NERD?


Ze zit voorover gebogen aan tafel en bestudeert zeer intens de inhoud van een klein boekje. Ze heeft een potlood in haar hand en een gummetje ligt onder handbereik. Een blik in het boekje laat zien dat  een pagina verdeeld is in hokjes met hier en daar de invulling van een getal. 

Na enige tijd  beweegt de hand en wordt er een nieuw getal in het boekje ingevuld. Met het potlood worden denkbeeldige lijnen getrokken, ze schudt haar hoofd, slaakt een diepe zucht en gumt het getal weer uit. Zo af en toe is er een heftig ja knikken met het hoofd en wordt er weer een getal ingevuld. Dan verschijnt er een grote glimlach om haar mond om direct daarna weer plaats te maken voor diep nadenken.

Na lange tijd kijkt ze op de klok, staat op van tafel en legt het boekje weg. Nee, nog niet alle hokjes zijn ingevuld, de puzzel is nog niet af. Die Sudokuspeelster is dus geen autistische nerd. Ze is er niet in geslaagd om zo'n puzzel in vijf minuten op te lossen want dan pas zou ze aardig richting die aanduiding gaan als ik de krant mag geloven.

Gelukkig maar, dat ze er niet in slaagde, want die vrouw ben ik!


hanscke Dinsdag 18 Oktober 2005 - 5:51 pm | | Standaard

acht reacties

Ster

Die puzzels lukken mij maar niet :-(

Ster, (URL) - 18-10-’05 19:00
Rose

SUDOKU!! Wát een geweldige uitvinding is dat zeg :) En dat terwijl ik normaal gesproken een hekel heb aan getallen… ;)

Rose, (E-mail ) (URL) - 18-10-’05 21:04
Merlijn

Wat niet is, kan nog komen, toch ?

Merlijn, (URL) - 18-10-’05 21:55
stardust

Ik kom er absoluut geen wijs uit…

stardust, (URL) - 19-10-’05 09:38
Trieny

Het is me nog niet duidelijk wat het nou inhoudt, maar binnenkort wil ik er toch eens een poging mee wagen.

Trieny, (URL) - 19-10-’05 16:07
AnneMarieke

Wat leuk dat jouw kleinkind voor het eerst bij jou komt.Geniet ervan…Het gaat door, het enige probleem is Rik van de trap af mee naar beneden nemen, dan moet ik met mijn rechterhand de leuning vasthouden, durf niet de trap af met hem zonder de leuning vast te houden. Rik is best zwaar.Ik kan hem dus niet in mijn linkerarm houden ga dus op mijn billen met hem de trap af. Stan kan zelf de trap op.

AnneMarieke, (URL) - 19-10-’05 18:33
Petra

Gisteren voor het eerst geprobeerd, maar ik heb het nog niet te pakken.

Petra, (URL) - 19-10-’05 19:50
Carola

Wel verslavend volgens mij he

Carola, (URL) - 20-10-’05 13:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.