OPERATIE B


Inmiddels zijn we vijf dagen verder en is er veel gebeurd. Na het weekend, was er een multidisciplinair overleg waar P. besproken is. Hierin is besloten dat men tot een operatie zou overgaan en dat de hoofdverantwoordelijke arts een gesprek met ons wilde hebben. Dit is een goed gesprek geweest waarin laatst genoemde arts haar verontschuldigingen heeft uitgesproken. Ze betreurde het dat ze de asistent-arts niet beter begeleid had, maar dat er altijd een spanningsveld is tussen artsen in opleiding òf bij de hand te nemen òf los te laten, maar dat er het een en ander niet goed was gegaan was nu wel duidelijk.

Vervolgens heeft ze met ons de operatie doorgesproken. Men wilde beginnen met een kijkoperatie, maar als tijdens de operatie zou blijken dat het één en ander te ingewikkeld zou zijn, dan zou het oude lidteken geopend worden om er beter bij te kunnen.

Dit laatste is gebeurd. De duur van een kijkoperatie zou een uurtje zijn, maar als dit niet voldoende was zou de gehele operatie zomaar drie uur in beslag kunnen nemen.

De operatie zou zo rond twaalf uur beginnen. Ik was thuis en vanaf één uur ben ik natuurlijk op de klok gaan kijken. het duurde maar en het duurde maar. Toen in een appje met de de Queen van de Red Hatters bleek dat ik alleen was, is zij ijlings in de auto gestapt om mij bij te staan. Wat doet zoiets je ongelooflijk goed. Die actie zal ik ondanks alle narigheid van de afgelopen weken nooit vergeten. Maar goed, iets voor drieën ging de telefoon en heeft de chirurg mij uitgelegd wat er allemaal was gebeurd. Kort en goed komt het hier op neer, de pseudotumor is er uit gehaald en hij had ruim 90 cm, bijna een meter dus, darm moeten verwijderen vanwege de vele verklevingen. Het was nog al een warboel daarbinnen geweest. Om vijf uur mocht ik naar hem toe.

P. was goed aanspreekbaar, nogal aan de vrolijke kant vanwege de morfine, en maakte vele grapjes. Ik kon alleen maar zeggen dat ik zo blij was, zo verschrikkelijk blij, dat ik hem weer zag en dat alles goed gegaan is.

Vandaag, een dag later, klaagt hij wel over pijn, maar dat lijkt me vrij logisch. Ik hoop dat vanaf hier het herstel goed gaat, zodat mijn lief, mijn vriendje voor het leven over enige tijd weer dapper naast mij kan stappen.

                        klik

hanscke Vrijdag 18 Januari 2019 - 2:38 pm | | Standaard

dertien reacties

Sjoerd

Ik hoop dat van harte met je mee. Na al die ellende mag dat wel…

Sjoerd, (URL) - 18-01-’19 15:40
Rietepietz

Ik kan me je opluchting wel voorstellen, gelukkig dat het nu opgelost is en je maatje weer snel beter zal worden. Het is wel onbegrijpelijk dat men niet eerder ingegrepen heeft zodra duidelijk was dat de darm afgesloten was, waardoor is dan minder belangrijk. Nu heeft men waarschijnlijk onnodig veel darm weg moeten halen. Gelukkig hebben we meters genoeg maar toch, we moeten er wel zuinig op zijn. Ik hoop dat de darm ondertussen weer “aan het werk is” maar ook dat kan soms wel enige tijd duren, dat hoort erbij.

Rietepietz, (URL) - 18-01-’19 17:46
Marjolijn

Ik hoop van harte dat alles nu met sprongen de goede kant op gaat…!

Marjolijn, - 18-01-’19 18:02
ria

Ik hoop het ook. Dat alles maar voorspoedig mag genezen!

ria, (URL) - 18-01-’19 18:02
Mrs. T.

Poe, dat klinkt allemaal heftig. Een goed herstel voor hem. En jij ook een knuffel want het is niet niks om mensen waar je van houdt pijn te zien lijden.

Mrs. T., (URL) - 18-01-’19 21:07
Laurent

Ik kijk hier voor het eerst sinds lange tijd weer eens, zie ik dit! Veel sterkte gewenst met het herstel!

Laurent, - 19-01-’19 22:19
Ximaar

Klinkt een stuk beter. Veel sterkte voor beide.

Die Red Hatters vind ik wel vreemd. Zitten die wijdbeens in een auto?
https://onzetaal.nl/taaladvies/schrijlings/
@ Ximaar: Nee natuurlijk niet. Verkeerd woordgebruik. Moet natuurlijk ijlings zijn Dank voor je kritische noot. ik heb het inmiddels veranderd.

Ximaar, (URL) - 20-01-’19 21:02
Renesmurf

ja, dat zijn heftige momenten, je bent dan alleen daar met je gedachten en het is afwachten. Dat valt niet mee, en nu veel sterkte en beterschap met het herstel er van!

Renesmurf, (URL) - 21-01-’19 00:07
Wieneke

Oei, wat een enorme spanning was dat, maar erg fijn dat het nu eindelijk opgelost is. Ik hoop, dat hij snel opknapt en dat jullie deze akelige tijd gauw achter je kunt laten. Het was dus een probleem in de dunne darm, want van de dikke darm kun je echt geen 90 cm. missen. ;-)

Wieneke, - 21-01-’19 11:27
Maaike

Oh wat fijn te lezen dat de operatie achter de rug is en dat hij nu kan gaan opknappen.
Wat een vreselijke weken daarvoorgehad.
Voor jou ook echt moeilijk, veel liefs????

Maaike, - 22-01-’19 18:19
Platoonline

Dat is een forse operatie geweest. Maar gelukkig is het goed gegaan. Wat een opluchting zal het voor je zijn nu. Ik wens hem een voorspoedig herstel zodat jullie straks, als de lente en de zomer er aan komen, kunnen genieten van alles wat je lief is.

Platoonline, (URL) - 22-01-’19 18:42
Rob Alberts

Wat een vreselijk gedoe.

Meelevende groet,

Rob Alberts, (URL) - 27-01-’19 04:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.