STREAMEN


De tijd, dat wij, na ons werk op vijf december, naar Den Haag reden om daar pakjesavond te vieren, ligt al weer een aantal jaren achter ons. Jammer genoeg is daar niets anders voor in de plaats gekomen. Toch hebben P. en ik onszelf deze week een prachtig cadeau gedaan. Nee, niet ter compensatie, maar gewoon omdat we daar naar toe gegroeid zijn.

In de afgelopen tijd gebeurde het heel vaak, dat wij de radio maar uitdeden, omdat we er in ons hoofd heel erg moe van werden. Van tijd tot tijd gebruikte ik mijn tablet, om van daaruit eens wat muziek te horen, het zij klassiek, hetzij wat hedendaagse muziek. Al doende leerde ik met Spotify om te gaan en zo langzamerhand ging ik begrijpen wat er met streamen bedoeld werd. Ook het gebruik van Blue Tooth werd mij steeds duidelijker.

Het geluid van de tablet is natuurlijk niet optimaal en zo kwam ik een paar weken geleden al eens op het idee om een koptelefoon aan te schaffen. En wat klonk die muziek mij mooi in de oren! Maar ja, nu zaten we,  want er werd er ook één voor P. besteld, wel allebei met een koptelefoon op in de kamer. Ook niet ideaal. Een luidspreker zou uitkomst brengen. Maar dan was het nog steeds geen mooi stereo geluid, zoals we dat van vroeger kenden.

En zo groeiden we naar het idee om weer een goede geluidsinstallatie te kopen, maar dan aangepast aan deze tijd.

Deze week is het setje gebracht en geïnstalleerd. Naast het luisteren naar de gebruikelijke zenders, kan ik nu via Spotify zelf lijsten samenstellen. En wat is er dan veel! Zo vond ik het een hele verrassing om te merken dat mijn muzieksmaak van de populaire muziek totaal veranderd is. De oude meuk van Neil Diamond, Simon en Garfunkel etc zijn er niet meer op te vinden.

Nee daar zijn groepen als Kensington en Cold Play en Gare du Nord, Typhoon etc.  voor in de plaats gekomen en zangers zoals Jonathan Jeremiah,  Ed Searan,  John Legend en natuurlijk Rufus Wainwright. En wat kan ik genieten van de muziek die Spotify voor mij op lijsten zet zoals de Daily Mix of Jouw Release Radar. Daar zitten zulke mooie verrassende nummers bij waardoor ik weer heel veel andere muziek leer kennen en waarderen. Sommige nummers kom ik dan ook weer tegen bij ons zangkoor, zoals iets van lady Gaga en Pharrell Williams en het nummer Perfect van Ed Searon die ik al genoemd heb.

Lange tijd heb ik niet goed geweten, wat er nu precies met streamen bedoeld werd en hoe dat dan moest, maar het heeft nu geen geheimen meer voor mij. Een abonnementje bij Spotify en de hele muziekwereld ligt voor je open.

We zijn heel erg blij met onze aanschaf en het draagt er zeker weer toe bij om naast al onze drukke activiteiten buiten de deur het thuis ook gezellig te hebben. Mijn liefde voor muziek is in ieder geval weer helemaal terug.

                                  klik

hanscke Donderdag 05 December 2019 - 12:26 pm | | Standaard

zeven reacties

ria

Dat klinkt heel fijn. Wij hebben gewoon weer wat meer de radio aan er zijn zo ontzettend veel zenders en je moet dan wel even zoeken, maar net als bij jullie brengt het toch weer wat meer gezelligheid in huis. Wie weet groeien wij ook nog eens naar zoiets ;-)

ria, (URL) - 05-12-’19 13:31
marjolijn

Een mooi kadootje voor jullie zo met de sinterklaas…!

marjolijn, - 05-12-’19 17:11
Rietepietz

Heel veel plezier met de nieuwe audiomogelijkheden. Wij benutten nog steeds een dertig jaar oud setje incl. cd- en platenspeler.

Rietepietz, (URL) - 05-12-’19 18:02
Mrs. T.

Wat een geslaagd cadeau dan. Ik vind spotify ook tof, al weet ik zeker dat ik er op dit moment veel minder uithaal dan dat er uit te halen valt.

Mrs. T., (URL) - 05-12-’19 18:18
Sjoerd

Wij luisteren muziek via google home hub

Sjoerd, (URL) - 05-12-’19 22:25
Renesmurf

Ik gebruik alleen de gratis versie van spotify, en daar heb ik dan mijn eigen lijstje samengesteld, en als dat afgelopen is zijn er nog wel podcast, en dat kan weer via andere kanalen. Leuk hoor.

Renesmurf, (URL) - 09-12-’19 00:16
Ximaar

Zelf ‘stream’ ik al heel lang, sinds ik rond 2005 de kabel de deur heb uit gedaan. Eerst Nederland 1, 2 en 3, waarvan tegenwoordig de beeldkwaliteit prima is. Later ook wat radiostations en youtube. M’n huidige laptop heeft een prima geluid, beter dan menige dure platte TV. Ik heb die laptop daar ook op gekocht. Later heb ik er boxen met ingebouwde versterker bij gekocht. Doet het gewoon op de hoofdtelefoon-uitgang. Aan spotify of netflix ben ik nog niet begonnen. Weet eigenlijk niet wat dat toe kan voegen aan wat ik nu al heb.

Ximaar, (URL) - 24-12-’19 10:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.