RITME


Ik kom er eerlijk voor uit, ik houd er van dat de gewone doorsnee dagen in een bepaald ritme verlopen. 's Morgens zo'n beetje op de zelfde tijd opstaan, ontbijten, koffie enzovoort enzovoort. Wanneer het ritme zo af en toe eens voor een dag wat verstoord wordt, dan is dat op zich geen ramp, daar kan ik mij dan wel bij aanpassen, ook als het een paar dagen duurt, wanneer wij bijvoorbeeld één van de kinderen over de vloer hebben.

Maar als dat bezoek wat langer gaat duren zoals de afgelopen week, zoonlief en kleindochter zijn ruim een week bij ons geweest, dan krijg ik de neiging om toch weer naar een ander soort ritme te zoeken. Dan wordt er 's avonds weliswaar op een ander tijdstip gegeten, maar binnen de kortste keren wordt de nieuwe etenstijd dan al snel weer een gewoonte en gek genoeg stemt iedereen daar dan ook stilzwijgend mee in.

Zo doorbreekt deze lange hete zomer ook mijn ritme. Wanneer het mooi weer is, pas ik mijn dag daar op aan, ik heb dan het idee dat ik zoveel mogelijk buiten moet zijn, want voor je het weet regent het weer en is er weer alle tijd om van alles binnen te doen. Maar het warme weer houdt maar aan en ik hunker er zo langzamerhand naar om weer in mijn gewone doen van alle dag te komen.

Bij het overdenken van dit onderwerpje schoot mij onmiddellijk het liedje 'alles heeft ritme' van Frizzle Sizzel te binnen, waarmee deze meidengroep in 1986 ons land vertegenwoordigde bij het songfestival. Ik heb de tekst van het liedje altijd wel aardig gevonden, waarschijnlijk omdat ik er wel iets van mijzelf in herkende. Ik houd dus wel van ritme en regelmaat.

Het lange bezoek van Nina uit den vreemde en haar vader, de beslommeringen betreffende het in gereedheid brengen van de nieuwe woning van zoonlief, hij heeft een huisje gekocht een paar dorpen verderop,  èn het warme weer hebben de afgelopen week tot een zeer bijzondere week gemaakt die ik niet graag had willen missen en die tot in lengte van dagen in mijn geheugen gegrift zal staan.

Zoonlief gaat met het betrekken van zijn nieuwe huis een nieuwe fase van zijn leven binnen en ook dat zal op den duur wel weer een eigen ritme krijgen, ondanks dat hij aangeeft, voorlopig nog weinig thuis te zijn, omdat hij voor zijn werk nog veel in het buitenland zal vertoeven. We gaan wel zien hoe zich dat gaat ontwikkelen.

                                             klik

hanscke Vrijdag 03 Augustus 2018 - 3:50 pm | | Standaard

zes reacties

Rietepietz

Ook al dat mooie weer went maar uiteindelijk zullen we toch wel weer in ons gewone ritme komen.

Rietepietz, (URL) - 03-08-’18 21:14
ria

Heerlijk hoor ik hou er ook van. Het is volgens mij ook goed en gezond. Orde en regelmaat. Leuk dat je zoon wat dichterbij komt wonen. Lange logeerpartijen zijn ook niets voor mij, drie nachten zijn wel het uiterste. Net als vis blijft visite ook maar drie dagen fris.

ria, (URL) - 04-08-’18 09:09
Sjoerd

Toevallig hadden mijn vrouw het er gisteren avond ook over. Eens in de zoveel tijd gaan we ‘s avonds naar de pedicure. Dan zijn we ook helemaal uit ons ritme.

Sjoerd, (URL) - 04-08-’18 16:22
Marjolijn

Rust, reinheid en regelmaat zijn de beste ingrediënten voor een goed en prettig leven.

Marjolijn, - 06-08-’18 06:56
Petr@

Ik ben ook erg van ritme in de dag, dat schijnt ook goed te zijn voor een mens.
Dus ik herken me er zeker in.
Fijn dat jullie zoon niet al te ver bij jullie vandaan komt wonen!

Petr@, (URL) - 06-08-’18 15:22
Therese

Ik hou wel van de rust om te kunnen tekenen en schilderen. Is tenslotte mijn vak. Met visite en logé‘s gaat dat niet zo goed. Maar als het leven wel een sleur wordt, moet ik er nodig tussenuit. Ach ja, zo is het misschien voor iedereen anders.

Therese, (URL) - 07-08-’18 13:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.