BREICLUB


Ze heeft haar plekje gevonden, de Venus van Milo. Misschien zou ik dit een voorstudie moeten noemen, want ik weet zeker als ik haar voor een tweede keer zou breien dat ze er dan veel mooier uit zou zien. Ik vind het werkstuk verre van perfect, dat irriteert me, maar om het nu voor een tweede maal te breien gaat me te ver. Daar heb ik geen zin in, ondanks dat ik vaak toch wel perfectionistisch ingesteld ben.

Ik stort me liever weer in iets nieuws. Ik heb het boekje: BREI UW EIGEN DIKKE DAMES besteld en daar ga ik binnenkort mee beginnen. Lijkt me iets eenvoudiger dan deze Venus, want alles wordt op 2 pennen gebreid en niet op vier. En dit alles is te danken aan het breiclubje waar ik al jaren toe behoor. 

Eén keer in de maand komen we in een restaurant bij elkaar. Het is een merkwaardig groepje bestaande uit een oud collega, een dochter van haar, een zus van die collega, de buurvrouw van de zus en nog een paar anderen, ooit oud leerlingen van de collega, maar of die nog komen weet ik niet eens. Hoewel het ons altijd vrij staat om te breien wat we willen, wordt er vaak door diegene, die de leiding neemt bij het bedenken van opdrachten suggesties gedaan wat er nu weer eens gebreid kan worden. Na een aantal omslagdoeken op basis van mystery projecten gebreid te hebben zijn we overgestapt op wat meer vrijere produkten.

Een ontmoeting van anderhalf uur kan soms mijn hele leven op de kop zetten door het project wat er gebreid "moet" worden, want hoe moeilijk dan ook, ik zal dat voor elkaar krijgen. Maar soms krijg ik ook mooie suggesties over het lezen van boeken. Zo heb ik het boek: de Zwarte met het Witte hart van Arthur Japin als luisterboek gehoord. Breien en het luisteren naar een boek wat voorgelezen wordt is een prima combinatie, alleen dan moet het breiwerk niet zo ingwikkeld zijn als deze Venus, want die heeft mij menig zweetdruppeltje gekost.

Afijn, zelden lid geweest van een groepje wat zo tijdrovend kan zijn. Maar leuk is het wel en inspirerend! Het daagt mij telkens uit om over de grens van mijn kunnen heen te stappen.  

                                          klik

hanscke Donderdag 14 Maart 2019 - 12:38 pm | | Standaard

vijf reacties

Jeanne

Wat een leuke hobby! Knap werk hoor!

Jeanne, (URL) - 14-03-’19 17:24
Marjolijn

Gezellig zo’n clubje….!

Marjolijn, - 14-03-’19 17:38
Sjoerd

Fijn bezig blijven is het devies… Tenminste dat probeert iedereen mij voor te houden.

Sjoerd, (URL) - 14-03-’19 21:18
ria

Vreselijk, wie gaat er nu zoiets breien!! Hahaha.

ria, (URL) - 14-03-’19 21:27
Rietepietz

Nou dat lijkt me pittig karweitje!

Rietepietz, (URL) - 14-03-’19 22:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.