HERFSTTIJDING


Eh ja, dit keer houden de kalender, het jaargetijde en het weer gelijke tred. Het is herfst in optima forma. Regen en wind en alles wat er verder bij hoort komt voorbij. Door de hele lange mooie en warme zomer waren verschillende soorten bomen er dit jaar al vroeg bij om hun blad voortijdig te laten vallen. Jammer, want daardoor krijgt het blad niet de kans om van groen over te gaan in de prachtige kleuren van de herfst. 

Deze week werd ik opgeschrikt door het bericht dat een medebestuurslid van de Oranjevereniging, het commitee wat de organisatie en grotendeels de uitvoer van het dorpsfeest voor haar rekening neemt en waar ik ook deel vanuit maak, tijdens haar vakantie in het buitenland aan een hartstilstand is overleden. Ze mocht slechts 52 jaar worden. Zij was nog niet eens  bij de herfst van haar leven aangekomen en nu stopt het voor haar al.

Ik was nog echt niet bekomen van dit bericht toen ik van het ongeluk in Oss hoorde. Ik val dan even helemaal stil. Voor deze kinderen was de lente nog maar pril.

Na zo'n prachtige zomer is de start van de herfst dan wel even heel koud en kil. Enigszins verstild laat ik de dagen wat aan mij voorbij gaan. Sterven hoort bij het leven, ik weet het, maar een veel te vroeg moeten sterven roept bij mij boosheid op. Waarom? zo vraag ik mij af, waarom is het niet aan iedereen gegeven om van alle jaargetijden in het leven te mogen genieten?

Ik weet dat ik op deze vragen nooit een antwoord zal krijgen. Ik hoop dat ik over enige tijd, zij het met enige schroom, toch weer kan gaan genieten van de herfst die zo prachtig kan zijn.

 

                                          klik

hanscke Zondag 23 September 2018 - 4:46 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Het leven zit niet altijd mee. Maar zo’n geval als met de kinderen in Oss hakt er toch diep in. Vooral voor die begeleidster wordt dit een ondraaglijk leed. Ik heb het meegemaakt met een collega die een schoolkind dood reed met zijn auto. De man heeft nooit meer auto gereden en was daarna een geestelijk wrak. Hij zag steeds het gezicht van het meisje voor hem dat naast hem in de auto lag. Dan is geluk even ver te zoeken…

Sjoerd, (URL) - 23-09-’18 19:33
Renesmurf

Ik vind de herfst nooit prachtig. En ik vind het ook altijd erg sneu als mensen zo jong sterven. Oud worden is leuk, oud zijn is minder, maar een ieder gegund om te worden.

Renesmurf, (URL) - 23-09-’18 22:52
Rietepietz

Vooral die kindertjes, dat is zo onterecht maar het gebeurt gewoon daar hebben we gaan invloed op. Dat wil niemand meemaken!

Rietepietz, (URL) - 24-09-’18 19:15
ria

Iedereen was er stil van en 52 is ook nog veel te jong natuurlijk. Zo vond mijn zus het verschrikkelijk dat we met de ramp misschien wel zouden verdrinken, vooral voor mij, ik was nog maar vijf, zij was al elf en had al zoveel meer van het leven gezien.

ria, (URL) - 25-09-’18 16:05
Marjolijn

Ja, zo’n ongeval met hele jonge kindjes dat hakt er wel in.
Net als een goede bekende op jonge leeftijd!
Ik hoop dat je toch kunt genieten van het herfstig zonnetje.

Marjolijn, - 25-09-’18 16:59
Therese

Er gebeuren zo vaak nare dingen. Dat kan je niet meteen verwerken, maar probeer toch maar van de herfstkleuren te genieten.

Therese, (URL) - 26-09-’18 21:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.