PRINSJESDAG


Vele jaren had ik de wens om ooit een keertje bij Prinsjesdag aanwezig te zijn, maar ik vond het te veel gedoe om dit voor mijzelf te organiseren. Toen ik dit als een uitje bij de Red Hats voorstelde werd dit idee direct met veel enthousiasme omarmd, alleen werd tijdens de Nieuwjaarsborrel waar het jaarprogramma min of meer vastgesteld wordt, de organisatie van dit uitje ook bij mij neergelegd.

Gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen en de organisatie van het vervoer is mij gelukkig uit handen genomen, mede door de ziekte van P.  Later bleek dat dit ook helemaal niet zo moeilijk is. Er zijn verschillende busmaatschappijen die zo'n dagtocht organiseren, inclusief een tribuneplaats. Met dit laatste gegeven was ik wel heel erg blij, want het vooruitzicht: uren langs zo'n route te moeten staan' heeft mij ook altijd weerhouden om voor mijzelf actie te ondernemen.

Tuurlijk, zo'n uitstapje kost wel wat, maar als het dan zo'n groepsgebeuren is, vind ik dat niet erg. Op deze manier is het niet alleen maar het aanschouwen van de stoet, maar is het een hele dag met elkaar op stap zijn.

Het is een prachtige dag geworden en we hebben heel wat lol met elkaar gehad. We waren daar om het spektakel te kunnen zien, maar we waren als groep zelf ook een bezienswaardigheid. We zijn diverse malen door verschillende regionale zenders geintervieuwd en hier en daar zijn we ook in krantenartikelen genoemd.

Toen de stoet voor de tweede keer voorbij was getrokken, wilden we ergens wat gaan drinken en Hotel DES INDES leek ons wel een passende gelegenheid. Helaas, dat was niet mogelijk, dat hadden we dan vooraf moeten reserveren. Niet aangedacht.....

Gelukkig waren er omstanders genoeg die wel even een plaatje van ons wilden maken. Op een gegeven moment waren er wel twintig camera's op ons gericht.

Het was een dag met een gouden randje. Ik heb genoten van de vroege ochtend (ik moest om 6.50 uur al ergens staan waar we door de bus opgepikt werden) tot de toch wel late avond, (rond 22.00 uur was ik weer thuis). De volgende dag merkte ik, dat ik toch niet meer heel piepjong meer ben, want ik moest behoorlijk bijkomen en had nogal wat tijd nodig om alles een plekje in mijn hoofd te geven.

Ergens zwerft er nog een youtubefilmpje rond waarop te zien is dat we gentervieuwd worden, maar het is mij te moeilijk om dit hier te plaatsen. Ik heb het wel op de telefoon staan, maar ik zie geen kans om het hierheen te transporteren. Als het mij in de komende dagen nog lukt, ga ik het zeker nog plaatsen.

Dit is dus het filmpje. Met hulp van Sjoerd heb ik het dus kunnen plaatsen.

Ik weet inmiddels ook een betere uitleg te geven waarom ik de baard niet mooi vind. Ik vind het a: vervreemdend werken, en b. ik vind zijn kaaklijn op deze manier weg vallen waardoor hij voor mij minder daadkrachtig lijkt.  

                                             klik

hanscke Zaterdag 21 September 2019 - 10:57 am | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Wat een leuk idee om dit samen te doen, Ik kan me voorstellen dat na zo’n hele dag uitgeput bent.

Sjoerd, (URL) - 21-09-’19 12:12
Marjolijn

Leuk zo’n dubbele happening…!

Marjolijn, - 21-09-’19 16:29
Jeanne

Wat leuk om Prinsjesdag in goed gezelschap mee te maken!

Jeanne, (URL) - 21-09-’19 18:36
Mrs. T.

Wat een leuke dag!
Onze provincie mocht dit jaar de burgerdeputatie leveren dus we hebben drie mensen uit onze gemeente blij kunnen maken.

Mrs. T., (URL) - 21-09-’19 19:58
ria

Heel leuk en fijn dat je zo genoten hebt! Herkenbaar hoor dat je er weer even van moet bijkomen, we zijn nu eenmaal geen twintig meer, ik zou het ook niet willen. Jullie hadden prachtig weer ervoor en een fijne dag zodoende.

ria, (URL) - 21-09-’19 20:23
Renesmurf

Ja, nou,. avontuurlijk is het wel, en je valt zeker op zo saampjes, en dan lol hebben en diep buiten voor de koning.

Renesmurf, (URL) - 22-09-’19 23:05
Rob Alberts

Leuk!

Vrolijke groet,

Rob Alberts, (URL) - 18-10-’19 21:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.