UNDER CONTROL


Soms zit het mee en soms zit het tegen. Wat dit weblog betreft zit het mee, want de problemen zijn verholpen. Ik ken gelukkig iemand die zich beroepsmatig bezighoudt met het maken, zo u wilt bouwen van professionele websites, het heel druk heeft, maar desondanks bereid is, om mij, als een heel klein klantje met als hobby een prive site, ter wille te zijn en er minimaal anderhalf uur (en ik denk nog wel langer, maar dit brengt hij mij in rekening)  voor uittrekt om de problemen die ontstaan zijn op te lossen.

Juist in deze spannende tijd werkt het hebben van een weblog als uitlaatklep voor mij. Niet dat ik alles zomaar ongecensureerd en ongecontroleerd de wijde wereld in wil sturen, nee integendeel. Het schrijven van een blog helpt mij juist mijn gedachten te ordenen omdat ik er een zodanig logisch verhaal van wil maken, zodat het voor een buitenstaander ook te volgen is.

Vanmorgen heb ik mijn lief dus naar het UMCG gebracht. Spannend? Nee nog niet. Dat wordt het morgen, als de operatie gaat plaats vinden. Toch ben ik vandaag weer van de éne verbazing in de andere verbazing gerold. We mogen dan wel in een heel modern tijdperk leven waarin computers heel wat werk uit handen kunnen nemen, maar ik vraag mij af of dit wel efficiënt werkt. Mijn lief is de hele morgen bezig gehouden met het voeren van gesprekken met diverse mensen van de afdeling. De verpleegkundige, de co-assistent, de semi-arts, de zaalarts, allemaal wilden ze even een gesprekje met P., maar in elke gesprek kwamen dezelfde vragen aan de orde en aan het einde van elk gesprek was de conclusie: het staat dus goed in de computer! Nou vraag ik je...

En omdat er nog geen plek vrij was, hebben we ongeveer de hele dag in het algemene patientenverblijf doorgebracht. Nu houd ik niet zo van al die verhalen die daar door diverse mensen geventileerd worden, maar één mevrouw  vertelde ons een verhaal en dat moet ik even doorvertellen.

Zij zou in een dagopname geopereerd gaan worden, maar helaas was er een lange wachtlijst. Nu was er onverwacht bij de chirurg die haar zou opereren een plekje vrij gekomen, alleen dat was wel op een grote tafel in een grote OK en daarbij is een bedopname verplicht. Nu zat ze dus te wachten tot ze weet op welke kamer "haar" bed, die voor haar gereserveerd is, staat. Daarna mag ze tot morgenvroeg weer naar huis. Wanneer ze de volgende ochtend terugkomt wordt ze per bed vanaf de afdeling naar de OK gebracht en later weer per bed terug naar de afdeling gebracht, waarna ze vervolgens weer naar huis kan. Zo is er toch sprake van een bedopname en wordt er aan de regels voldaan. Tsja.....het systeem vraagt er nu eenmaal om, zegt men.

Ik hoop dat men morgen alles under control heeft en dat de operatie naar wens verloopt. Dan is het wachten op het telefoontje van de chirurg met naar ik mag hopen de boodschap: operatie gelaagd, alles onder controle.

hanscke Dinsdag 04 Juni 2019 - 9:47 pm | | Standaard

vier reacties

Marjolijn

Het is triest, zo worden de kosten onnatuurlijk hoog gehouden in zorgland.
Want aan dit verhaal hangt natuurlijk wel een kostenplaatje.

Sterkte met het wachten op het telefoontje, dat hoop ik alles goed verlopen is…!

Marjolijn, - 05-06-’19 06:36
Sjoerd

De artsen zijn wel kundig en efficiënt, alleen de organisatie groeit niet mee. En het laatste baart me zorgen. Ik wens jullie veel succes vandaag en we hopen op een goede afloop…

Sjoerd, (URL) - 05-06-’19 08:49
Rietepietz

Te gek voor woorden dat op deze manier onnodig veel geld in rekening gebracht zal worden en bovendien onnodig een ziekenhuisbed leegstaand niet ge ruikt kan worden voor een patiënt die dat bed wél nodig heeft. !
Sterkte met de wachttijd, toch altijd heel vervelend

Rietepietz, (URL) - 05-06-’19 15:45
Mrs. T.

Ik hoop dat het allemaal goed gegaan is vandaag.

Mrs. T., (URL) - 05-06-’19 22:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.