BRANDJE GEBLUST?


Ik heb het gehaald. Het einde van het schooljaar. En bijna zonder kleerscheuren. Bijna. Naast dat je als docent te maken hebt met leerlingen, heb je ook nog eens van doen met collega's.  Daar wij allen mensen zijn, met hebbelijkheden en onhebbelijkheden, gaat dat niet altijd van een leien dakje en kost het wel eens de nodige stuurmanskunst. Aan het eind van het schooljaar is bijna iedereen moe en dan "moet" je nog met zijn allen het jaar afsluiten met een personeelsreisje. Niemand heeft denk ik de intentie om vervelend doen, maar toch kan iets, een woord, een opmerking of een toonsetting zomaar verkeerd vallen. Zeker als er op dat moment gedacht wordt dat datgene wat plaats vindt exemplarisch is voor hetgeen wat er het hele jaar al gebeurde. Vlam in de pan!

Dit overkwam mij gisteren. Ik vond dat ik er nu maar eens iets van moest zeggen. Misschien was het beter geweest als ik ook deze laatste keer mijn mond maar gehouden had. Aan de andere kant, ik ben nu wel kwijt wat mij al wekenlang dwars gezeten heeft en het brandje valt achteraf misschien wel mee. We hebben het er op de allerlaatste dag niet meer over gehad en elkaar beleefd, maar op een afstandje, een goede vakantie toegewenst en de hoop uitgesproken om komend jaar weer met frisse moed verder te gaan. De tijd zal het leren, maar voorlopig duurt dat nog even. Gelukkig wel, want ik ben moe, heel erg moe!

hanscke Vrijdag 14 Juli 2006 - 10:39 pm | | School perikelen

zeven reacties

wies

jij bent hard aan rust toe. wat is dat toch voor ongein om personeelsreisjes vlak voor de vakantie te laten plaatsvinden. net als schoolreisjes en kamp in de laatste week. iedereen is bekaf en heeft een wat korter lontje. toch wil je dan ook graag de lucht klaren, voordat je er zelf 6 of 8 weken mee blijft zitten. geniet van je vakantie, hanscke.

wies, (E-mail ) (URL) - 14-07-’06 23:37
Renesmurf

Mooi alles uitpraten voor het afsluiten, zo moet het!
En meestal is het mooie weer en de vakantievooruitzicht er ook nog, maar ja, het moet even.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 14-07-’06 23:53
V@nM@n

Sommige dingen moet je gewoon kunnen zeggen. Alleen van sommige mensen verwachten ze dat niet.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-07-’06 16:14
WebLoes

Lekker uitrusten nu. Fijne vakantie!

WebLoes, (URL) - 15-07-’06 21:07
Marieke

Probeer het even ergens anders te parkeren. Geniet van je vakantie. En ja…kamers inrichten voor je kleinkindertjes is heerlijk. Goed weekend voor jou.

Marieke, (E-mail ) (URL) - 15-07-’06 21:59
marijk

Ik merk bij noa op school ook dat de leerkrachten niet zoveel meer van elkaar kunnen hebben. Er ontstaan kleine brandjes! Vooral de 2 juffen die noa heeft kunnen er wat van:die 2 kunnen absoluut niet samenwerken..het zijn ook 2 totaal verschillende types. De ene flapte er tijdens het schoolreisje uit dat ze blij is dat ze na de vakantie niet meer hoeft samen te werken met die ene juf. Oeps!
Geniet jij maar lekker van je vakantie; kan me helemaal voorstellen dat je op bent; het was een lang schooljaar!

marijk, (E-mail ) (URL) - 16-07-’06 12:00
Carola

Bij jou is het van je lever en zij hebben iets om over na te denken in de vakantie. Heel fijne vakantie, zet het van je af en rust lekker uit!

Carola, (URL) - 17-07-’06 11:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.