LIEFGESICHIES


Net als elk jaar heb ik weer een paar potten met violen klaar gemaakt. Ik heb mijn oude blogjes er nog eens op nagelezen en meestal gebeurt dit in de eerste helft van maart. Als ik die oude blogjes dan eens doorkijkis het ook leuk om de reacties nog eens door te lezen. Op 11 maart  2011 liet Fialas weten dat violen in het Suidafrikaans liefgesichies worden genoemd. Ik vind het zo'n leuk woord en daarom heb ik dit blogje deze titel meegegeven. 

Het klaarmaken van de potten violen betekent voor mij het einde van de winterperiode en ik doe dat meestal op één van de allereerste mooie lenteachtige dagen. Het einde van de winterperiode is dan eindelijk in zicht. Hoewel het dan best nog wel eens koud en guur kan zijn, vertellen de voluit bloeiende violen mij, dat het voorjaar in aantocht is.

Het is op dit moment behelpen om  nog een blogje te kunnen maken. Waar mijn stokoude laptop, veertien jaar inmiddels al niet goed voor is. Mijn gewone computer is ingestort, er kan niets meer geopend worden. Dit zal verholpen moeten worden, want ik wil toch wel verschillende dingen, zoals de foto's mee kunnen nemen naar mijn nog nieuw aan te schaffen laptop.

Ik heb lang getwijfeld, maar ik ben er nu wel uit. Een nieuwe laptop lijkt mij meer dan voldoende. Bovendien, zo zei zoonlief, mocht het niet bevallen, dan kan ik altijd nog besluiten om er een groter scherm aan te koppelen.

Ik zal nog even geduld moeten hebben, want dinsdag as. staat er voor P. een bezoek aan de oncoloog/internist in Groningen gepland. Deze zal hopenlijk duidelijkheid gaan verschaffen over hoe het behandelplan er nu verder uit zal gaan zien en hoe we de toekomst moeten gaan zien. Dat gaat natuurlijk voor.

Mooi dat ik dit hele oude beestje nog heb, ben ik in ieder geval nog in staat om een blogje te schrijven. Het zou de oplettende lezer kunnen opvallen, dat ik reeds gebruikte foto's gebruik. Het is me een teveel gedoe om ook nog met nieuwe foto's te moeten werken, maar ach, de liefgesichies die ik nu heb lijken heel erg op die van 7 maart 2009 of die van 13 maart 2011. Op 25 maart 2006 schreef ik ook al een blogje over violen, maar toen plaatste ik er nog geen foto's bij. Ik schrijf nu al 15 jaar blogjes. Ik vraag mij af, waar is de tijd gebleven?

                                    klik

hanscke Zondag 08 Maart 2020 - 2:48 pm | | Standaard

zeven reacties

Rietepietz

Dat het al eerder gebruikte foto’s zijn maakt toch niets uit, ze illustreren ook dit keer het logje prima. De ggemiddelde blogger ziet ook zóveel foto’s en plaatjes aan zich voorbij gaan dat het niet opvalt als het om een zo normaal onderwerp gaat. Hoop dat de artsen iets goed te melden hebben.

Rietepietz, - 08-03-’20 16:12
ria

Ik ben erg tevreden over mijn alles in een grote beeldscherm met los toetsenbord, , Het beeldscherm is mat daar moet je wel op letten hoor, die glanzende dingen is niets, tenminste dat vind ik. Ik hoop dat je foto’s nog te redden zijn, zo jammer als je door zoiets alles kwijt raakt, bij mij staat ook alles nog eens op een aparte schijf.
Succes ermee!
Viooltjes vind ik juist boos kijken ;-)

ria, (URL) - 08-03-’20 17:04
marjolijn

Ja, aan de vroege voorjaarsblommekes kun je zien dat de lente opkomst is.
Veel succes dinsdag, hopelijk krijg je meer duidelijkheid.

marjolijn, - 08-03-’20 17:39
Jeanne

Ook ik blog al 15 jaar, i.d.d waar blijft de tijd. Ik heb alleen een laptop en dat bevalt goed, hoewel ik de laatste tijd wel eens speel met de gedachte om een los beeldscherm erbij te nemen. Maar dat heeft te maken met het bewerken van foto’s, wat ik nogal veel doe.

Jeanne, (URL) - 08-03-’20 18:19
Renesmurf

Zolang het nog werkt werkt het nog, en anders moet het vervangen worden. Dat is het voordeel van dingen, en een nadeel aan levende mensen, die zijn onvervangbaar en moeten ook zo lang mogelijk aan de praat gehouden worden.

Renesmurf, (URL) - 09-03-’20 00:18
Sjoerd

Inderdaad, waar blijft de tijd. Ik blog sinds 2000 ongeveer, eerst als V@nM@n en daarna als bVision ook alweer sinds 2007. En ik geef toe ook hier is al eens een computer gecrashed. Sinds die tijd staat er een harde schijf naast om mijn gegevens regelmatig op te slaan.

Sjoerd, (URL) - 09-03-’20 10:03
 Margo

Ik denk dat het liefgesiggies moet zijn, in het Zuid-Afrikaans bestaat de ch klank niet (dat wordt altijd g)

Margo, - 21-03-’20 02:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.