IN DER FREMDE


Ooit heeft iemand mij de tip gegeven, dat er vlak over de Duitse grens heel wat te zien is aan kastelen. Deze winter ben ik eens op zoek gegaan en kwam ik op het spoor van de hundert schlösser route in Münsterland. Dat leek me wel wat. Ik heb ergens op het internet een prachtige regionalkarte van die streek gevonden en besteld en vervolgens heb ik uren over die kaart gebogen gezeten om uit te plussen en te minnen waar we goed zouden kunnen fietsen en wandelen.

Toen de streek na veel vijven en zessen bepaald was,  Münster en Coesfeld moesten in een straal van ongeveer 35 km. liggen waar daar wilde ik dan ook heen kunnen gaan zonder al te veel tijd  in de auto te oeven zitten, ben ik op zoek gegaan naar een camping.

Dat leek eerst niet mee te vallen, maar uiteindelijk viel de keuze op Tannenwiese bij Dülmen. De meeste Duitse campings staan vol met vaste gasten, maar deze camping heeft een apart veld voor de gewone komende en gaande kampeerder. Dat leek mij wel wat.

En het is een schot in de roos. Een goede camping met sehr sauber sanitair, een prachtige omgeving met allerlei leuke stadjes die we per fiets kunnen bereiken en wandelroutes kan ik hier zelf wel ontwerpen met behulp van de goede fietskaart. Dülmen, Haltern am See, Lüdinghausen, het zijn allemaal hele leuke kleinschalige stadjes, te vergelijken met Dokkum.

Vandaag was het helemaal Toppie Joppie. Op de kaart was  dan wel aangegeven dat er in Lüdinghausen net iets meer te zien zou zijn  dan in de andere genoemde stadjes , maar dat er zulke prachtige kastelen zouden staan overtrof mijn stoutste verwachtingen.

Met het uitzonderlijk mooie weer wat we er zo maar cadeau bij krijgen, is het echt genieten geblazen. En dan te bedenken dat dit eigenlijk maar even een tussenvakantie is. Zeker voor herhaling vatbaar. Met de relatief korte reistijd van pakweg twee en een half uur is dit een streek waar ik zeker nog wel eens weer naar toe wil. Het is hier prachtig.

hanscke Maandag 02 Juli 2018 - 11:06 pm | | Standaard

zeven reacties

Marjolijn

Lekker genieten van alles, meer hoeft niet…!!

Marjolijn, - 03-07-’18 07:27
Sjoerd

Dat ziet en hoort helemaal niet verkeerd. Daar kun je wel een stukje voor rijden. Veel plezier daar.

Sjoerd, (URL) - 03-07-’18 08:14
Ximaar

Ik kan die tipgever niet geweest zijn, omdat volgens mij overal in Duitsland leuke stadjes met kastelen en stadspoorten staan. ;-)
Dülmen, Haltern am See, Lüdinghausen, Münster en Coesfeld zijn zeker het bezoeken waard. Vergeet niet ook Nordkirchen te bezoeken.

Ximaar, (URL) - 03-07-’18 15:11
ria

Veel plezier daar. Zijn de jongens ook mee?

ria, (URL) - 03-07-’18 18:17
Rietepietz

Met dit prachtige weer kun je je overal wel vermaken natuurlijk maar Duitsland is een prachtig land. Als je dan ook nog een goede camping treft is dat boffen.

Rietepietz, (URL) - 03-07-’18 20:48
Mrs. T.

Heerlijk genieten dus.

Mrs. T., (URL) - 03-07-’18 22:00
Renesmurf

Dat is helemaal ideaal, dat alles meezit! Dan is het leven supermooi!

Renesmurf, (URL) - 05-07-’18 22:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.