WANDELEN


Vandaag is de Nijmeegse Vierdaagse begonnen. Het is al weer twintig jaar geleden dat ik 'm voor de eerste keer liep. Het is een ervaring om nooit te vergeten en omdat het zo'n overweldigende indruk op mij maakte heb ik twee jaar achter elkaar de mannenafstand, 4 keer 50 kilometer gelopen en daarna een aantal malen de verplichte 40 kilometerafstand. Nogmaals, het is en blijft een geweldige ervaring. Zoveel mensen en allemaal op weg om het gestelde doel te halen.  Twee jaar hebben we via de VVV onderdak gevonden bij een particulier adres, de twee daaropvolgende jaren hadden we onderdak bij een eetcafe aan de Waalkade. De uitbater heette Gijs en toen wij het tweede jaar weer bij hem kwamen eten bood hij spontaan aan dat we het volgende jaar wel bij hem onderdak konden krijgen. Dat was geweldig, in vijf minuten van en naar de Vereeniging waar de start is. Helaas kreeg deze man een hartinfarct en verkocht zijn eethuisje. We zijn toen een paar jaar niet geweest en toen kregen we via een kennis een plekje in Hotel Het Wapen van Elst. Van daaruit hebben we toen nog een paar keer de Vierdaagse gelopen. Mijn studievriendinnetje ging in die tijd ook mee. P. vertrok 's morgens om half vier op de fiets naar Nijmegen en wij om half zes. Ergens op de route kwamen we elkaar dan weer tegen en liepen we samen verder. In 1999 heb ik 'm voor de zevende en laatste keer gelopen. Ik had het toen wel even gezien, ik vond het met 35.000 deelnemers eigenlijk iets te druk. Maar nu ik het na zo veel jaar weer eens terug haal, merk ik dat het weer begint te kriebelen. Misschien wil ik een volgend jaar wel weer eens meedoen. Mijn achtje ophalen. 

hanscke Dinsdag 18 Juli 2006 - 4:26 pm | | Standaard

acht reacties

V@nM@n

Ik ben meer een man van de Kennedymars. Niet omdat ik de conditie niet heb, maar na een dag heb ik twee blaren… Alletwee maatje 44. Maar een tweede dag erachteraan is niets dan, alleen maar pijn.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 18-07-’06 16:40
WebLoes

Dit jaar is wel heel erg zwaar. Ik lees net dat het startschot om flauw te vallen is gegeven…. Maar knap dat je ‘m al 7x hebt gelopen hoor!

WebLoes, (URL) - 18-07-’06 16:52
hanscke

Zo loopt iets wat een feest had moeten zijn wel erg sneu af. Jammer.

hanscke, (URL) - 18-07-’06 22:08
Renesmurf

Het is een hele opgave, maar wel weer een leuke ervaring, denk ik zo.
Dit jaar is het verdere verloop gecanceld, dat is wel triest, heet weer en doden.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 18-07-’06 22:46
wies

ja jammer hij is stopgezet. vraag me alleen af of dat voor vandaag geldt of ook de overige 3 dagen. ik heb geen konditie om mee te lopen. maar gezellig is het wel. vroeger liep ik de avond 4-daagse en in assen de tt-mars.

wies, (URL) - 18-07-’06 23:29
Goentah

Gelukkig maar dat je dit jaar niet meeloopt. Het is ook gekkenwerk met dit weer. Goed dat ze hem afgelast hebben, verstandig.
Fijne vakantie, Hanscke!

Goentah, (URL) - 19-07-’06 10:06
Vrouwke

Al zeven keer uitgelopen? Wat een prestatie, dat doe ik je never nooit niet na.

Het is jammer voor de mensen die er dit jaar hard voor getraind hebben dat het afgelast is, maar begrijpelijk vind ik het wel.

Het wordt immers 35 graden en dan is het algemene advies om het wat rustiger aan te doen.
Daar hoort dan 40 of 50 kilometer lopen voor mij niet bij.

Vrouwke, (URL) - 19-07-’06 10:25
Helen

Ik vind het terecht, dat het nu afgelast is. Onverantwoordelijk bij deze hoge temperaturen.

Helen, (URL) - 19-07-’06 11:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.