BLURRING


Je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Dit jaar hebben we ons huis laten schilderen en is er geen ruimte meer in ons budget om ook nog een herfsttripje te doen zoals vorig jaar. Wat was het toen mooi in Monschau. Net als dit weekend was het toen ook schitterend weer. Maar goed, gelukkig heb ik de foto's nog en pak ik die er maar even bij waardoor de herfstkleuren toch binnen mijn bereik zijn. 

Wat ook binnen ons bereik lag was het genieten van een lekker herfstbiertje buiten op het terras, ons eigen terras dan wel te verstaan. Ik was gisteren in ons eigen stadje en er waren genoeg terrasjes, maar ik vind er weinig aan om daar in mijn eentje een glas wijn of een bockbiertje te gaan drinken, dus dat heb ik uitgesteld totdat ik weer thuis was om dit samen met P. te doen. Wel zo gezellig om zo van die uitzonderlijk mooie herfstdag te genieten. 

En zo kom ik bij het eigenlijke onderwerp 'blurring'. Oh, u weet niet wat dat is? Nou ik ook niet, maar het is een mengvorm van horeca en winkels. Het MKB wil de weg inslaan dat er bijvoorbeeld bij de kapper of bij de kledingboetiekjes een glaasje wijn aangeboden mag worden, al dan niet betaald als stimulans om het winkelhart levendig te houden.

Ik ben het zelf nog niet tegengekomen maar de GGD-directeur van Friesland waarschuwt de wethouders alvast, want het schijnt dat er een intitiatiefwet 'gemengd kleinhandelsbedrijf' in de maak is die blurring mogelijk maakt en de verwachting is dat hiervoor een kamermeerderheid zal zijn. De GGD-directeur vindt dat we hiermee de verkeerde kant opgaan, want zo zegt zij: hiermee wordt ook aan kinderen wel heel erg het signaal afgegeven: drank hoort erbij.  

Voor mij hoeft het ook niet. Er zijn horecagelegenheden genoeg waar men een drankje kan nuttigen. En al zou de kledingzaak waar ik gisteren een bloesje kocht, mij een drankje aangeboden zou hebben, ook dan zou ik daar niet op ingegaan zijn. Bij mij horen tijd hebben om gezellig samen een drankje te doen nu eenmaal  heel erg bij elkaar en zie ik er niets in om snel even een biertje of een wijntje weg te werken omdat ik een aankoop heb gedaan.

                              klik

hanscke Zondag 14 Oktober 2018 - 12:11 pm | | Standaard

acht reacties

ria

Ik vind het ook onzin, nergens voor nodig, om dezelfde reden.

ria, (URL) - 14-10-’18 15:30
Jeanne

Wat mij betreft komt die wet er niet door! To much of a good thing!

Jeanne, (URL) - 14-10-’18 19:12
Rietepietz

Nee , lijkt mij ook geen goed plan, onzin!

Rietepietz, (URL) - 14-10-’18 20:33
Sjoerd

Hier zie je dat ook ontstaan, vooral de barbier speelt erop in…

Sjoerd, (URL) - 14-10-’18 21:21
Renesmurf

Hier is al wel een bloemenzaak wat ook een theeschenkerij is, moet kunnen.
Drank vind ik absoluut niet kunnen, maar op zondag open ook niet.

Renesmurf, (URL) - 14-10-’18 22:49
Ximaar

Blurring ken ik alleen van Google Streetview en dan betekent het vervagen van gezichten of kentekenplaten. De vervaging die hierboven word bedoeld ken ik alleen van de kappers, waar je al jaren koffie kan krijgen tijdens het wachten.

Ximaar, (URL) - 15-10-’18 00:28
Marjolijn

Ach vrijheid blijheid, soms kan een kop koffie of thee lekker zijn als je moet wachten.
Voor mij hoeft het geen alcohol te zijn.

Marjolijn, - 15-10-’18 06:25
Therese

Nee alcohol schenken vind ik ook geen goed idee, vooral inderdaad met het oog op de jeugd. Hier in West-Friesland is drank al zo’n groot probleem.

Therese, (URL) - 19-10-’18 22:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.