STOUTE SCHOENEN


Het lijkt elke keer een groter probleem te worden. Voordat ik nieuwe schoenen probleemloos kan dragen is er heel wat water door de Rijn gestroomd. En met deze droogte stroomde het water niet zo hard, dus duurde het dit keer wel heel erg lang, bijna vier weken. Vorig jaar had ik in de nazomer nog nieuwe sandalen gekocht, maar toen ik deze dit voorjaar weer aantrok, zaten ze niet meer zo lekker. Het waren toch echte Durea's en bijna dezelfden van dat jaar daarvoor, zelfde maat, zelfde breedte en toch liepen ze niet echt heel lekker.

De zaterdag voordat we naar Nijmegen vertrokken heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zijn we naar de speciaalzaak van schoenen gegaan om een nieuw paar te kopen, want het oude paar was inmiddels zover afgesleten dat er nieuwe hakken onder moesten komen en dat wilde ik niet meer.

Het leek me goed om het vóór Nijmegen te doen, want de ervaring heeft mij geleerd dat na het wandelfestijn de voeten nog wel een paar dagen dikker zijn dan anders zijn.

Trots liep ik die zaterdag op mijn nieuwe schoenen, maar niet lang..... Het leer was te stug en ik had na het uitlaatrondje al meerdere wondjes op mijn voeten vanwege het schuren. Dat kon ik niet gebruiken dus snel de oude sandalen maar weer aan.

Toen we een aantal dagen thuis waren en mijn voeten de normale omvang weer hadden probeerde ik het opnieuw met de nieuwe sandalen. Oh man, helemaal mis. Halverwege het rondje wist ik al dat er weer verschillende open plekjes waren. Geukkig hadden we zakdoeken bij ons en P. heeft deze zo om mijn voeten heen gedrapeerd zodat de schade enigszins beperkt is gebleven.

De oude sandalen maar weer aan. Die gingen inmiddels steeds lekkerder zitten. Over oude schoenen gesproken. Omdat mijn voeten tijdens de hitte steeds weer uitzetten was het ondoenlijk om de nieuwe schoenen aan te trekken. Toen het eindelijk wat koeler werd, ben ik ze 's morgens maar gaan dragen, maar dan met sokken aan, geen gezicht en 's avonds heb ik het rondje ook maar een paar keer gedaan met die malle sokken aan.

Maar vandaag heb ik voor het eerst het dagelijkse rondje van bijna 4 kilometer kunnen lopen met blote voeten in de nieuwe sandalen met slechts hier en daar een pleistertje. Het ziet er naar uit dat ik nu eindelijk probleemloos op de nieuwe schoenen kan weglopen. Nog net op tijd voor we op vakantie gaan.

                                         klik

hanscke Donderdag 09 Augustus 2018 - 10:15 pm | | Standaard

zes reacties

Therese

O wat is dat moeilijk voor jou, Hanscke. Gelukkig zitten ze nu goed. Het was ook extreem warm natuurlijk.

Therese, (URL) - 09-08-’18 23:34
Marjolijn

Ik herken het probleem, maar sokken zijn wel een goede oplossing…!!

Marjolijn, - 10-08-’18 07:36
Sjoerd

Ik heb ook altijd het probleem met nieuwe schoenen. In de winkel zitten ze prima, kan ik er ook lekker op lopen, maar als ik ze dan een dag aandoe begint de ellende…

Sjoerd, (URL) - 10-08-’18 08:43
Petr@

Gelukkig kun je ze nu dan wel aan, het zou zonde zijn als je er niet meer mee kon lopen.
Ik,heb ook snel last van blaren, heel vervelend.
En ja wat lopen de ouden schoenen dan lekker he, haha.

Petr@, (URL) - 10-08-’18 09:33
ria

Dat is vervelend. Als ze niet gelijk goed zitten koop ik ze niet, tenminste dat probeer ik.

ria, (URL) - 10-08-’18 12:13
Mrs. T.

Ik had dat vroeger veel erger dan nu, dat ik blaren liep. Maar dat klop ik snel even af nu.

Mrs. T., (URL) - 10-08-’18 13:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.