OP LOSSE SCHROEVEN


 "Om maar met de deur in huis te vallen, ik heb slecht nieuws voor u. De petscan heeft uitgewezen dat er twee nieuwe haarden van activiteiten te zien zijn. Ergens links bij de hals en hoog bij de aorta". Zo begon het gesprek met de chirurg/oncoloog. Ruim vijf weken hadden we in onzekerheid geleefd, nadat er middels een driemaandelijks bloedonderzoek was gebleken, dat er een paar waarden niet meer waren zoals ze behoorden te zijn. Een aantal waarden waren zelfs slechter dan voor de operatie.

Tja, daar zit je dan. Opnieuw is de toekomst weer helemaal op losse schroeven komen te staan. Dat er iets niet helemaal goed was had ik wel ingeschat, maar dat de NETkanker zich nu op een tweetal andere plekken gemanifesteerd heeft is toch wel het minst goede scenario. Eerlijk gezegd was dat helemaal niet in mij opgekomen.

Nadat de chirurg uitglegd had, dat het niet operabel is en dat er een verwijzing naar de internist/oncoloog zal komen nam hij afscheid van ons. Het speet hem ook, dat het zo was, liet hij ons weten, met die grote operatie had hij gehoopt P. wat langer uit de wind te houden.

Binnen twee weken kan P. dus een afspraak met de oncoloog verwachten. Dan zal er besproken gaan worden, wat er eventueel nog mogelijk is aan het inzetten van remmende medicatie. Het probleem daarbij is, P. heeft dit al wel gehad, maar hij bleek hier allergisch voor te zijn. De koude rillingen en de shockachtige verschijnselen noopten toen tot het stopzettten van deze injecties. Maar wie weet is er nog iets anders te bedenken.

Het worden dus weer twee weken van grote onzekerheid. Hoe zal het verder gaan? Het hoeft natuurlijk nog niet heel dramatisch te zijn. Op de patiëntendag hebben we mensen ontmoet die al tien jaar deze vorm van kanker hebben en nog een behoorlijke goede kwaliteit van leven hebben. Aan de andere kant, ons is verteld dat een  NETkanker  een traag verlopend ziekteproces kent, maar als dan blijkt dat er na drie maanden al weer nieuwe haarden te zien, zijn dan vind ik dat niet echt heel traag en dat verontrust mij wel.

Voorlopig is het dus weer afwachten. Gelukkig voelt P. zich goed en we hebben samen afgesproken, dat we niet bij de pakken gaan neer zitten. Plannen voor de iets langere termijn, zoals een vakantie plannen, laten we nog maar even in de ijskast staan, maar voor de korte termijn willen we gewoon verder gaan met het leven van alledag. Zo stond gisteren een bezoek van mijn broer en schone zus gepland en dat hebben we gewoon door laten gaan en het is een hele gezellige dag geworden. Voor vanmiddag staat er een bezoek aan de bioscoop gepland. We willen graag de film van Herman Finkers, de beentjes van Sint Hildegard, zien.

Het is zoals het is en we zullen wel zien hoe het verder gaat. Moed verloren is al verloren, dus dat doen we dan ook niet.

                                    KLIK

hanscke Zondag 01 Maart 2020 - 1:18 pm | | Standaard

acht reacties

Ria

Jr hebt het maar te nemen zoals het komt en gelukkig zijn ze erg knap tegenwoordig. Spannend is het zeker maar bij de pakken neer gaan zitten lost toch ook niets op. Sterkte samen hoor!

Ria, (URL) - 01-03-’20 15:34
Sjoerd

Dat is wel even schrikken natuurlijk. Maar geniet van de wellicht lange tijd die er nog over is. Ik wens jullie heel veel sterkte met deze tegenslag.

Sjoerd, (URL) - 01-03-’20 15:49
marjolijn

Ja, zulke berichten verwacht je niet, ook al zit het wrs. wel ergens in je achterhoofd.
Veel sterkte voor jullie allebei.

marjolijn, - 01-03-’20 17:39
Mrs. T.

He gats, niet fijn. Sterkte hoor!

Mrs. T., (URL) - 01-03-’20 18:19
Michiel

Aj, wat een naar bericht. Ik wens jullie heel veel sterkte…

Michiel, (URL) - 01-03-’20 19:24
Renesmurf

tja, dat zijn nare harde berichten. En je kan niet anders dan er het beste van maken! Kop op!

Renesmurf, (URL) - 01-03-’20 23:54
Rietepietz

Dat is inderdaad géén goed nieuws. Zeker als je er eigenlijk niet op gerekend had, dan komt het hard aan. Maar inderdaad, bij de pakken neer gaan zitten si slecht voor de kwaliteit van leven, maar natuurlijk is het niet altijd makkelijk om de moed erin te hpouden, sterkte en ik hoop dat er toch een goede behandeling mogelijk is.

Rietepietz, - 02-03-’20 21:54
Mirjam Kakelbont

Dit is “gewoon” heel hard schrikken! Wachten op een uitslag is sowieso een ramp. Al die onzekerheid… Ik hoop dat de oncoloog iets voor je man kan doen. Dat er in de tussentijd nieuwe medicijnen zijn bij gekomen. Is immunotherapie wellicht een idee? Heel veel sterkte voor jullie beiden!
Lieve groet.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 03-03-’20 16:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.