STORM EN IJSTIJDEN


In het kader van niet bij de pakken gaan neerzitten, maar proberen wat leuke dingen te gaan doen, had ik een uitje bedacht. We zouden op zondagmiddag naar de IJsselhallen in Zwolle gaan om daar de ijssculpturen te bekijken, iets wat ik al een aantal jaren op het prgramma had staan, maar wat er nog nooit van gekomen was. 

Om dit jaar niet weer te blijven steken in het van plan zijn, had ik in het begin van de week al tickets on line gekocht; met een tijdslot, geen eventuele wachttijd als het te druk zou zijn, wat kon er nog mis gaan?

Tja, met de storm had ik geen rekening gehouden.

Echt leuk om te gaan vond ik het niet meer. Ik heb nog geprobeerd om telefonisch te proberen ons bezoek uit te stellen, maar buiten kantooruren was er niemand bereikbaar. Na veel dubben zijn we toch maar gegaan.

Op de weg viel het nog wel mee. Ontspannen rijden was het niet en ik schrok best toen er opeens een boomtak(je) op ons raam viel; nog geen tel later nadat P. gezegd had: zie je wel, dat het meevalt, echt spectaculaire dingen heb ik nog niet gezien.

Het was niet heel druk, maar we waren niet de enigen die de ijssculpturen gingen bekijken.  Bij de start wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen met kijken. Ja, de route volgen, dat was duidelijk, maar er was zoveel te zien. Het begon met de uitbeelding van  dieren en opstellingen van ver voor de jaartelling. Gaande weg kwamen we bij de Middeleeuwen, Gouden Eeuw, Stoomtijdperk, Tweede Wereldoorlog en de Future.

Na ruim een half uur waren we bij de uitgang. Steen en steenkoud, dus eerst maar iets drinken om warm te worden. Daarna nog een snelle tweede ronde. Toen pas kon ik meer genieten van de tijdreis door het geheel.

Door de lichteffecten was het niet altijd even goed mogelijk om er mooie plaatjes van te maken.

De mooiste foto's die ik gemaakt heb zijn van de uitbeelding  van Anne Frank aan een tafeltje en daarnaast het concentratiekamp. Het was werkelijk heel mooi gedaan, maar ik vind het zelf ongepast om juist die beelden op dit blog te tonen.

Na het zien van dit alles keerden we weer huiswaarts en zijn we Zwolle niet meer ingegaan om daar wat rond te kijken en er zo mogelijk een hapje te eten zoals wel de bedoeling was geweest. 

Tja, wat moet ik er van zeggen. Het uitje is net niet helemaal geworden van wat de bedoeling was, maar we zijn er wel even uit geweest.

 

                     klik

hanscke Dinsdag 11 Februari 2020 - 11:56 am | | Standaard

vijf reacties

ria

Het ziet er prachtig uit! En ja het zal best een koude bedoening zijn, brrr.

ria, (URL) - 11-02-’20 16:51
marjolijn

Toch mooi dat je wel op stap bent gegaan, ondanks de storm en de kou van de tentoonstelling zelf…!

marjolijn, - 11-02-’20 17:41
Rietepietz

Waarschijnlijk was het juist door de storm wat minder druk, dát is dan toch een pluspunt. Lijkt me zeer de moeite waard om er een kijkje te nemen Snap wel dat een rondje Zwolle minder aantrekkelijk was in de storm.

Rietepietz, (URL) - 11-02-’20 17:52
Jeanne

Het werd vooral een spannende tocht!

Jeanne, (URL) - 11-02-’20 18:16
Sjoerd

Het is wat je zegt, je bent er even lekker tussenuit geweest.

Sjoerd, (URL) - 11-02-’20 20:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.