VERANDEREN


Inmiddels ben ik weer een jaar ouder. De acht na de zes heeft plaats moeten maken voor de negen. Wilde ik in voorgaande jaren nog wel eens een blogje wijden aan mijn verjaardag, dit jaar vond ik het niet nodig om het vooraf aan te kondigen. Ik heb het gevierd, maar ik heb het wel klein gehouden. Op zaterdagmiddag een paar mensen en op de zondag, de dag dat ik echt jarig was, heb ik het gevierd in de vorm van een high tea tesamen  met manlief, zoon, dochter en kleindochter en het was goed zo.

Vroeger zou ik nooit gedacht hebben dat ik hiermee tevreden zou zijn, toen wilde ik het liefst altijd zo groot mogelijk uitpakken. Maar niets is zo veranderlijk als een mens, tegenwoordig hoeft dat niet meer zo voor mij. Vandaag de dag vind ik het leuker als er maar een paar mensen komen en als we dan ook echt samen even met elkaar kunnen praten.

Aan het voorbereiden van de heuse echte high tea heb ik veel genoegen beleefd. Ik ben niet echt een keukenprinses, maar met behulp van lijstjes en voorbeelden van AH, te vinden op hun website, werd dit zo behapbaar voor mij. Ik ben begonnen met het kopen van een etagière bij de Action. Voor 3,69 euro is de halve aankleding al klaar. De petits fours en de bonbons staan daar natuurlijk heel feestelijk op.

Tja en toen ben ik mij gaan verdiepen in het zelf maken van scones, het bereiden van diverse sandwiches met onder andere zalm op een smeerseltje van mierookswortel, sandwiches met kaas en beenham op weer andere smeerseltjes èn er moest ook echte zelfgemaakte clotted cream komen. Kortom, de hele voorbereiding vooraf heb ik heel leuk gevonden en ons samenzijn was ook zeker gezellig te noemen. 

Ik moet er wel aan wennen, dat ik zo langzamerhand nu echt wel richting de oudere generatie ga, maar ik merk dat ik dat toch ook wel weer boeiend vind. Het heeft nog vele nieuwe facetten voor mij. Het feit, dat ik zie dat je als mens verandert maakt mij nieuwsgierig naar wat er nog komen gaat.

Voor mij is het een hele ontdekking dat ik oude tradities steeds meer los durf te laten. Een klein voorbeeldje. Voorgaande jaren vond ik het jammer dat er steeds minder kerstkaarten verstuurd werden, maar het enthousiasme om zelf kerstkaarten te versturen is bij mij ook tanende. Ik vind het nauwelijks meer passen in deze tijd met de andere vormen van communicatie. Een appje, chatje of mailtje als nieuwjaarsgroet werkt net zo goed.

Wij hebben besloten dit jaar een aantal mensen, waarvan wij denken dat zij nog wel aan het gebruik gehecht zijn, een kaart te sturen, maar dat we verder zullen volstaan met wat mij noemen: het versturen van een antwoordkaart. Dit, omdat wij steeds meer het idee krijgen, dat ook wij al een aantal jaren heel veel antwoordkaarten krijgen. Het is een test en het kan volgend jaar zomaar weer veranderen.

En wat doet u, bezoeker van dit weblog, worden er door jullie nog wel kerstkaarten verzonden? Ik ben  benieuwd naar het antwoord.

                                            KLIK

hanscke Woensdag 18 December 2019 - 8:31 pm | | Standaard

zeven reacties

Jeanne

Toevallig gaat mijn blog van vandaag er ook over. Zeker verstuur ik ze nog. Ik vind het leuk iets te bedenken om te versturen en ook om zelf post te ontvangen. Maar ik vind het ook logisch in deze tijd, dat niet iedereen de lol daarvan inziet.

Jeanne, (URL) - 19-12-’19 00:41
marjolijn

Nee, tante post verdiend niet meer aan mij, ik verstuur alleen virtuele kerst en nieuwjaarswensen.

marjolijn, - 19-12-’19 08:20
Sjoerd

Ik verstuur al jaren geen kerstkaarten meer. Het aantal kaarten dat ik nu zelf krijg is geslonken tot ene, en die is van een bevriende blogger…

Sjoerd, (URL) - 19-12-’19 10:50
ria

Hier wordt ook niets meer verstuurd, toch blijven we van sommige mensen kaartjes ontvangen, dat zij dan maar zo.

ria, (URL) - 19-12-’19 16:17
Rietepietz

Voor mij is er geen reden om voor verandering, ik vind het leuk om bepaalde mensen met een kaartje fijne feestdagen te wensen, dat heeft niet zoveel te maken met of ik een kaartje terug krijg. Maar natuurlijk vind ik het wél leuk om kaarten te ontvangen met een geschreven boodschap , vooral van mensen die ik niet wekelijks zie het leuk dat we even in elkaars gedachten zijn.

Rietepietz, (URL) - 19-12-’19 19:46
Mrs. T.

Alsnog van harte!

En dit jaar voor de tweede keer geen kaarten verstuurd.

Mrs. T., (URL) - 20-12-’19 21:10
Ximaar

Een verstuur al jaren aan een kleine groep mensen een zelfgemaakte nieuwjaarskaart. De postzegel is verreweg het duurst. Maar ik heb geen geldproblemen en wegbrengen is duurder. Dwz de helft breng ik wandelend en fietsend rond en kost me alleen inspanning.

Van de meesten krijg ik een kaart via de brievenbus retour. Die staan op een ‘wandmeubel’.

Een ander deel gaat gewoon via de mail. Zelf print ik niet, dus hun retourkaarten komen niet verder dan m’n beeldscherm.

Ximaar, (URL) - 24-12-’19 10:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.