IN DE STOKKEN


Het feest staat in de stokken, het dorpsfeest wel te verstaan. Deze week gaat het gebeuren, dan gaan we zien of alle voorbereidingen doeltreffend genoeg zijn geweest om als dorp ons tweejaarlijkse feest weer te kunnen vieren. 

Het is net of ik het deze keer net iets zwaarder vond om mijn steentje bij te dragen dan de vorige keer. (natuurlijk heeft het ernstig ziek zijn van mijn schoonzusje hierin ook wel een rol  gespeeld. Gelukkig lijkt het de goede kant op te gaan) maar misschien heeft het ook te maken met het feit, dat ik nu meer van de in's en out's weet. Door de ervaring weet ik nu veel meer dan de eerste keer, wat er eventueel allemaal mis zou kunnen gaan... en ja, dat wil je natuurlijk koste wat het kost zien te voorkomen.

Ook krijg je te maken met de veranderingen die in twee jaar plaats vinden. Neem bijvoorbeeld het verplicht inzetten van verkeersregelaars bij de optocht. Twee jaar geleden was het best een klus voor de twee aangewezen bestuursleden van ons comité om on line het examen te doen, maar dit jaar was het een crime om het überhaupt geregeld te krijgen, om mensen aan het examen deel te laten nemen.

Omdat ik de organisatie hiervan op mij genomen had, ben ik hier mee bezig gegaan en dat heb ik geweten. Het heeft mij uren gekost om uit te zoeken hoe het moest. En als ik de gemeente dan belde voor enige uitleg, werd ik verwezen naar de handleiding van de pagina.

Oh, de medewerkster van de gemeente was heus heel vriendelijk hoor, maar echt veel verder helpen kon ze me ook niet. Ze probeerde mij nog wel een hart onder de riem te steken door te zeggen dat de website niet echt gebruikersvriendelijk was. Hierover waren al meer klachten geweest. Achteraf blijkt dan, dat onze gemeente zich niet voor de regeling van verkeersregelaars aangemeld heeft, waardoor in onze gemeente de betreffende organisatie die een optocht organiseert, wij dus, een aantal extra handelingen moeten verrichten om toegang tot het verplichte examen te krijgen. Afijn, het is uiteindelijk toch allemaal nog op tijd klaar gekomen.

Morgen zal de feesttent opgebouwd worden, daar heb ik dan, behalve het regelen van de verzekering, geen taak in, woensdag wordt de tent verder ingericht, daar word ik wel verwacht en donderdag gaan we los.

We beginnen met een lunch voor de schoolkinderen, daarna kinderspelletjes en kinderdisco en 's avonds een bonte avond met diverse optredens van verschillende buurten.

Op vrijdag starten we met een optocht, zijn er spelletjes voor de 50 plussers, is er een Cross country voor de liefhebbers en is er 's avonds een band die (kei)harde muziek speelt. Gelukkig heb ik het zo geregeld dat ik die avond slechts de verkoop van de entreegelden voor mijn rekening neem en dat ik zo rond twaalf uur weg kan. Zaterdag is er dan voor de 2e keer optocht en 's middags de alom geroemde matinee. Het feest wordt op zondag met een kerkdienst in de tent afgesloten.

We hopen op mooi weer, maar we zijn al blij als het donderdag, vrijdag en zaterdag droog is. We zijn (ik ben) er klaar voor.  Of er deze week nog tijd over blijft om even stoom af te blazen weet ik niet, dat hangt er helemaal van af hoe het één en ander zal gaan verlopen.

                                 klik

hanscke Maandag 18 Juni 2018 - 10:59 am | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Ik wens je in ieder geval heel veel succes met het feest.

Sjoerd, (URL) - 18-06-’18 12:31
Rietepietz

Er komt nog heel veel bij kijken om iets te organiseren, misschien gebeurt er daarom vrijwel niets meer bij ons in het dorp. Het zal ongetwijfeld een succes worden, veel plezier.

Rietepietz, (URL) - 18-06-’18 19:06
Mrs. T.

Heel veel plezier!

Mrs. T., (URL) - 18-06-’18 21:49
Renesmurf

ja, dat lijkt me nog een heel georganiseer, en het zal vast een succes gaan worden! Veel plezier!

Renesmurf, (URL) - 18-06-’18 22:15
Marjolijn

Succes en een fijne week…!!

Marjolijn, - 19-06-’18 07:11
ria

Het komt vast allemaal goed, veel plezier!

ria, (URL) - 19-06-’18 09:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.