HET NORMALE LEVEN


Eigenlijk had ik nog één vakantieblog moeten schrijven om de telling kloppend te krijgen, maar ik voel me genoodzaakt terug te keren naar het gewone, lees normale, leven. Ik vraag mij ondertussen wel af wat is dan normaal? Is het echt normaal om twee kinderen van 12 en 13 jaar weg te sturen naar een land wat zij niet kennen? De kinderen geven zelf heel goed aan, dat zij hier willen blijven, ze kennen dit land, (in dit geval kan ik niet "ons" land schrijven, dat zou hen juist buitensluiten terwijl ik heel duidelijk wil benadrukken dat ze wat mij betreft één van ons zijn)spreken de taal, ( om dezelfde reden niet "onze"taal) en voelen zich hier ook thuis.

Wat moeten zij in een voor ons en hen onbekend land, met voor ons en hen onbekende gewoonten en gebruiken, een taal die wij en zij niet spreken en een nabije toekomst die voor hen alleen maar voor heel veel verwarring angst en verdriet zal gaan zorgen. Onze nabije toekomst zal liggen in de hoop dat de kinderen het alsnog zullen gaan redden in den vreemde. De hoop dat hun levensbootje toch nog een koers zal kunnen gaan vinden waardoor zij in een rustiger vaarwater gaan komen.

Ik vind het verschrikkelijk. Ik kan, maar wil het ook niet begrijpen. Ik heb in het verleden van heel dicht bij de Raad van Kinderbescherming nogal eens beslissingen zien nemen waarbij deze zich beriep op het belang van het kind. In dit geval schijnt het belang: GEEN PRECEDENT TE WILLEN SCHEPPEN veel belangrijker te zijn dan het belang van deze kinderen.

Lieve Lili en Howick. Wat er ook gebeurt, ik hoop dat er achter deze heftige tijd, aan de horizon betere tijden voor jullie aanbreken. 

Up Date: Gelukkig, ze mogen blijven en dan hoop ik nu oprecht dat ze in rustiger vaarwater komen.

                            klik

hanscke Zaterdag 08 September 2018 - 11:08 am | | Standaard

zeven reacties

Marjolijn

Laatste nieuws: ze mogen blijven….!!

Marjolijn, - 08-09-’18 16:36
Rietepietz

Wat ik in de emotionele discussie mis is de rol van de moeder en de migrantenindustrie. Gezamenlijk hebben zij járenlang tegen beter weten in steeds weer nieuwe processen in gang gezet. Ook nu de moeder is uitgezet weigert zij iédere in haar lang hulp om de druk op te voeren. Zou zij direct na de afwijzing vertrokken zijn had zij mét haar toen nog jonge kinderen al jarenlang een nieuw leven op kunnen bouwen in haar land van herkomst. De moeder en de “migrantenmaffia” hebben de situatie zoals die nu voor haar kinderen is veroorzaakt. Ja zeker , het is triest voor de kinderen maar de schuldigen worden in de verkeerde hoek gezocht, dat is in eerste instantie hun moeder die haar kinderen als speelbal gebruikt om ondanks de afwijzing tóch in Nederland te kunnen blijven. Ik begrijp je medeleven met de kinderen maar het eind is zoek als de grenzen steeds weer opgerekt worden.

Rietepietz, (URL) - 08-09-’18 18:18
Mrs. T.

Ik ben het met jou eens, maar zeker ook met Rietepietz. Ik vind de rol van de moeder zeer dubieus. In het verleden en ook nu nog.
En ik vind de rol van het volk ook bijzonder. Aan de ene kant roepen mensen dat er teveel vluchtelingen komen, aan de andere roepen mensen dat er mensen moeten kunnen blijven. Ik kan ‘ons’ vaak niet meer volgen.
Wat je ook vindt van politici: zie het maar ‘ns goed te doen dan.

Mrs. T., (URL) - 08-09-’18 20:53
Sjoerd

ieder normaal mens kan zich voorstellen dat kinderen die aan de start van hun pubertijd moeten verhuizen naar een land waarvan ze de taal niet spreken, het geschrift hun vreemd is, de omgeving niet kan omgaan met deze kinderen, kindermishandeling is.
Ik zou persoonlijk de neiging hebben om iemand die dat toch doet, enkele reis naar dat land aan te bieden…

Sjoerd, (URL) - 08-09-’18 21:41
Renesmurf

Het is gewoon absurd dat er mensen bestaan, zoals die hierboven, die het licht in de ogen van een ander niet gunnen. En de kinderen zijn de dupe.

Renesmurf, (URL) - 08-09-’18 21:42
Ximaar

Komt de moeder nu ook weer terug? Kinderen horen toch bij hun moeder? De grootouders schijnen hier wel te wonen, waarom de kinderen dan wel en de moeder niet? Al met al begrijp ik er weinig van, behalve dat er te lang juridisch gerekt kan worden.

Ximaar, (URL) - 08-09-’18 21:51
Wieneke

Het hele systeem is gewoon hartstikke fout. Ik begrijp niet dat allerlei criminele gasten uit Marokko en weet ik wat voor andere veilige landen (we gaan er zelfs gewoon op vakantie) hier niet weggestuurd kunnen worden en deze kinderen wel. Natuurlijk heeft hun moeder het jarenlang uitstekend gedaan. Ze wordt beloond voor haar niet aflatende inspanning, want binnenkort zal ze wel hier komen wonen ivm gezinshereniging. Ik gun het die twee kinderen best, hoor, maar het is wel erg oneerlijk ten opzichte van de mensen, die wél naar de rechterlijke uitspraak hebben geluisterd en hebben meegewerkt aan hun uitzetting. De staatssecretaris is bedreigd. Hij zegt van niet, maar natuurlijk heeft het zijn beslissing wel beïnvloed.

Wieneke, - 12-09-’18 17:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.