FEMKE


Femke brengt mij wat in de problemen. Was ik eerst heel boos op haar omdat zij verklaarde het verbod op gezichtsbedekkende kleding niet te zullen handhaven, nu begin ik haar toch te begrijpen waarom ze dit zo naar buiten heeft gebracht. Zeker nu ze haar krachtige uitspraak toch iets heeft afgezwakt naar het punt dat het boerkaverbod geen prioriteit krijgt.

Achter dit hele verbod schuit een hele grote moeilijkheid, want wie slingert vrouw met boerka in de trein of tram op de bon? Bij wie ligt de taak om het boerkaverbod uit te voeren? Wat te doen, als iemand met een boerka aan, in wil stappen? Moeten chauffeurs en conducteurs dan als handhavers van het gezag de confrontatie aangaan? Tegenwoordig is er, om die oude term nog maar eens te gebruiken, nog maar heel weinig "blauw" op straat, om snel in te kunnen grijpen.

Ik was, en misschien ben ik dat nog wel, voor een boerkaverbod, maar ergens begint het toch te knagen. Ik wil niet terug naar de tijd met bordjes op bussen en treinen en openbare gebouwen met de tekst: verboden voor..... Onder die boerka's zijn het wel echte mensen.

Tja waarom zij er met alle geweld, vergeef me de uitdrukking, er zo uit willen zien is voor mij niet te begrijpen, Als ik in een ander land met heel andere normen, waarden en gebruiken zou wonen, zou mijn behoefte om mij aan te passen vele malen groter zijn dan het vasthouden aan mijn eigen gewoontes. Wat dat betreft val ik veel meer onder de categorie duikelaar dan onder de categorie trouw zijn aan eigen gewoontes en overtuigingen.

Minister Kasja Ollongren vindt de uitspraken van Femke "prematuur". De minister is nog volop in gesprek met allerlei partijen over de invoering van de wet.

Misschien was het aannemen van de wet die het verbod regelt dat gezichtsbedekkende kleding in openbaar vervoer en overheidsgebouwen bij nader inzien wel wat prematuur. Het enthousiasme over het invoeren van deze wet is bij mij tanende, zeker nu blijkt dat de uitvoer van deze wet niet zo eenvoudig is. Ik twijfel nu zelfs of deze wet er wel had moeten komen.

Ik ben benieuwd hoe dit in de toekomst opgelost gaat worden èn of ik mij dan kan vinden in die oplossing. Femke, Femke, wat doe je mij aan? Of is het toch wel goed om dit kritische geluid te laten horen? Het geeft mij in ieder geval wel stof tot nadenken.

                                               klik

hanscke Donderdag 29 November 2018 - 11:35 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik weet het niet meer met Femke…

Sjoerd, (URL) - 29-11-’18 16:46
Marjolijn

Femke moest haar uitspraken wel matigen, anders had ze nu al een probleem met de Amsterdamse gemeenteraad en de Haagse politiek.
Voor je beurt praten is natuurlijk ook niet netjes.
De wet komt er wel door, maar hoe ze gaan handhavenweet ik ook niet.

Marjolijn, - 29-11-’18 17:54
Rietepietz

Wetten moeten geëerbiedigd worden , ook door Femkes. Maar helaas worden veel wetten nauwelijks niet gehandhaafd omdat ze geen prioriteit hebben , je maakt je dus onnodig zorgen. Ik zie trouwens met enige regelmaat zulke verpakte dames en ik voel me daar zeker onbehaaglijk onder, net als bij gesloten motor helmen bij mensen die niet op de motor zitten.

Rietepietz, (URL) - 29-11-’18 20:13
Hanneke

Ze had gewoon haar mond moeten houden. En dan zien we wel hoe die wet uitpakt. Dit was een domme opmerking.

Hanneke, - 01-12-’18 16:39
Renesmurf

Er kan een bom onder zo`n boerka zitten, en dat willen we niet!

Renesmurf, (URL) - 01-12-’18 20:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.