HET KOOR


Eén keer eerder heb ik er over geschreven, dat was begin december. In dat blogje heb ik toen beschreven, hoe ik op het idee was gekomen om in een popkoor te gaan zingen. Het kwam er nooit van om het nog eens aan de orde te laten komen. Steeds dacht ik, dat doe ik wel eens als het leven weer zijn normale loop heeft genomen.

Half november ben ik een paar keer bij de oefenavond van het Wad'nkoor wezen kijken en het leek mij heel leuk om lid te worden van dit koor. Dit zou in januari ingaan en dan zou ik mee gaan doen. Door de ziekte van P. begin januari ben ik wat later dan oorspronkelijk de bedoeling was, begonnen met het bezoeken van de repetitieavonden. 

Ik vond het leuk, maar oei, het viel eerst lang niet mee om mee te zingen. Toen er na een aantal weken begonnen werd met het instuderen van nieuwe liedjes, werd het voor mij iets makkelijker. Aan de alten, waar ik denk toe te behoren, was de leadingpartij van het lied Perfect van Ed Shearon toebedeeld. Dat zingt in ieder geval iets makkelijker dan wanneer er een tweede of derde stem gezongen moet worden. En omdat het materiaal ook digitaal toegestuurd werd, kon ik mij dit lied een beetje eigen maken. 

Nooit geweten dat samen zingen zo fijn kan zijn. En als een nummer zoals "Bed of roses" van Bon Jovi dan echt heel mooi klinkt, dan wil ik als nieuwkomer nog wel eens even mijn mond houden, zodat ik even kan genieten zonder angstgevoelens of ik wel de juiste tonen zing.

Maar door de maanden heen gaat het steeds wat beter. Zeker toen er nog een aantal nieuwe liedjes ingestudeerd moesten worden om dat we als koor zouden optreden op het Holwerter feest. Naast de genoemde liedjes stond ook: het regent en het bliksemt van Guus Meeuwis op het repertoir als ook Rock Me en nog een flink aantal andere nummers.

Ik had gehoopt dat P. weer zover hersteld zou zijn, dat hij mee kon naar ons optreden. Dat was helaas niet het geval. Jammer, want dat wierp wel een schaduw over dit gebeuren, want ik heb het optreden wel heel erg leuk gevonden. 

In de afgelopen tijd heb ik dus ervaring opgedaan met het feit wat het betekent om lid te zijn van een koor.  Het is mij opgevallen dat er nogal sprake is van een saamhorigheidsgevoel, naar mijn idee groter dan bij andere soort clubs. Er wordt veel geappt en er wordt veel met elkaar gedeeld. 

Ik heb zeker geen spijt, dat ik de stap gewaagd heb om te gaan zingen, hoe eng ik het ook vond om er een eerste keer heen te gaan. Ik ben helemaal blij dat ik dit nog heb kunnen doen voordat ik wist dat P. ziek  zou worden, want ik denk niet dat ik dan de moed nog gehad zou hebben om dit te doen. Het was best wel eng om hier aan te beginnen, zeker omdat ik weet dat ik geen ster ben in het zingen, maar het geeft mij wel plezier. Ik zal na de vakantie dan ook zeker weer met veel genoegen de draad oppakken.

hanscke Donderdag 27 Juni 2019 - 2:04 pm | | Standaard

zes reacties

Marjolijn

Fijn dat je er plezier aan beleefd.
Zingen kan heel ontspannend werken.

Marjolijn, - 27-06-’19 16:57
Rietepietz

Inderdaad jammer dat je man er niet bij kon zijn maar een volgende keer lukt dat vast wel. Hoofdzaak is dat je het leuk vindt.

Rietepietz, (URL) - 27-06-’19 17:54
Mrs. T.

Wat fijn dat je het zo leuk vindt!

Mrs. T., (URL) - 27-06-’19 22:56
Sjoerd

Ik vind samen dingen doen veel leuker dan alleen… Mooi dat je daar je draai kunt vinden.

Sjoerd, (URL) - 27-06-’19 23:09
ria

Fijn dat je het zo leuk vindt. Ik zing ook weleens in de polder volgens mij is het niet om aan te horen dus het is goed dat niemand er last van heeft. Ik ben juist helemaal geen clubjesmens en doe de dingen het liefst alleen. Dan ziet of hoort ook niemand het als ik het verkeerd doe.

ria, (URL) - 30-06-’19 10:43
Platoonline

Wat lijkt me dat een leuk koor. Er zijn zelfs een paar mannen bij. Die zijn vrijwel overal in de minderheid. In een vroegere relatie ging ik vaak mee en bezochten we korendagen (Monnickendam was heel bekend) en overal zag je uitgelaten, gezellige zangeressen, werd er gezongen maar ook gelachen en dat alles inderdaad in grote saamhorigheid. Ik wens je toe dat jullie het binnenkort weer fijn samen kunnen beleven.

Platoonline, - 07-07-’19 15:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.