GESTEMDHEID


Trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse hoeft dit jaar niet. Ik was zo graag voor "goud" gegaan, dwz de tiende keer en dan is de beloning een gouden medaille, maar wie weet kan het volgend jaar. Toch blijft wandelen leuk, en toen het er naar uitzag dat het een dag mooi weer zou zijn hebben we de wandeling die al klaar lag, Groene Netwerk  Wissels nr. 436 met als start Wehe den Hoorn en een lengte van 17 km. gelopen. 

Het Groninger land vind ik mooi, maar dan wil ik dat wel graag met zon en blauwe luchten zien. Het was prachtig buiten, nog veel fluitekruid en de witte meidoorn bloeide nog heftig, al begon die hier en daar al wel naar rose te verkleuren. Mijn stemming knapte dan ook zienderogen op. De wereld zag er opeens weer veel vrolijker uit. Ik kreeg ook weer oog voor de karakteristieke dorpen die we onderweg tegenkwamen. Vooral de bouwstijl in het dorp Leens vond ik opvallend. En tot mijn verbazing, het dorp telt maar 1665 inwoners, zijn daar ook nog een aantal winkels te vinden,waaronder een heuse modewinkel; en nee, het was geen vintage!

Ondertussen liep ik ook nog te dubben of ik wel of niet zou gaan stemmen, en zo ja, waarop ik dan zou gaan stemmen. Ik heb besloten wel te gaan en op een partij te stemmen die net als ik niet zo erg Europa minded is. Aldus is geschied.

En aan het eind van die middag kwam er van de bibliotheek ook nog een berichtje dat het boek: de zeven Zussen van Lucinda Riley voor mij klaar lag. Nu de paar dagen mooi weer voorbij zijn ben ik er in begonnen en ik moet zeggen, het verhaal pakt mij wel en laat mij nog wel even in de good feeling stemming van de afgelopen dagen. Naast de verhaallijn ontdekte ik ook nog wetenswaardigheden die mij niet bekend waren. Nooit geweten dat er in München een standbeeld van Bavaria staat en dat dit te maken heeft met de Oktoberfesten. Ik zou bijna een keer naar München willen gaan om dit standbeeld te kunnen bekijken. Misschien iets voor de toekomst? Ik hoop het.

hanscke Zondag 26 Mei 2019 - 4:17 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Lopen zit er bij mij voorlopig ook nog niet in, Ik ben al blij als ik de trap opkom. München lijkt me ook wel eens mooi om te zien. Ik ben er vaak langs gereden, maar ben nog nooit in de stad geweest.

Sjoerd, (URL) - 27-05-’19 06:42
Michiel

Ik heb niet op een partij gestemd, ik heb op een persoon gestemd. En wel de Nederlander die een kans maakt om Juncker op te volgen en waarvan ik denk dat ie dat heel goed zal doen..

Michiel, - 27-05-’19 09:36
Marjolijn

Later maar eens een mooie stedentrip naar München organiseren, dat is zeker de moeite waard….!

Marjolijn, - 27-05-’19 16:49
Rietepietz

Munchen is de moeite van een bezoek zeker waard maar dat kan natuurlijk nog wel even wachten. Maar jammer van je vierdaagseplannen.

Rietepietz, (URL) - 27-05-’19 19:36
Platoonline

Het moet een prachtige wandeling zijn. 17 kilometer vind ik nogal wat. Bij Annemarie las ik dat ze bijna 50 km per dag heeft gelopen. Daar word ik helemaaaaal stil van. Ik ben al blij als ik mijn 10.000 stappen per dag kan doen. Wat een prestatie leveren jullie.

Ik heb gestemd op Groen Links. Op FvD of PVV zal ik nooit stemmen. Zelf ben ik geen fan van Europa, maar ik zie wel in dat Nederland het in zijn eentje niet red op het vlak van defensie en economie. Eigenlijk zou Europa op dat vlak stevig moeten samenwerken en elk land op andere vlakken (cultuur, onderwijs etc. gewoon zijn eigen gang laten gaan om vervlakking tegen te gaan. Denk ik.

Platoonline, - 31-05-’19 22:28
Renesmurf

Ik vind niet gaan stemmen geen optie, want elke stem telt, ook die van de mensen waar je het volstrekt niet mee eens bent. Het weer is altijd erg belangrijk voor buiten festiviteiten, en wat leuk dat je opvalt dat modewinkels in dorpen toch wel modern zijn, ze zullen vast wel moeten ook.

Renesmurf, (URL) - 02-06-’19 23:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.