BRABANTIA


Wel of niet op vakantie,we hebben de beslissing lang voor ons uit geschoven. Het ging (en gaat) met P nog steeds niet halleluja dus ja wat doe je dan. Op een gegeven moment hebben we Frankrijk voor dit jaar definitief geschrapt. In het voorjaar had ik al eens gezegd, dat ik in onze navakantie, eind augustus, wel eens naar Noord-Brabant wilde en dan in de buurt van Chaam. Dit is voor ons een nog geheel onbekend terrein, dus waarom dan niet daar een wat langere vakantie plannen in plaats van naar dat verre Frankrijk af te reizen. Stel dat het campingleven minder goed voldoet omdat P.zich niet optimaal voelt en na een paar dagen graag naar huis wil dan hebben we in ieder geval niet zo'n lange thuisreis in het vooruitzicht.

Ik ben op zoek gegaan naar een camping en bij de eerste de beste SVR camping die mij wel aanstond was ook nog plaats. Het is Alphen geworden en ik moet zeggen dat ik het goed naar mijn zin heb. Het is een mooie schone en goed onderhouden camping in een prachtige omgeving.

Vandaag zijn we de hei, welke al volop bloeit, op geweest. Vanaf de camping een rondje van pakweg twaalf kilometer. Ik heb er van genoten. 

Normaal zou ik dat direct de eerste dag al gedaan hebben, maar daar kregen we de kans niet voor. De eerste dag was een regendag. Aan het eind van de dag knapte het weer op en daar was ik zo blij mee, want zoonlief en kleinedochter zouden die avond ook komen en een paar dagen blijven.

Het was al laat toen ze eindelijk aankwamen, maar het enthousiasme van kleinedochter sprak boekdelen. Ze waren die dag druk geweest met het kopen van een tentje en een fietsendrager voor op de auto. Het tentje wat zoonlief had vond kleinedochter te klein en ja, de mooie nieuwe fiets, die al voor haar klaar stond toen ze een paar weken geleden in Nederland aankwam, moest ook mee.

Het is allemaal niet vergeefs geweest. We hebben heerlijke dagen gehad en ook prachtige fietsttochtjes kunnen maken, want het weer was goed. Door de bebossing hebben wij niet zo heel veel van de harde wind gemerkt.

Het was eerst wel heel stil toen ze weer vertrokken waren, maar toen pas voelde ik ook dat ik er best wel moe van geworden was. Maar het is wel en heel bijzondere ervaring die ik niet graag had willen missen. Deze vakantie kan voor mij niet meer stuk hoewel we nog niet eens halverwege zijn.

Gelukkighebben we nog plannen genoeg zodat het tweede deel van de vakantie ook vast heel genoeglijk gaat worden. Het moet in alles wel een tandje minder dan we gewend zijn, maar voorlopig zijn we blij dat er toch nog iets van vakantie vieren mogelijk blijkt te zijn.

                                               klik

hanscke Dinsdag 13 Augustus 2019 - 9:14 pm | | Standaard

vier reacties

ria

Niets mis met een tandje minder toch? Je wordt ook iets ouder ;-)

ria, (URL) - 14-08-’19 10:36
Sjoerd

Leuk dat je het zo ervaart. En een tandje minder kan geen kwaad toch…

Sjoerd, (URL) - 14-08-’19 12:58
Rietepietz

Om te fietsen is Nederland sowieso prettiger dan dan Frankrijk denk ik. Minder hoogteverschillen en beter fietspaden. Helemaal niets mis met wat dichter bij huis vakantie houden, ook als je niet herstellende bent.

Rietepietz, (URL) - 14-08-’19 16:42
marjolijn

Een van de vele mooie plekjes in Brabant…!
Goed toeven daar…!

marjolijn, - 14-08-’19 16:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.