GEURTJESDAG


De afgelopen weken speelden we tijdens onze wandelingen het spelletje moederdagoverleg. Als de jongens zo mooi naast elkaar liepen hadden ze volgens P. moederdagoverleg. Volgens hem vroeg Hessel dan aan Iemand: "Wat zullen we haar geven? Want eigenlijk is ze toch ook wel een beetje onze moeder. Een bos bloemen?"

"Nou nee", vind Iemand, "want dat is tegenwoordig best wel ingewikkeld. Je kunt tegenwoordig niet zomaar meer aankomen met een bosje bloemen. Daar moet je verstand van hebben, want een groot aantal bloemen zoals rozen, gerbera's of chrysanten zorgen nogal voor veel CO2-uitstoot zo berekende Milieu Centraal. Ik hoorde dat ons moeder dat aan ons vader vertelde. Ze vertelde daar nog bij dat de nieuwste Bloemenkalender van Milieu Centraal laat zien hoe de milieu-impact van snijbloemen van maand tot maand wisselt. Verwarming en belichting in de kas, vliegtuigen die snijbloemen de hele wereld over brengen: alles draagt bij aan de vervuiling. Wie groen wil doen, koopt voor moederlief een bos seizoensbloemen uit de volle, Nederlandse grond."

"Geen bloemen dus, veel te ingewikkeld", concludeert Hessel. "Zullen we haar dan maar weer een geurtje doen?"  Met een "is goed" lijkt Iemand hiermee akkoord te gaan, maar kritisch als hij is heeft hij hier toch ook een kanttekening bij en hij besluit het overleg met: "dan hoop ik niet dat op den duur blijkt, dat ook daar weer een luchtje aan hangt." 

En zo heeft P., volgens hem op aanwijzingen van Hessel en Iemand, er voor gezorgd dat er vanmorgen bij het ontbijt een pakje voor mij klaar lag. Een heerlijke parfum, Mademoiselle Coco van Chanel. En nee ik ga niet uitzoeken of dit wel milieuvriendelijk is. Ik ga hier gewoon van genieten.

hanscke Zondag 12 Mei 2019 - 12:57 pm | | Standaard

zeven reacties

Rietepietz

Heel verstandig, alleen genieten al mag dat bij heel veel zaken blijkbaar niet meer van “de politiek correcte medemens”

Rietepietz, (URL) - 12-05-’19 16:52
Sjoerd

En ik geef je groot gelijk, geniet ervan.

Sjoerd, (URL) - 12-05-’19 17:28
Marjolijn

Gelijk heb je…., geniet er van…!

Marjolijn, - 13-05-’19 06:23
ria

Fijn toch dat Hessel en Iemand dat zo goed voor je verzonnen hebben ;-)

ria, (URL) - 13-05-’19 11:54
Mrs. T.

DAt is een heel tof cadeautje hoor.

Mrs. T., (URL) - 13-05-’19 19:47
Renesmurf

Moederdag is voor kinderen die iets leuks maken op school voor moeder, iets kopen doen wij alleen voor een verjaardag en met Sinterklaas. Wat een cultuurverschillen.

Renesmurf, (URL) - 16-05-’19 22:46
Platoonline

Van deze blog heb ik weer geleerd. Ik had er geen idee van dat ook bloemen voor CO2 uitstoot kunnen zorgen. Tjonge, ik dacht nog wel dat ik milieubewust was al die tijd. Nou, maar eens gaan kijken wanneer welke bloem en seizoensbloem is. Of zal ik maar helemaal geen bloemen meer kopen? Ik heb tenslotte een tuin.
Ik dacht eigenlijk dat die honden met een geurtje iets anders bedoelden. Dat ze als verrassing een poot zouden optillen :-)
Maar nee, ‘t is duidelijk.

Platoonline, - 31-05-’19 21:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.