WATERGATE AGAIN


Opmerkelijk, meestal als we 's morgens de krant gelezen hebben, maken we wel een opmerking over het één of ander wat ons opviel. Vanmorgen stond er een lang artikel in over Trump. Nee niet over het topoverleg tussen Kim en Trump dat zonder overeenkomst geëindigd is, dat was te verwachten, maar over de persoon Trump.

Een voormalig vertrouweling van Trump, Michaël Cohen schijnt een verklaring onder ede afgelegd te hebben over de wandaden van de Amerikaanse president, over zwijggeld aan minnaressen, bouwplannen in Moskou en over zijn financiën.

Ik heb het artikel gelezen en mij bekroop de gedachte: Moet ik hier nu echt waarde aan hechten? En misschien dacht P. er ook wel zo over, want we hebben er samen met geen woord over gesproken, ondanks  dat men schrijft dat dit wel eens een keerpunt in de geschiedenis zou kunnen worden. Amerika zou zoiets niet meer gezien hebben, sinds het Watergate-schandaal dat in de jaren zeventig president Nixon ten val bracht.

Ik heb zoiets van, dat zal wel. Aan de andere kant, het Watergate-schandaal is, toen het speelde, ook voor een groot deel aan mij voorbij gegaan, omdat het mij te omvangrijk was en je er als eenvoudig burger nauwelijks een voorstelling van kon maken, laat staan een mening vormen.

Dit laatste is nu niet het geval. Ik heb wel terdege een mening over Trump en ik zie hem nog liever vandaag dan morgen vertrekken omdat ik geen enkele waardering voor deze man heb. Misschien is dat wel de crux, de algehele desinteresse in dit hele wazige gebeuren, waardoor ik het niet eens de moeite waard vond om dit onderwerp tijdens onze kop koffie te bespreken. En dan toch dit blogje? Ja, zo vreemd kan een mens dus in elkaar zitten.

                              klik

hanscke Donderdag 28 Februari 2019 - 12:30 pm | | Standaard

zeven reacties

Jeanne

Mij verging het net zo bij het lezen van de krant. Je wil die man geen aandacht geven, maar……..

Jeanne, (URL) - 28-02-’19 15:45
Rietepietz

De Nederlandse politiek is al complex genoeg , ik ga me niet vrijwillig in die van de USA verdiepen, dat dient ook geen enkel doel.

Rietepietz, (URL) - 28-02-’19 17:45
Marjolijn

Van mij mag hij ook weg, maar zijn achterban is nog zo groot, dat het nog niet zal gebeuren, denk ik zomaar.

Marjolijn, - 28-02-’19 18:18
Sjoerd

Ik moet die man gewoon niet…

Sjoerd, (URL) - 28-02-’19 18:44
Mrs. T.

Alleen de gedachte aan een eventuele tweede termijn … brrrr

Mrs. T., (URL) - 28-02-’19 19:26
Renesmurf

Ik krijg er genoeg van dat ze elke dag nieuws over hem vertellen in het nieuws, heel enkel eens een dagje niet, maar daarna hebben ze het er weer over. Best vervelend, want ik weet graag het nieuws, maar ook weer niet zo graag. En op mijn werk kom ik er niet altijd onderuit.

Renesmurf, (URL) - 28-02-’19 23:28
Platoonline

Volgens mij is hij niet erg betrouwbaar. Je gaat niet zo maar onder ede een potje zitten liegen over de president. Lijkt mij!!
De gevolgen zijn op korte termijn niet groot, denk ik. Politiek is politiek en de meeste politici weten donders goed dat als ze Trump nu wippen, hij mooi de vermoorde onschuld kan spelen en zo zijn achterban kan versterken. Dan zijn ze nog steeds niet van hem af.
Wat ze wel zullen doen is hem zoveel mogelijk legaal dwarszitten en de rest opsparen voor latere tijden. Die rekening wordt ooit wel vereffend.

Platoonline, (URL) - 11-03-’19 18:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.