BIJVANGST


Opgewekt gingen we naar de afspraak met de chirurg, het herstel  van P. verliep immers goed. Stiekempjes zat ik in mijn gedachten al een uitstapje naar Zuid Limburg te plannen. Maar het gesprek met de chirurg verliep toch net even iets anders dan we gedacht hadden.

De "pseudotumor" die, zoals we in de 2e ontslagbrief konden lezen, als een toevalstreffer gevonden was, en wat volgens de zaalarts, die P. voortijdig naar huis had gestuurd een bijvangst was, bleek toch net iets minder onderschuldig te zijn. Sterker nog, het was de boosdoener van alle ellende. Deze tumor had woekercellen in het darmstelsel laten groeien, waardoor de zaak inderdaad verstopt was geraakt.

De chirurg vertelde dat hij alles goed had kunnen wegnemen, maar dat er bij één lymfklier iets te zien was geweest. Om te zien of deze lymfklier niet elders in het lichaam cellen verspreid heeft is er nog een vervolgonderzoek in Groningen nodig, waar opnieuw een scan gemaakt zal worden,

Vervolgens heeft de chirurg heel goed uitgelegd, dat de tumor tot de laaggradige neuro-endocriene tumoren behoort en dat de tumoer bij mijn lief als 1, laag dus, wordt gezien. Voor de geinteresseerden: bij NET-kanker is hier meer informatie over te vinden.

Het is niet echt heel verontrustend, maar we hadden toch liever het bericht gehad dat alles nu in orde was. Ik voelde het wel even als een domper op mijn optimisme dat alles zo naar wens verliep.

De zin om een weekendje weg naar Zuid-Limburg te boeken was of is even niet meer aanwezig. Binnen twee weken zal er een bericht vanuit Groningen komen. Misschien wacht ik daar eerst maar op, voor dat ik ga boeken. Lijkt me beter.

                        klik

hanscke Donderdag 07 Februari 2019 - 12:05 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Ik kan me voorstellen dat dat een hele domper is op een eerdere vreugde. Denk je er vanaf te zijn, begin je eigenlijk weer overnieuw. Ik hoop voor jullie dat er snel duidelijkheid is.

Sjoerd, (URL) - 07-02-’19 14:34
Thérèse

Ach Hanscke, wat een pech weer. IK hoop dat het na het onderzoek wel alles goed is en jullie er even tussenuit kunnen.

Thérèse, (URL) - 07-02-’19 15:55
Marjolijn

Dat is zeker een domper, maar nu eerst zekerheid voor alles.
Goed dat jullie doorgestuurd worden naar het UMCG.

Marjolijn, - 07-02-’19 18:07
ria

Beter even wachten lijkt mij ook verstandig. Ik vind het eigenlijk gek dat ze dat ding vorig jaar niet gelijk weggehaald hebben, maar dat zal wel aan mij liggen. Sterkte!

ria, (URL) - 07-02-’19 19:41
Mrs. T.

Gats, dat valt inderdaad wel tegen. Gelukkig in een vroeg stadium allemaal. Sterkte.

Mrs. T., (URL) - 07-02-’19 20:08
Rietepietz

Dat is inderdaad nog een vervelend staartje , ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat men in dit ziekenhuis blunder op blunder gestapeld heeft. Goed dat er ook eens door een ander naar gekeken wordt.

Rietepietz, (URL) - 07-02-’19 20:59
Ximaar

Dit is de reden dat ik de medische wetenschap helemaal niet zo ver vind als dat we wijsgemaakt worden. Veel gebeurt nog bij toeval. Neem aan dat P in de MRI gaat. Dergelijke apparaten zouden veel vaker ingezet moeten worden zoals in het Verre Oosten gebeurt. Meten is weten.

Ximaar, (URL) - 15-02-’19 13:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.