AF EN AAN


En zo ben ik, na even heel druk geweest te zijn met kamerrenovatie en verjaardag vieren, gelukkig weer in wat rustiger vaarwater aangekomen. Het zijn inmiddels de donkere dagen voor kerst. Tijd voor bezinning en lekker doen waar je zin in hebt. De bezigheden buiten de deur hebben bijna allemaal een winterstop en het weer nodigt nu ook niet echt uit om er op uit te gaan.

Tijd om het binnen gezellig te maken. Het lijkt er op dat ik bij de kerstboom en het warme kaarslicht de rust en de concentratie weer heb kunnen vinden om een boek te lezen en ik heb er van genoten. Ik heb dat wel vaker, dat ik in de bibliotheek zo maar tegen een boek aanloop zonder dat ik ook maar ooit iets van de auteur gehoord heb, maar dat op de één of andere manier het onderwerp mij aanspreekt. 

De Val van Hélène Grémillon zit heel knap in elkaar. Via de psychotherapeut, die verdacht wordt van moord op zijn vrouw, kom je al lezend ook het één en ander te weten over de trauma's van de dwaze moeders in Argentinië. Ook al heeft de schrijfster zich laten inspireren door een waargebeurd drama, ik heb mij telkens afgevraagd hoe iemand een plot zoals dit kan bedenken. Ik kan het dus nog steeds, mij helemaal verliezen in een boek en het smaakt naar meer!

Ik heb niet zoveel met deze tijd van het jaar, ik houd ook niet zo van kerstmis, ik vind het vaak maar een opgeklopt en overdreven gedoe, maar dit jaar voel ik ook geen ergernis of verzet. Dit jaar voert het gevoel van 'het komt zoals het komt en het gaat vanzelf ook weer voorbij' de boventoon en ik voel mij daar wel lekker bij.

                          KLIK

hanscke Zondag 23 December 2018 - 12:54 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

De ratrace is weer begonnen, op tijd de boodschappen in huis halen en zo. De rust is hier ver te zoeken.

Sjoerd, (URL) - 23-12-’18 17:39
Rietepietz

Gelukkig mag iedereen zich net zo druk( of niet) maken tijdens de kerstdagen. Wij maken er ook niet echt bombarie van;-)

Rietepietz, (URL) - 23-12-’18 18:26
Mrs. T.

Bedankt voor de boekentip. Zie dat het niet digitaal te verkrijgen is helaas. Maar wie weet ooit. En ik heb nog zoveel andere boeken te lezen.

Mrs. T., (URL) - 23-12-’18 21:53
Renesmurf

Donkere dagen, te donker, maar ze gaan weer lichter worden, dus nu even vakantie, dat is dan wel weer fijn. En dan op naar het voorjaar!

Renesmurf, (URL) - 24-12-’18 00:00
Marjolijn

Ja, donkere en natte dagen zijn het zeker.
Op naar mooie dagen.

Marjolijn, - 24-12-’18 07:54
ria

Goed standpunt hoor ;-)

ria, (URL) - 24-12-’18 19:51
Thérèse Aarts

Dat klinkt allemaal heel goed, Hanscke. Doe nog verder maar lekker rustig aan. Groetjes.

Thérèse Aarts, - 25-12-’18 22:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.