heb wel het gevoel weer een stap gezet te hebben om de nieuwigheden van deze tijd bij te kunnen benen.

                                   klik

hanscke Donderdag 01 Maart 2018 - 12:27 pm | | Standaard

zes reacties

Wieneke

Kun je even melden welk apparaat je precies hebt gekocht. Merk en type en waar ik het kan bestellen, want ik zoek ook zoiets.
@Wieneke: het is een Sony dab+ van 119 euro, besteld bij Cool Blue, binnen 24 uur geleverd

Wieneke, (URL) - 01-03-’18 14:55
Marjolijn

Heerlijk toch zo’n apparaat voor vele doeleinden…!

Marjolijn, (URL) - 01-03-’18 17:48
Rietepietz

Ik moet ook nog steeds is zoiets kopen, kom er steeds niet aan toe.

Rietepietz, (URL) - 01-03-’18 18:18
Renesmurf

Ja, als het je kan veroorloven moet je jezelf af en toe een kadootje gunnen. Hoe meer zenders des te minder het aanbod, dus maak je er zelf maar wat van. De winter is te laat gekomen, nu maar hopen dat dat niet voor het voorjaar gaat gelden.

Renesmurf, (URL) - 01-03-’18 22:43
Sjoerd

Ik heb een DAB+ radio, maar die werkt alleen als ik hem bij een raam zet.

Sjoerd, (URL) - 02-03-’18 00:05
ria

Is intussen de boel nog niet bevroren zodat je dat stuk kunt lopen? de temperaturen komen vandaag niet eens boven nul.
Hier ook weinig radio, via de tv kunnen we nu wel muziek van you tube spelen, dat is ook handig en daar kan je ook je eigen lijsten samenstellen.

ria, (URL) - 02-03-’18 11:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.