FEESTJE


Koningsdag hebben we weer achter ons gelaten. Niet dat we dat nu heel uitbundig gevierd hebben, maar toch. Het is zo'n dag die eigenlijk niet onopgemerkt aan je  aan voorbij kan gaan. 's Morgens kijk ik graag tv om zo getuige te zijn van het koninklijke bezoek aan een stad of dorp, dit keer Groningen dus. We hadden er dit jaar zelf wel weer eens heen kunnen gaan, ooit hebben we dat in Franeker gedaan, maar we hebben er voor gekozen om het hele gebeuren, onder het genot van koffie met de tradtionele tompoucee thuis, vanuit onze eigen makkelijke stoel, te volgen.

Het was een mooie uitzending, maar ik blijf me verbazen over de kleding van de prinsessen. Vooral de oudste vond ik er weer niet uitzien en ik zou graag willen weten of dat nu echt haar eigen keuze is.  In zo'n outfit moet je je toch wel ongelukkig gaan voelen.

De dag begon voor ons ook wat ongelukkig. De vlag kon niet gehesen worden! Omdat de wimpel door de vele stormen om de vlaggenmast heen was gewikkeld, moest de mast naar beneden gehaald worden, maar dat ging niet. Nergens was de baco te vinden waarmee de schroeven los gedraaid konden worden. Na heel veel denkwerk kwam P. op de gedachte dat dit stuk gereedschap waarschijnlijk in de caravan ligt, alleen, we hebben in de afgelopen week onze oude caravan omgeruild voor een prachtig nieuw exemplaar.

Met een klein beetje weemoed heb ik afscheid genomen van de oude Hobby. Zestien jaar heeft hij trouw dienst gedaan en hebben we er vele plezierige weken in doorgebracht. Het kleine beetje weemoed verdween echter als sneeuw voor de zon toen we bij de dealer aankwamen en de nieuwe aankoop daar glorieus op ons stond te wachten. Ik vind het echt een feestje om over een paar weken nog een keer met een geheel nieuwe caravan op stap te mogen gaan.

Maar goed de bacosleutel is dus in de oude caravan achtergebleven, maar niet getreurd, tegenwoordig zijn op koningsdag heel veel winkels open dus P. was voor tienen al weer met thuis met een nieuwe, zodat we de vlag toch nog redelijk vroeg konden hijsen.

's Middags hebben we traditiegetrouw, mèt de jongens, even een slag over de kermis gemaakt. Dat is goed voor hun gewenning zodat ze straks, als we er weer met de caravan op uit trekken, weer netjes naast ons kunnen lopen als we eens een stadje willen bezoeken. Als beloning krijgen ze dan een ijsje, en zo eindigt dit uitje dan toch altijd met een feestelijk tintje.

                                                 klik

hanscke Zaterdag 28 April 2018 - 11:55 am | | Standaard

zes reacties

ria

Ik vond ze er alle drie heel leuk uitzien, denk ook wel dat dat in overleg gaat met de dames, die doen heus niet iets aan waarin ze zich niet fijn voelen.

https://twitter.com/josineevers/status/989813613564227586/photo/1?tfw_site=parool&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parool.nl%2Fkoningsdag%2Fdochters-dragen-alle-drie-kleding-van-maxima~a4596173%2F

hier ook een tompouce en tv :-)

ria, (URL) - 28-04-’18 12:42
ria

die doet het niet, misschien deze:
http://www.modekoninginmaxima.nl/mode-ma..
@Ria: ja deze link doet het wel en het is leuk om dit allemaal even te bekijken. Dank je wel.

ria, (URL) - 28-04-’18 12:45
Rietepietz

Zolang de meisje zich er zelf maar happy in voelen kan ik me niet druk maken over wat ze dragen. Ik zie wel vaker kledingkeuzes die niet de mijne zouden zijn maar wat maakt het uit!
Heel veel plezier met dat nieuwe juweeltje, de moderne caravan is niet meer te vergelijken met de oudere wagens, ze hebben nu meestal zelfs een douche aan boord.

Rietepietz, (URL) - 28-04-’18 13:38
Sjoerd

Ach, het genot van een mooie nieuwe caravan weegt wel op tegen het verlies van een Bahco. Hier in het zuiden wordt niet zoveel gedaan aan koningsdag. Voor mij is het gewoon een extra vrije dag.

Sjoerd, (URL) - 28-04-’18 18:26
Renesmurf

ja, altijd mooi zo`n nieuwe caravan, de voorpret kan beginnen! En het koningshuis heeft zijn langste tijd vast ook gehad.

Renesmurf, (URL) - 28-04-’18 23:41
Marjolijn

Het was weer een leuk feestje…!
Veel plezier met de nieuwe caravan.

Marjolijn, - 30-04-’18 07:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.