KINK IN DE KABEL


De eerste maand van het nieuwe jaar schiet al weer op. Van Blue Monday heb ik geen last gehad, de schilders waren bij ons om de de laatste slaapkamer, de onze, onder handen te nemen. Nu dit klaar is, breekt er eindelijk een tijd aan waarin weinig spannende dingen gepland staan. Tijd om leuke plannen te gaan maken, dacht ik.

Niet dat alle plannen die ik maak ook uitgevoerd worden, maar het geeft mij altijd een goede flow. Zo ben ik  echt van plan geweest om naar Schiedam te gaan om de tentoonstelling van Rothko te bekijken. In mei vorig jaar was ik deze kunstschilder op het spoor gekomen; voor wie het nog eens wil lezen, het is het blogje over de tijd doden. Het is er niet van gekomen.

Maar toen ik aan het begin van dit nieuwe jaar nog geen goede kalender had en ik op zoek ging en zag dat er voor dit jaar een kalender van Rothko te koop was, heb ik geen moment geaarzeld, al moet ik zeggen dat de eerste plaat van januari een beetje tegenvalt. Deze is te donker om er iets in te kunnen ontdekken, maar het jaar heeft meer maanden, dus komen de hele mooie platen waar ik van houd vanzelf aan de beurt.

Misschien matchen de fleurige platen dan ook beter met ons zijn. Op dit moment is de stemming toch wat somber. De uitslag van het driemaandelijkse bloedonderzoek van P. is niet om te juichen. In verband met een waarde van iets in het bloed wat kan duiden op toch weer activiteit van de NETkanker, zal P. een oproep krijgen om een vervroegde petscan te laten doen. Hier zijn we dus niet blij mee.

En weg is opeens mijn vrije gevoel om lekker bezig te gaan met het voorbereiden van een vakantie in Frankrijk deze zomer. En ook mijn hele voorzichtige plannen om uit te zien naar een mooie reis begin volgend jaar ter ere van ons veertig jarig huwelijk zet ik nu maar even opzij. Ik was geïnteresseerd geraakt in een leuke reis naar China, maar dat zou ik nu toch zeker ook op een heel zacht pitje gezet hebben vanwege het Coronavirus.

Ondanks een mooie kalender is het niet mogelijk om in de toekomst te kijken. Het voelt toch een beetje als een toekomst waarin de onzekerheid weer een grotere plaats inneemt dan gewenst is.

hanscke Maandag 27 Januari 2020 - 8:55 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik kan me voorstellen dat dit een beetje een downstemming oplevert. Ik hoop dat je volgend jaar om deze tijd kunt zeggen dat het allemaal wel meeviel. Geniet gewoon van iedere dag, de tijd vliegt voorbij.

Sjoerd, (URL) - 28-01-’20 09:51
ria

We zijn toch nooit helemaal zeker van een toekomst zonder problemen, lekker genieten van wat er is en wat er elke dag op je pad komt.

ria, (URL) - 28-01-’20 10:55
marjolijn

Carpe Diem, en geniet van alles wat goed gaat.
Sterkte met alles, wat zorgen baart.

marjolijn, - 28-01-’20 17:45
Rietepietz

Begrijpelijk dat je van zo’n uitslag even van slag bent. Goed dat men snel handelt maar inderdaad, plannen maken is dan wel even moeilijk. Sterkte want spannend wordt het natuurlijk wel weer voorlopig.

Rietepietz, (URL) - 28-01-’20 19:02
Mrs. T.

He gats, wat vervelend. Sterkte hoor.

Mrs. T., (URL) - 28-01-’20 22:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.