VERTRAAGD


Het lijkt wel of dit jaar het voorjaar maar niet op gang wil komen, tenminste zo beleef ik het zelf. Hoeveel moeite ik ook doe om mijzelf uit de winterslaap te laten ontwaken, het schijnt maar niet te willen lukken. Zo heel af en toe, als het inderdaad een beetje lekker weer is, word ik heel even actief, bedenk ik opeens dat het violentijd is en spoed ik mij naar de "Welkoop" om een tray violen te kopen om net als alle andere jaren een paar potten met violen te vullen.

Het werkt inspirerend, want de volgende dag zijn we in de tuin te vinden om wat orde op zaken te stellen. Maar wanneer het de volgende dag weer een stuk kouder is, laten we het al snel weer afweten.  

Zo heb ik dit jaar ook niet echt in een paasstemming kunnen komen. Meestal breng ik Pasen wel in verband met het begin van het nieuwe leven wat weer gaat komen, alles bot uit, de tijd van groei en bloei gaat weer beginnen en dat alles kan mij dan altijd ongelooflijk blij maken, maar dat gevoel kan ik nu nog niet te pakken krijgen.

Maar ondanks het niet zo mooie weer hebben we echt wel gezellige paasdagen gehad. Eerste Paasdag heb ik heel uitgebreid en ongestoord op tv naar De Ronde van Vlaanderen kunnen kijken en tweede Paasdag hebben we ons prima in Den Haag vermaakt met, weliswaar in wat druilerig weer, eerst een aardige Groene Wissel wandeltocht van 14 km, en vervolgens met dochterlief en kleine dochter gezellig samen gegeten en genoten van een heerlijk Paasmaal.

Dankzij de Kruidvatactie hoefden we 's avonds niet ook  nog eens naar huis rijden, maar konden we heerlijk in een hotel blijven slapen. Dit alles bij elkaar leidt er wel toe dat ik achteraf kan zeggen dat ik toch wel hele leuke gezellige paasdagen heb gehad ondanks het gemis van het het vrolijke voorjaarsgevoel wat meestal aan deze dagen gekoppeld zit. 

Pasen is voorbij, maar het voorjaar gaat zeker nog komen, ondanks dat de natuur wat vertraagd op gang lijkt te komen.

                                    klik

hanscke Woensdag 04 April 2018 - 4:30 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

De viooltjes hier hebben de strenge vorst en de sneeuw overleefd en staan weer lustig in de wind te hopen op mooi lenteweer. De theeroos heeft zijn eerste bloemen, kortom, het komt eraan, zij het wat later.

Sjoerd, (URL) - 04-04-’18 20:39
ria

Regen regen regen, het lijkt niet op te houden. We zijn het allemaal zat. Maar ook hier de eerste lentebodes hoor.

ria, (URL) - 04-04-’18 21:20
Marjolijn

Moeder natuur wordt langzaam aan wakker.
Je ziet de knoppen komen en de vogels fluiten vrolijk in de vroege morgen.
Het gaat vast weer goed komen…!!

Marjolijn, (URL) - 05-04-’18 06:50
Renesmurf

Ja, er even uit is altijd fijn! En het voorjaar komt niet echt op gang omdat het steeds zo koud is, ik wil in de zomerjas en in de t-shirt, maar echt lekker is dat nog niet.

Renesmurf, (URL) - 05-04-’18 21:45
Rietepietz

Het was ook een rijkelijk vroege Pasen maar ook dan zóu het best lekker weer kunnen zijn. Evengoed voelt het nu toch echt wel als voorjaar aan.

Rietepietz, (URL) - 06-04-’18 20:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.