VOORNEMENS


Het jaar is nog maar veertien dagen oud, maar ik kan nu al concluderen dat van mijn goede voornemen om dit jaar wat actiever te zijn met het plaatsen van blogs op mijn eigen website nog niet veel terecht is gekomen. En dat terwijl er juist zo veel leuke dagen op rij zijn geweest.

Kleine dochter Nina uit Roemenië kwam bij ons op bezoek. Niet één dag, niet twee dagen, maar wel vijf dagen, waarin we het heerlijk met elkaar hebben gehad. Ze had tegen zoonlief gezegd dat ze wel naar Nederland wilde, maar dat ze dan ook naar oma wilde en niet maar één nachtje. Zoonlief heeft zijn bezigheden daar op aangepast, zodat hij èn gedeeltelijk kon werken èn gedeeltelijk bij zijn dochter (en bij ons) kon zijn.

Maar ja, kleine meisjes worden groot, al bijna veertien en de tijd, dat ze 's avonds om negen uur naar bed ging, ligt al weer ver achter ons. Geen tijd voor oma om nog een blogje te schrijven. Nee, 's avonds via netflix samen genieten van een mooie film! Het is als een bijscholing voor mij, want ik zie films zoals Matilda en Minoes, best de moeite van het kijken waard, maar die ik uit mijzelf niet zo gauw zou kijken.

Na het vertrek van kleine dochter stond de verjaardag van dochterlief al bijna voor de deur, maar eerst was er nog de tradionele nieuwjaarsviering met de Red Hatters. Het was dit jaar een hele bijzondere meeting. Queen Nyn gaf na bijna tien jaar haar Queensstokje door aan Catharina, die nu de titel van Queen mag dragen. Het was een heel gezellig en warm gebeuren.

Nog niet echt van bekomen van de bijzondere avond  gingen we de volgende morgen dus op weg naar Den Haag, nadat we de jongens eerst afgeleverd hadden bij hun hondenhotel. Onze afspraak was dat we elkaar in Wassenaar zouden treffen om samen een bezoek te brengen aan museum Voorlinden. Het is werkelijk een heel bijzonder museum maar daarover later meer. Na een gezellig borreluurtje bij dochterlief en kleine dochter thuis zijn we heerlijk uit eten geweest.

De volgende dag zouden P. en ik naar het museum Corpus gaan, maar dit ging niet door omdat het museum wegens herstelwerkzaamheden gesloten was. Dan Leiden maar gaan verkennen? Nee, toch maar niet, het weer was er niet naar, ik voelde mij niet fit, we gaven er de voorkeur aan om naar huis te gaan en van daaruit de jongens 's avonds weer op te halen. Ik weet dat ik die middag alleen maar futloos in de stoel heb gehangen. De volgende dag werd duidelijk wat de oorzaak was. Ik was ziek, griep of bronchitis, maakt niet uit, door de koorst was ik het liefste in bed.

En zo kwam het dat ik mijn goede voornemen van meer blogjes schrijven echt niet ten uitvoer kon brengen. Gelukkig kun je iedere dag opnieuw beginnen met goede voornemens en dat probeer ik, nu ik me weer beter voel, maar in de praktijk te brengen. Ook zal het de komende weken iets minder hectisch zijn, want het tempo van de afgelopen weken is echt niet bij te benen. Maar ik klaag niet hoor, behalve de paar dagen dat ik ziek was waren het allemaal dagen met een sterretje.

                           klik

hanscke Woensdag 15 Januari 2020 - 10:48 pm | | Standaard

vier reacties

marjolijn

De griep heerst, het enige wat helpt is goed uitzieken.
Met alle leuke dingen die gepasseerd zijn moet dat wel lukken…!

marjolijn, - 16-01-’20 07:04
Sjoerd

Dit hadden best meerdere logje kunnen zijn, maar het jaar is nog lang. Mooi dat je toch nog even alles hebt kunnen samenvatten.

Sjoerd, (URL) - 16-01-’20 10:16
Rietepietz

Ach, goede voornemens zijn onzin, er is altijd een reden waarom je er niet aan toe komt. En leuke dagen met een kleindochter zijn zéker een goede reden . Voorlinden staat ook op mijn lijstje maar zal er voorlopig niet van komen denk ik. Toevallig vandaag wel over de huidige expositie gehoord omdat zoonlief er gisteren een kijkje nam.

Rietepietz, (URL) - 16-01-’20 19:49
Mirjam Kakelbont

Real life, gaat vóór het bloggen. Zeker wanneer je kleindochter vijf dagen bij je is. Laat je niet gek maken door iets wat je je hebt voorgenomen. Zeg gewoon dat je van gedachten bent veranderd (-:

Mirjam Kakelbont, (URL) - 19-01-’20 22:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.