KLIMAATTEGEMOETKOMING


Zo, het zonnepanelenavontuur is eindelijk ten einde. Of liever gezegd, het avontuur kan nu echt gaan beginnen, als de zon gaat schijnen tenminste. 

Het plaatsen heeft nog al wat voeten in aarde gehad. Wij stonden half januari in de planning toen er voor heel Nederland code geel werd afgegeven vanwege de verwachte  sneeuw en ijzel, dus die afspraak werd geannuleerd. Omdat P. toen in de lappenmand lag, is er voor een datum eind februari gekozen en wat denk je? Code geel vanwege harde windstoten.

Het bedrijf wat bij ons de plaatsing zou doen liep hierdoor een achterstand op, waardoor ze een dag later kwamen, op een middag, waardoor de klus die dag niet afkwam. Misschien dat men de volgende middag nog kon komen, als wij tenminste tijdig terug zouden zijn van ons bezoek aan het ziekenhuis in Groningen. Dat waren we, maar men was telefonisch niet bereikbaar.

Onduidelijkheid alom, dus na het weekend maar weer eens contact opgenomen met het hoofdbedrijf. Afgesproken werd, dat ze twee dagen later zouden komen om het karwei verder af te maken. En wat denk je? Overvloedige regen en harde wind, maar men kwam dit keer wel en er werd alvast wat voorbereidend werk gedaan met het leiden van één of andere kabel

In de loop van de morgen werd het beter weer, (het is wat met ons klimaat) zodat de panelen eindelijk geplaatst konden worden. Ik heb heel veel bewondering voor de mannen (ik zie dit vrouwen nog niet zo gauw doen) die dit werk uitvoeren. Ik geef het je te doen, met die zware panelen een schuin dak op te moeten en dan ook nog met zo'n onhandig groot ding naar boven moeten klauteren.

Echt veilig kan ik dit werk niet noemen en ik voel me bijna een beetje, nee, ik voel mij echt bezwaard dat ik er aan mee werk dat deze mensen dit werk op deze wijze moeten uitvoeren. Stel dat iemand met zo'n paneel zich op het dak verstapt, uitglijdt of anderszins zijn evenwicht verliest. De gevolgen lijken mij dan niet te overzien, of zie ik nu apen en beren op de weg?

Afijn, de panelen liggen er, de zon kan aan het werk, maar voorlopig schijnt er eerst een regenperiode aangebroken te zijn. Tja, het is ons klimaat hè en daar zullen we het mee moeten doen.

                           klik

hanscke Zondag 10 Maart 2019 - 1:46 pm | | Standaard

negen reacties

Marjolijn

Dat metertje gaat vast wel lopen…!

Marjolijn, - 10-03-’19 17:29
Rietepietz

En nu maar hopen op net zo’n zonnige zomer als vorig jaar.
Ik vraag me af waarom men niet met hoogwerkers werkt, dat lijkt me wel zo veilig.

Rietepietz, (URL) - 10-03-’19 17:47
ria

Bij ons lagen ze er in twee uurtjes op. Zo gepiept.

ria, (URL) - 10-03-’19 20:01
ria

Die jongens doen niet anders, het zijn net apen.

ria, (URL) - 10-03-’19 20:02
Mrs. T.

Goed bezig. Dit staat ook nog wel op mijn lijstje eigenlijk. Ga er maar vanuit dat het ervaren monteurs zijn.

Mrs. T., (URL) - 10-03-’19 20:45
Sjoerd

Die van mij zijn in januari geplaatst, de eerste centen zijn al binnen. Hier hebben ze een hoogwerker gebruikt.

Sjoerd, (URL) - 10-03-’19 22:42
Renesmurf

Goh, jeetje, dat lijkt me toch dat dat met een apparaat gaat, maar dat blijkt dus niet zo. Wat een gedoe allemaal, maar goed, nu liggen ze, en nu maar hopen dat ze lekker blijven op hun plaats en veel zonneschijn opvangen.

Renesmurf, (URL) - 10-03-’19 23:57
Platoonline

Het is natuurlijk gewoon hun werk, maar ik zou me ook wel een beetje bezwaard voelen. Hoe dan ook: ze liggen en nu maar in de gaten blijven houden hoeveel het allemaal scheelt.
Van mij mag de woningbouwvereniging die dingen op mijn dak leggen. Maar ze zijn niet zo vooruitstrevend geloof ik.

Platoonline, (URL) - 11-03-’19 18:15
Rob Alberts

Ik wens jullie veel zonneuren toe.

Duurzame groet,

Rob Alberts, (URL) - 17-03-’19 16:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.