WILDLANDS


De verhalen die ik hoorde over het nieuwe dierenpark in Emmen, wat de naam WILDLANDS heeft gekregen, waren heel divers, de één vindt het prachtig en een ander vindt het helemaal niets. Toen de Leeuwarder Courant de gelegenheid bood om voor 7,50 Wildlands te bezoeken was ik er als de kippen bij om van dit aanbod gebruik te maken. P. was er al eens geweest en behoort tot de categorie: juichende kritiek.

De stralend mooie nazomerdag zal er zeker toe bijgedragen hebben dat ook ik om ben en het een prachtig park vind. Ik deel totaal de kritiek niet dat de dieren niet goed te zien zouden zijn. Zo af en toe waande ik mij echt een beetje op safari. Het gebied waar de giraffes, de neushoorns en de zebra's lopen is schitterend ingericht. Hier hebben ze de ruimte om hun poten goed te kunnen strekken.

Ook de leeuwen wonen nu veel comfortabeler dan voorheen en dat geldt zeker ook voor de olifanten. Natuurlijk wonen deze dieren nog wel in gevangenschap, maar dat doen onze honden eigenlijk ook. Zij mogen aangelijnd of niet, slechts gaan en staan waar wij de regie voeren.

Voor mij mag een dierentuin in deze stijl blijven bestaan. De dieren hebben het goed en wij, publiek, kunnen deze prachtige dieren van alle kanten aanschouwen. Het zijn werkelijk prachtige dieren en ik ben blij dat ik ze in levende lijve mag zien en het niet altijd op een schermpje via een natuurfilm moet bekijken.

Is het dan wel nodig om er in Nederland vier of vijf dierenparken op na te houden? Ja vind ik wel. Als elk dierenpark zich nu richt op een specifieke diersoort zoals eigenlijk al een beetje gebeurt, Apeldoon met zijn apen, Beekse Bergen met veel meer leeuwen en tijgers, Aqua Zoo met de ijsberen en andere dieren parken met de focus op weer andere  dieren, dan kunnen deze dierenparken wat mij betreft allemaal blijven bestaan.

De tijd van een heen en weer lopende leeuw in een kooi is gelukkig voorbij en volgens mij hebben de dieren het in deze omstandigheden best naar hun zin.

Ik heb van ze genoten. Inderdaad, voor mensen die minder goed ter been zijn is het park wat moeilijker te behappen omdat het zo groot is, maar naar mijn idee is er toch wel voldoende rekening gehouden met de rolstoelers, maar hier en daar had dit wel iets beter gekund. 

De Nijlpaarden zijn nu ook onder water te bekijken.

                                       klik

hanscke Donderdag 26 September 2019 - 11:59 am | | Standaard

zeven reacties

Jeanne

Mooie foto’s, ziet er goed uit daar!

Jeanne, (URL) - 26-09-’19 13:54
Sjoerd

Dat ziet er niet verkeerd uit. Die parken moeten niet zo’n eind weg liggen. Alhoewel we met de Zoo in Kerkrade ook niet mogen klagen.

Sjoerd, (URL) - 26-09-’19 16:34
Rietepietz

Het is me te ver weg dus het zal er voorlopig niet van komen er een kijkje te nemen.
Heb sowieso niet heel veel behoefte aan dierentuinen maar ze zijn tegenwoordig inderdaad veel beter aangelegd dan vroeger . De dieren die er leven zijn trouwens meestal gefokt en hebben nooit in echte vrijheid geleefd dus dat lijkt me niet echt een probleem.

Rietepietz, (URL) - 26-09-’19 19:39
ria

Mij zal je er ook niet snel vinden, maar ik vind het prima dat ze er zijn hoor zolang zoveel kinderen en volwassenen er plezier aan beleven. Op den duur mag er niets meer.

ria, (URL) - 26-09-’19 21:49
Mrs. T.

Ik ben er een paar jaar geleden met de jongste geweest en wij hebben ons toen prima vermaakt.

Mrs. T., (URL) - 26-09-’19 22:15
Marjolijn

Fijn dat jullie genoten hebben…!
Zelf kom ik eigenlijk nooit in dierenparken.

Marjolijn, - 27-09-’19 06:49
Renesmurf

Nou, wat mij betreft sluiten alle dierentuinen, ze zijn nergens voor nodig. Vermaken kan ook op een andere manier. En natuurlijk is het park nu anders dan toen die kritiek was, er zijn inmiddels aanpassingen al verricht.

Renesmurf, (URL) - 29-09-’19 21:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.