BEJARIG


Het was dit jaar een race tegen de klok. Zou alles op tijd klaar zijn, zodat ik mijn verjaardag op gepaste wijze zou kunnen vieren? De kamer was hoognodig aan een onderhoudsbeurt toe. Het plafond, de muren, de kozijnen en de plinten waren al lang aan een likje verf toe. Dit had in het voorjaar al zullen gebeuren, maar toen vonden de schilders het te mooi weer en wilden ze graag buiten spelen.

Ons huis was ook in de planning opgenomen om buitenom geschilderd te worden. Dit zou dan in het najaar gebeuren om dan direct er achteraan ook ons interieur te doen. Het eerste is wel gedaan , maar de binnenkant werd ook toen weer uitgesteld vanwege het mooie weer, maar er werd beloofd dat ze voor mijn verjaardag de kamer onder handen zouden nemen....

Drie dagen voor mijn verjaardag ging het dan eindelijk gebeuren! Ik moet zeggen, de mannen hebben er heel hard tegenaan gewerkt en donderdagavond konden we de boekenplank weer opbouwen, de meubels weer naar hun oorspronkelijke plek verhuizen en de nieuwe gordijnen ophangen. Vrijdagmorgen was alles droog genoeg, zodat we de muren ook weer van enige aankleding konden voorzien. Daarna was er gelukkig nog tijd om de boodschappen voor de verjaardag in huis te halen. Vrijdagavond zijn we al vroeg, na ons oudejaarsslokje genuttigd te hebben, doodmoe ons bed in gerold.

De volgende morgen ben ik, behalve hier en daar wat spierpijn van het gesjouw, redelijk fit weer opgestaan en heb ik mijn verjaardag gevierd. Het is een leuke dag geworden, maar ik ben nu wel blij dat ik het even een paar dagen wat rustiger aan kan doen. Ik begin zo langzamerhand toch wel te voelen dat de jaren gaan tellen zonder dat ik me nu echt bejaard voel.

Ach en dan de jongens. Als hond ben je nog niet jarig als er besloten wordt dat er groot onderhoud gepleegd moet worden aan hun hondenhok, want zo is het zoals zij onze kamer zien. Voor hen had het niet gehoeven, er was nog best in te leven. En dan die verjaardag, mogen zij er niet bij zijn en worden ze in het rijdende hondenhok (de auto) geplaatst. Gelukkig lijkt allles nu weer enigszins normaal.

                                 klik

hanscke Zondag 16 December 2018 - 1:41 pm | | Standaard

zes reacties

Ximaar

Gefeliciteerd! (Ook met de goede afloop ;-)

Ximaar, (URL) - 16-12-’18 15:43
Marjolijn

Nog een keertje proficiat!
Fijn dat alles weer gelukt is.
En nu maar lekker uitrusten.

Marjolijn, - 16-12-’18 17:39
Sjoerd

Nog proficiat met je verjaardag en de afgesloten werkzaamheden. Ach en de jongens zullen ook wel blij zijn dat alles weer klaar is.

Sjoerd, (URL) - 16-12-’18 21:14
Renesmurf

ja, soms lopen de dingen nu eenmaal zo, maar nu kan het er dus ook weer een tijdje tegen! En gefeliciteerd natuurlijk.

Renesmurf, (URL) - 16-12-’18 23:02
ria

Hahaha, ja arme honden, al dat gedoe. Gelukkig is alles weer aan de kant als nu ook de verflucht weer verdwenen is is alles weer goed.

ria, (URL) - 17-12-’18 13:06
Mrs. T.

Alsnog van harte. En ook al kwamen de schilders uiteindelijk hun belofte na, ik vind het toch niet heel klantgericht allemaal.

Mrs. T., (URL) - 17-12-’18 20:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.