BOEF OF HELD


De hele dag stond het volop in de aandacht, hot nieuws, Ridouan Taghi was die nacht naar Nederland overgebracht. Toen ik dit nieuws 's morgens vroeg hoorde was mijn eerste gedachte: oh nee, niet weer.

Kennelijk is deze boef zo belangrijk, waardoor er veel, heel veel aandacht voor hem is. In elke nieuwsuitzending en talkshow was dit wel een item. En dan steeds maar weer die foto van hem tonen. Het kon wel een held zijn in plaats van een crimineel.

Ik had veel liever gezien dat hij in Dubai was gebleven, of dat hij uitgeleverd was aan Marokko. Ik maak mij ernstig zorgen dat er opnieuw een cultheld gecreerd wordt. Ik zit echt niet te wachten op weer een tvserie over een topcrimineel, vergelijkbaar met die serie over Holleder. Laten we het maar houden bij fictieverhalen, die zijn er genoeg.  

Het lijkt wel of het bij deze tijd gaat horen dat boeven min of meer als helden beschouwd gaan worden. Laten we wel wezen, het zijn moordenaars en ze dienen ook als zodanig behandeld te worden. Ze moeten berecht worden, maar waarom moet dat zo grootschalig in de publiciteit? Het kon wel een volksvermaak geworden zijn.

Wat mij betreft mag de berichtgeving over de afhandeling van deze rechtspraak zo summier mogelijk gehouden worden. Ik zit echt niet te wachten op deze verkapte heldenverering. En dan wil ik het nog niet eens hebben over het kostenplaatje. Deze crimineel gaat de staat heel veel geld kosten. Nu, maar ook in de verre toekomst. Tel uit je winst, met het binnenhalen van deze boef, want meer is hij niet.  

                                 klik

hanscke Vrijdag 20 December 2019 - 5:12 pm | | Standaard

drie reacties

Rietepietz

ieder woord dat er over geschreven wordt is teveel.

Rietepietz, (URL) - 20-12-’19 19:38
Sjoerd

Ja, en nee. Als ik kijk wat die boeven van de regering doen met onze belastingcenten, kijk maar eens naar de toeslagen affaire, dan vind ik dat ook daar passende straffen voor moeten zijn. Als daar geen koppen vallen, en dan niet sorry ik ben ben weg, zoek het maar uit, dan begrijp ik het ook niet meer.

Sjoerd, (URL) - 20-12-’19 21:07
Renesmurf

Helemaal mee eens. Nieuws was altijd het vermelden van feiten, maar is nu steeds meer een beleving geworden. We moeten er bij zijn en bah. Dit valt voor mij in dezelfde categorie als de sport, dat wordt je ook zo onder de neus gewreven.

Renesmurf, (URL) - 22-12-’19 23:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.