PLOEM PLOEM JENKA


Soms kan een mens het zo druk hebben met de juiste woorden te vinden om te beschrijven van wat ik, want natuurlijk bedoel ik mijzelf, voel en denk, waardoor er zo maar weer een week voorbij is zonder dat er een blogje geschreven is. Jammer maar het is niet anders.

Naast dat we heel erg opzien tegen de operatie die P. eerstdaags moet ondergaan, vinden we het lange wachten totdat het gaat gebeuren ook wel heel moeilijk. Kortom we vinden dit niet echt een makkelijke periode in ons leven. Maar desondanks proberen we wel om zoveel mogelijk aan het het gewone dagelijkse leven deel te nemen en gewoon onze dingen te blijven doen.

Een drukke Pasen, met het familiebezoek ligt al weer achter ons en zo is het opeens alweer Koningsdag.

Wij vieren dat met een aantal geheel eigen tradities. Het begint 's morgens met de vlag uithangen, na het ontbijt nuttigen we bij de koffie de traditionele tompouce. Ondertussen kijken we televisie waar uitvoerig verslag wordt gedaan van de koninklijk familie die dit jaar Amersfoort aandoet.

's Middags maken wij altijd even een slag over de kermis, mèt hond Hessel en Hond Iemand, zodat zij weer even aan veel mensen en veel herrie kunnen wennen, handig voor als we met vakantie door vreemde stadjes lopen.  Meestal kopen we dan ook voor ons allemaal een ijsje, maar daar was het vandaag geen weer voor.

Na het rondje over de verregende vrijmarkt wilden we dan ook al weer snel huiswaarts keren, totdat we ergens midden in het stadje tegen een optredend dansgroepje aanliepen. Ik vond het zo vermakelijk om te zien. Het was of ik mij zelf terugzag, maar dan meer dan 55 jaar geleden. Wij dansten toen ongeveer op dezelfde manier in rijen naast en achter elkaar op de muziek van Trea Dobbs. Okay, het tempo zal iets langzamer zijn geweest, maar het was ongeveer hetzelfde idee. 

Ik heb er met verbazing maar ook met heel veel plezier naar staan kijken. Ik zag de blije gezichten van de meisjes in de dansgroep, omdat ze samen bezig zijn met iets doen wat plezier geeft. Het was dit jaar voor mij HET hoogtepunt van koningsdag.

                                  klik

hanscke Zaterdag 27 April 2019 - 8:52 pm | | Standaard

vier reacties

Rietepietz

Ja logisch dat jullie tegen die operatie met nasleep opzien maar doorgaan met leven maakt het wachten vast draaglijker.

Rietepietz, (URL) - 28-04-’19 21:41
Renesmurf

Toch altijd leuk om die onverwachtse optredens mee te mogen maken! Wachten is altijd vervelend, je zinnen verzetten dan maar zoveel mogelijk.

Renesmurf, (URL) - 28-04-’19 22:32
ria

Het zit er weer op voor een jaar. Jammer van de kou natuurlijk maar op de meeste plaatsen was het toch droog.

ria, (URL) - 29-04-’19 12:32
Platoonline

Wat leuk. Goh ja, die Trea Dobbs… daar hebben we later nauwelijks meer van gehoord. Ze was vast van verliefdheid radeloos.
Toch leuk zo’n optreden hoor. Je gaat vanzelf meebewegen :-)

Platoonline, - 08-05-’19 17:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.