ZWEMFESTIJNMOE


Het is al weer een paar weken geleden, dat er groots aangekondigd werd dat de heer M. van der Weijde opnieuw een poging zal gaan doen om de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen. Echt, voor mij hoeft het niet. Ik word een beetje Maartenmoe en dat terwijl ik het vorig jaar niet eens van dichtbij heb meegemaakt, omdat we met vakantie waren. 

Al die poppenkast en heisa er om heen, het staat mij tegen. Bovendien, dhr. van der Weijde heeft nu zelf  toch wel aandacht en publiciteit genoeg gehad. Eerst is hij, na de poging, vorig jaar september op verschillende feesten in Noord Oost Friesland als een ware held op diverse podia verschenen, daarna heeft hij nog in allerlei theaters zijn zegje gedaan en nu wil hij dus op herhaling om het dit keer wel tot een goed einde te brengen.

Heel stiekem bekruipt mij de gedachte: Of kan deze mijnheer niet genoeg krijgen van het in de belangstelling staan en gaat hij daarom maar op herhaling onder het motto en dit keer zal ik het halen. (ik voorzie dat het hem weer niet gaat lukken, gewoon omdat het te ambitieus is) Dat mag, maar wat mij betreft liever niet met  al die heisa er om heen.

Ik dacht dat ik de enige was die er zo over dacht, maar na een paar dagen nadat dit bekend gemaakt was,  bleek dat er meer mensen zijn die er net zo over denken als ik. Een columniste van de Leeuwarder Courant schreef zelfs dat, zij de neiging voelde om even een paar dagen elders in het land te willen zijn als hier deze wat carnavaleske gebeurtenis plaats zou gaan vinden. Uit een paar ingezonden brieven naar aanleiding van deze column bleek dat meerdere mensen er ook zo over denken.

Het is al weer een paar weken stil rond deze aanstaande happening en dat mag wat mij betreft wel zo blijven. Als gebleken is dat dhr. Maarten van der Weijde er nu wel in geslaagd is om zijn ding te doen, maar zonder al die poespas, ben ik best bereid om dan alsnog iets te doneren voor het doel waarvoor hij zegt dit te willen doen, maar alsjeblieft, laat hem er niet zo'n kermisattractie van maken met vooral zichzelf als middelpunt.

                               klik

hanscke Woensdag 10 April 2019 - 2:22 pm | | Standaard

acht reacties

Rietepietz

Als ik voor een goed doel wil doneren hoeft niemand daar “ een prestatie” voor te leveren, nou ja de organisatie van het goede doel moet het geld goed besteden. Maar al deze opgeklopte toestanden laat ik altijd aan me voorbij ook al zal de bedoeling wel goed zijn, ik zie er het nut niet van in want iedereen kan gewoon doneren wat hij wil aan wie hij wil.

Rietepietz, (URL) - 10-04-’19 16:44
Marjolijn

Ik voel met je mee.
Hij staat wel heel erg graag in de belangstelling.

Marjolijn, - 10-04-’19 17:02
Sjoerd

Wat mij betreft hoeft hij het niet te halen…

Sjoerd, (URL) - 10-04-’19 20:11
Mrs. T.

Ik heb liever dit soort nieuws dan al het andere nare en akelige nieuws en als je het moe bent, zet dan je radio of tv uit. En ik denk zeker niet dat hij het ter meerdere eer en glorie van zichzelf doet. Dat zou wat zijn zeg!

Mrs. T., (URL) - 10-04-’19 21:43
Renesmurf

Ja, voor mij hoeft al die heisa ook niet, ik kreeg het een beetje mee via de radio, want ik was toen ook op vakantie. Het staat me ook tegen, zoals het EK en WK en het koningshuis me ook altijd tegenstaat.

Renesmurf, (URL) - 10-04-’19 21:48
ria

Tsja, hij had er lang voor getraind vorig jaar met de bedoeling het in één keer te halen. Ik denk niet dat hij zoiets met opzet doet om het nog een keer over te kunnen doen en vind dus dat hij wel een revanche moet mogen krijgen, maar als het dan weer niet lukt moet het wel afgelopen zijn natuurlijk. En even voor de duidelijkheid… voor mij hoeft het ook echt niet.

ria, (URL) - 10-04-’19 22:14
Margo

Hij doet het voor een goed doel. En mensen staan graag in het centrum van de aandacht. En overal wordt een hoop heisa over gemaakt. Daarom kijk ik selectief tv, en lees nooit over dit soort zaken in de krant. Hoe vaak doen mensen echt iets voor een ander, en hoe vaak eigenlijk meer voor zichzelf? Van mij ogen ze, her gaat langs mij heen.

Margo, - 15-04-’19 11:15
Platoonline

Van mij hoeft hij het ook niet te doen. Maar hij heeft natuurlijk wel wat moeten doen voor die prestatie en dat doe je denk ik toch niet alleen om in de belangstelling te staan. Hij wil het volgens mij gewoon halen. Maar ja, als dat niet gebeurt wordt het wat grotesk om het steeds opnieuw te proberen, dat wel.
Enfin, ik wens hem veel geluk hoor. Ik ga het niet volgen. We lezen het wel in de media.

Platoonline, - 08-05-’19 17:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.