OP DE BONNEFOOI 2


Het is al weer drie weken geleden, dat we met vakantie gingen en inmiddels zijn we ook al weer drie dagen thuis. Ik kijk terug op een heerlijke tijd. Dit jaar had ik er voor gekozen om niet alles in chronologische volgorde te doen èn ik heb met opzet steeds de verleden tijd gebruikt. In de volgende blogjes ga ik proberen mijn vakantieverhaal  af te maken.

Na de tussenstop in Aumale was ons eerste reisdoel Clisson, ongeveer 25 km. zuidoostelijk van Nantes. Van daaruit wilde ik mijn reis langs de Loire afronden. Na een heerlijk ontbijtje gingen we op stap om het stadje te verkennen. Echt vlak was het niet. Vanaf de hoofdweg liep er een weggetje nogal stijl naar beneden. Gelukkig waren we lopend, want met de fiets zag ik mij dit niet zo gauw doen.

Het was een pittoresk stadje zoals ook al aangekondigd was, maar weer viel het mij op dat er bijna geen winkels meer open waren. Heel veel lege etalages vertelden opnieuw het verhaal van vervlogen tijden. Dat geldt natuurlijk ook voor het kasteel, maar toch vind ik dat dan net weer een ander verhaal. Wonder boven wonder mochten de jongens ook mee om deze ruïne wat nader te bekijken. Ik beloofde P. dat ik in de verdere vakantie echt niet elke steenhoop hoefde te bezoeken, maar dat me dit toch wel een aardige start leek.

Het leverde ook nog een aardig overicht van het stadje op.  En ik was helemaal weg van die prachtige boom. Andere foto's hiervan ga ik in de toekomst vast nog wel eens in een blog gebruiken.

Na wat foldermateriaal bij de Toerist Information opgehaald te hebben,  keerden we  terug naar de camping. 's Middags hebben we de aanbevolen wandelroute in de omgeving van Clisson gemaakt.

                                   klik

hanscke Zondag 02 September 2018 - 2:25 pm | | Standaard

negen reacties

Jeanne

Imposant geheel!

Jeanne, (URL) - 02-09-’18 18:05
Rietepietz

Nee met de fiets is natuurlijk geen doen in dat beeldschone dorpje, maar het hoeft ook niet snel natuurlijk.

Rietepietz, (URL) - 02-09-’18 19:09
Sjoerd

Schitterend pandje, even renoveren en je kunt er weer intrekken.

Sjoerd, (URL) - 02-09-’18 20:18
Marjolijn

Mooi stadje om even doorheen te wandelen, maar om te wonen vraag ik me toch wel af.
Het zal langzaamaan uitsterven.

Marjolijn, - 03-09-’18 07:08
ria

Prachtig stadje!

ria, (URL) - 03-09-’18 11:25
Ximaar

Aan de noordzijde zit een Intermarché een een E.LeClerc. Die verkopen alles een stuk goedkoper. Tel daarbij op dat Fransen alle boodschappen met de auto doen en het gevolg is dat zo’n oud centrum het loodje legt. Heel veel Franse binnensteden hebben daar last van. Ik vind het erg jammer en ben blij dat we in NL meer een fietscultuur hebben.

In Clisson ben ik nog niet geweest. Het ziet er mooi uit en lijkt iets weg te hebben van Parthenay. Dat stadje kan ik ook aanraden.

Ximaar, (URL) - 03-09-’18 15:21
Therese

Een prachtige stad om te verkennen. Ik ben wel een beetje jaloers dat jullie nog zo lekker kamperen, maar echtgenoot wil het niet meer. Je bent zo lekker mobiel dan en je kunt daar na een dag weggaan of er nog wat langer blijven.
Ja, vertel maar lekker alles door elkaar. Wat maakt het uit?

Therese, (URL) - 04-09-’18 22:13
Renesmurf

Dat lijkt me wel een leuk stadje, jammer van de leegstand, dat wel.

Renesmurf, (URL) - 04-09-’18 22:19
Petr@

Leuk al die losse verslagen van jullie vakantie!
Zo te zien hebben de jullie en de honden genoten.

Petr@, (URL) - 06-09-’18 09:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.