MEGCHELEN


Dit is de allereerste keer sinds ik ruim twaalf jaar geleden met bloggen begonnen ben, dat ik er gaandeweg voor gekozen heb om tijdens mijn (voorjaars)vakantie geen blogjes te maken. Het is min of meer een samenloop van allerlei redenen bij elkaar en het heeft vooral te maken met oud en nieuw.

Laat ik met het nieuwe beginnen. Begin dit jaar hebben we een nieuwe caravan gekocht. De Hobby, want dat was het merk wat we hadden, was dan nog wel niet helemaal aan zijn eind, maar hij begon toch hier en daar wat gebreken te vertonen en het leek ons een wijs besluit om deze te vervangen voor een nieuwe.

Ik had gedacht er heeeeeel blij mee te zijn en dat ben ik ook wel maar toch anders dan toen we zestien jaar gelden de Hobby kochten. Na een Holtkamper vouwwagen kregen we een echte caravan. Ik kon mijn geluk niet op. Het was een upgrade van jewelste en werkelijk alles was mooi en luxe en fantastisch.

Nu we dus weer een nieuwe caravan hebben, dit keer een Carevelair, is het toch anders en ga je meer vergelijken. In de éne caravan is dit handiger, in de nieuwe is dat juist weer geheel iets anders, maar dan mis je weer net dat éne, kortom het was veel meer wennen aan meer van het zelfde maar dan net iets anders, dan ik gedacht had.

Nu we er een dag of tien mee weggeweest zijn is het goed en begin ik steeds meer van de blijdschap te voelen die ik verwacht had.

Naast het wennen aan de nieuwe caravan en hiervoor wat tijd te willen hebben om de juiste woorden te kunnen vinden om hierover te schrijven, begint de inmiddels sterk verouderde llaptop ook een een obstakel te vormen om (snel) even een blogje te maken. Het ding is zo traag, het toetsenbord werkt niet meer naar behoren, kortom het kost mij behoorlijk wat inspanning om een blogje geplaatst te krijgen, waardoor ik deze vakantie dacht, laat maar. De nieuwe caravan en de oude laptop, het matchte gewoon even niet met elkaar.

We waren in Megchelen en we hebben daar een prima tijd gehad. Een mooie grensstreek waar heel fijn gefietst en gewandeld kan worden en dat hebben we dan ook met heel veel plezier gedaan.

De foto aan het begin van het blog is in Ulft genomen en refereert aan het verleden van deze streek toen hier nogal wat ijzer gevonden is en er een grootse ijzergieterij was van waaruit onder andere de kachelfabriek de DRU is ontstaan. Het gigantische gebouwencomplex van de DRU is gerenoveerd en doet nu dienst als de Cultuurfabriek. Heel erg mooi van opzet.

De onderste foto geeft het aanzien van het landelijke dorpje Megchelen weer, waar nog volop rust en ruimte te vinden is. We hebben weer heel wat mooie en interessante dingen gezien in deze prachtige omgeving.

                       klik

hanscke Dinsdag 22 Mei 2018 - 10:27 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

We hebben er ooit aan gedacht om een caravan te kopen, maar de plannen zijn de ijskast ingegaan. We hebben eens berekend hoe vaak we daar gebruik van konden maken en vonden het niet lonend om daarvoor ene te kopen. Meer omdat we ook geen stalling bij het huis hebben waar die kon staan

Sjoerd, (URL) - 23-05-’18 12:43
Rietepietz

De caravan is dus ingewijd, maar logisch dat het het even wennen was.

Rietepietz, (URL) - 23-05-’18 19:52
ria

Logisch toch dat het even wennen is, maar lekker alles nieuw moet toch ook fijn zijn. Nu nog een nieuwe laptop, dat is ook altijd een heel gedoe vind ik en je kunt weer jaren vooruit :-)

ria, (URL) - 24-05-’18 11:48
Thérèse

Ik vind het juist erg fijn om niet op de computer bezig te zijn. Dan heb ik helemáál vakantie.

Thérèse, - 24-05-’18 15:04
Renesmurf

ja, een nieuwe laptop is dan toch weer iets anders dan een nieuwe caravan. Ik heb altijd mijn eerste nog en ik hoop dat dat zo blijft. Maar ik snap, als er almaar gebreken ontstaan, dat ie dan aan vervanging toe is.

Renesmurf, (URL) - 25-05-’18 22:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.