OPTREDEN


Eigenlijk doe ik het best wel goed. Toen ik in de krant de tips las om vitaal oud te worden, bedacht ik dat mijn toetreden tot een zangkoor van popmuziek helemaal in het plaatje paste van 'zeg ja tegen het leven', en waar ook geadviseerd werd: ga wat nieuws doen en sta open voor het onbekende. 

Toen ik mij ruim een jaar geleden aanmeldde om lid te worden van het zangkoor vond ik dat doodeng en de eerste keer dat ik onderweg daar naar toe was vroeg ik mij zelf af waar ik in hemelsnaam mee bezig was. Maar de conclusie is, dat ik er nog geen moment spijt van heb gehad. Naast de gezonde spanning die iets nieuws met zich meebrengt, heeft het mij al menig plezierig moment opgeleverd. De repetities vind ik leuk, maar daarnaast vind ik het ook heel erg leuk om op de radio de liedjes te horen die wij in het repertoire hebben.

Het koor heeft niet echt een dirigent maar meer een arrangeur/liedjesschrijver/troubadour die ons begeleidt. Hij treedt hier en daar en overal in de provincie op en wordt ook nog al eens gevraagd om voor Omrop Fryslân een optreden te verzorgen. Dat zal vast mede een rol gespeeld hebben toen het koor gevraagd werd om op drie januari op te komen treden.

We moesten om half één aanwezig zijn zodat we eerst een soundcheck konden doen. Ach, wat houd ik er van om bij radioopnames te zijn die live zijn. Bij de Firato vroeger, kon ik ook uren bij het radioprogramma staan wat dan ter plekke werd uitgezonden.  Er is dan zo veel te zien, zeker als het radioprogramma dan ook nog live op tv wordt uitgezonden. Alleen om daar te ziijn is al een feestje.

De eerste twee liedjes, ons eigen koorlied, geschreven en gecomponeerd door Adri de Boer, onze muzikale begeleider dus, gingen heel goed. Wat heeft het eerst een moeite gekost om Perfect van Ed Shearon goed onder de knie te krijgen, maar het klinkt nu goed. Ook hadden we Roller Coaster van Danny Vera graag willen zingen, maar helaas, dit was technisch niet mogelijk, omdat we dat met een orkestband zingen en deze dan eerder aangeleverd had moeten worden.

Het was echt een hele belevenis, waar ik heel erg van genoten heb.

Californian Dreamin' is een veel ouder werk en meestal zingen we dat wel heel goed, alleen deze middag was de kwaliteit van het begin net niet helemaal je dat. Binnen kort gaan we bezig met het instuderen van een liedje van Lady Gaga, Shallow. Als ik op de radio een liedje hoor wat wij ook zingen zoals All of me van John Legend, of bijvoorbeeld Bed of Roses, dan word ik helemaal blij.

Ik weet nu wat er allemaal bij komt kijken om een liedje een beetje leuk ten gehore te brengen. Dat zing je niet zomaar mee, omdat er verschillende partijen gezongen worden. Maar als het lukt en het klinkt mooi, dan geeft dat toch wel heel veel plezier.

                                   klik

hanscke Zaterdag 04 Januari 2020 - 8:22 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Dat lijkt me ook best wel spannend allemaal.

Sjoerd, (URL) - 05-01-’20 16:14
marjolijn

Leuk, zo’n optreden…!!

marjolijn, - 05-01-’20 17:32
Mrs. T.

Wat leuk. Muziek is zo belangrijk in het leven.

Mrs. T., (URL) - 05-01-’20 19:03
Renesmurf

Muziek is plezier, en daar gaat het om en dat vinden de luisteraars vast ook.

Renesmurf, (URL) - 06-01-’20 00:18
Rietepietz

Zingen is heel goed voor een mens, ik ben er helaas niet zo goed in dus ik bespaar een koor mijn aanwezigheid.

Rietepietz, (URL) - 06-01-’20 20:32
ria

Proud Hanscke! :-D

ria, (URL) - 07-01-’20 20:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.