VLUCHTIG


Rond deze tijd gaan we meestal een tijdje met de caravan op stap richting Betuwe of bloembollenvelden en om ons niet helemaal over te geven aan het afwachten op de dingen die komen gaan, zoals de verdere afspraken met het UMCG, hadden we besloten om ook nu gewoon te gaan. Het zou ons in ieder geval de nodige afleiding geven, waardoor deze tijd van onzekerheid ons wat minder zwaar zou kunnen vallen, zo was de gedachte. 

Met enige inventiviteit had ik een mooie streek gevonden, waarbij we enerzijds nog van de bloemenvelden konden genieten maar anderzijds ook van oude stadjes, waar we nog nooit zijn geweest. De kop van Overijssel is een streek waar we normaliter niet zo snel naar toe zouden gaan, we hebben nu eenmaal niet zoveel met water, maar in combinatie met die bloeiende bloembollenvelden in de Noord Oost Polder leek dit wel een mooie combinatie. 

Zodoende was de keuze gevallen op een kleine SVR camping bij Blokzijl. Dit was één van de stadjes die ik graag wilde bezoeken, evenals Vollenhove, Sint Jansklooster en Zwartsluis.

Bij aankomst werd ons aangeraden om, als we de bloeiende bollenvelden nog wilden zien, dit maar zo snel mogelijk te doen, omdat door het warme weer van de afgelopen tijd, het koppen van de bloembollen al in volle gang was. Van het warme weer was niets meer te merken. Het was op de fiets zo koud, zodat ik maar sokken als handschoenen gebruikt heb, maar het zien van de uitgestrekte velden kleurige tulpen maakte veel goed.

De rest van de dagen hebben we wandelend Blokzijl en Vollenhove bezocht en dat was zeer de moeite waard. Het zijn prachtige oude stadjes met veel historie, waar je heerlijk in weg kunt dwalen.

Het is ook heel boeiend om te zien waar oud en nieuw bij elkaar komt. Lopend over de dijk van Vollenhove naar Blokzijl, is er aan de éne kant het zicht op het oude laagveenland met richting Giethoorn die kleine karakterestieke kleine boerderijtjes met rieten daken, welke aan de voet van de dijk in de buurtschappen Moespot en Leeuwte te zien zijn en aan de andere kant de uitgestekte vlakte met de vierkante nieuwbouw boerderijen, met de grote schuren, allemaal dezelfde bouwstijl, gebouwd in de jaren vijftig, toen het nieuwe land, de NOP in gebruik is genomen.

We waren nog lang niet uitgekeken, maar vanwege het weer hebben we het na een dag of vier besloten toch weer huiswaarts te gaan. De regen was niet zozeer de spelbreker, maar wel de kou. Na overdag een aantal uren leuk op stap geweest te zijn, blijft er bij terugkomst niet veel anders over dan binnen te zijn en dan is een caravan voor twee personen èn hond Hessel èn hond Iemand toch wel heel erg petiterig.

Zo kijken we echt wel terug op een paar leuke dagen en als alles goed mag gaan willen we hier zeker nog een keertje naar toe om nog meer van deze boeiende omgeving te gaan ontdekken.

                                                    BLOKZIJL

                            klik                VOLLENHOVE              

hanscke Zaterdag 04 Mei 2019 - 3:04 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Dat vind ik meestal ook het meeste wat me stoort. Het liefst ben ik overdag op pad, maar ‘s avonds in mijn eigen huis.

Sjoerd, (URL) - 04-05-’19 21:12
Marjolijn

Koud is het zeker, niets zo goed dan lekker thuis te zijn.

Marjolijn, - 05-05-’19 06:50
Wieneke

Je brengt me op een idee. We zijn al heel lang niet meer in de Kop van Overijssel geweest. Ook een bezoek aan de Weerribben is leuk, maar dan moet het toch echt eerst wat warmer worden.
Sterkte gewenst voor je man en jou, want dat wachten op hulp is zo verschrikkelijk naar.

Wieneke, (URL) - 05-05-’19 11:13
ria

Hopelijk is het wachten snel voorbij. Ik ben ook maar het liefste thuis, eigen bed, eigen dingen.

ria, (URL) - 05-05-’19 12:12
Rietepietz

De omslag van het wees is dan natuurlijk wel jammer, maar evengoed zijn jullie er toch een paar dagen uit geweest. Maar toch fijn dat je dan makkelijk weer naar huis kunt .

Rietepietz, (URL) - 05-05-’19 16:40
Platoonline

Maar dan als het wat warmer is, toch he?
Je brengt me op een leuk idee. Want Maria en ik zijn al een tijdje bezig om alle Hanzestadjes (en andere plaatsen) te bezoeken (waarbij we behalve in Zwolle natuurlijk ook in Hattem en zeker in Hasselt (tenslotte woont M. in het Belgische Hasselt) zijn geweest. Maar Vollenhove, Blokzijl, Zwartsluis etc. zijn plaatsjes die we nog niet bezocht hebben zodat we jullie in de loop van de lente schaamteloos gaan kopiëren.

Platoonline, - 08-05-’19 17:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.