MOMENTEN VAN GELUK


Het gebeurt nog al eens dat ik de inspiratie om iets te ondernemen uit de krant haal. Dit was het afgelopen weekend ook weer het geval. Een uitgebreid verslag over de de kunstenaar Daan Remmerts de Vries trok mijn aandacht. Hij zou bekend moeten zijn als schrijver maar vooral als illustrator van ruim 60 boeken, maar dit zei mij verder niets. 

De afdbeeldingen van zijn werk spraken mij aan. Ze waren vrolijk van kleur en ik vatte het plan op om zondagmiddag naar Eelde te rijden om daar in museum De Buitenplaats deze expositie te gaan zien.

De eerste werken die ik zag waren vooral collages met "plakwerkjes" aangevuld met verfstreken. Dit had ik niet verwacht en ik was dan ook totaal verrast. Meteen ging er een belletje bij mij rinkelen. Ooit had een achternichtje van mij, een paar jaar ouder dan ik, een prijs gewonnen met een een collage van plakwerk die zij in opdracht van haar opleiding, de toenmalige kleuterkweek, gemaakt had.

Ik raakte helemaal in de ban van de werken die ik nu zag. Ook P. volgde met grote belangstelling de titels  van al deze werken.

Op verschillende werken waren detzelfde motieven van het inpakpapier? te vinden en daarom heb ik even een detailfoto van een groter werk gemaakt. Het lijkt zo makkelijk en het nodigt bijna uit om hier zelf ook eens mee te gaan experimenteren, maar ik weet nu al dat mijn resultaten nooit zo mooi zullen worden als wat ik hier zie. Ik begin er dus maar niet aan.

Dat deze man ook echt kan schilderen blijkt wel uit onderstaand werk. Vooral van een afstand gezien waren dit stuk voor stuk juweeltjes om te zien, net als de vogelverschikker bij het begin van dit blog.

Vooral bij dit werk, een combi van collage en schilderwerk was op een afstand een enorme diepte te zien. Ik heb er echt een heel tijdje naar staan kijken want het boeide mij  zeer.

                                                              - - - - - - - - -

                                               klik

hanscke Maandag 11 November 2019 - 11:39 am | | Standaard

zes reacties

ria

Een vriendin van mij doet dat ook, ze maakt prachtige dingen. Vroeger wandkleden, dus de ervaring was er.

ria, (URL) - 11-11-’19 15:51
Rietepietz

Vooral leuk om te doen denk ik, dus wat let je. Wie weet verras je jezelf!

Rietepietz, (URL) - 11-11-’19 20:42
Sjoerd

Ik vind het ook mooi om te zien. Het schilderij met die dieptewerking trok mij ook aan, en dan zie ik het nog maar als plaatje.

Sjoerd, (URL) - 11-11-’19 22:22
Renesmurf

Ja, soms grijpt iets je en dan bevalt het zeer en wil je meer, dat is te begrijpen. Ik heb dat zelf wat minder, maar vind het best wel leuk.

Renesmurf, (URL) - 12-11-’19 00:06
marjolijn

Oefening baart kunst…!
Een leuke winterse bezigheid.

marjolijn, - 12-11-’19 07:53
Wieneke

Dus omdat jij niet zo lekker kunt koken als bijv. topkok Sergio Herman, kook je maar helemaal niet? Het gaat toch om het plezier dat je er al doende aan beleeft? Dat erge resultaatgerichte vind ik altijd heel jammer. Het haalt een hoop levensplezier weg in ieder geval.

Wieneke, - 13-11-’19 17:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.