BEDENKELIJK


Bedenkelijk, dat is het goede woord voor zoals de toekomst er op dit moment voor ons uitziet. De tijd van onzekerheid en hoe komt het nu is nog lang niet voorbij. Vanmorgen heeft de oncoloog/internist wel enige duidelijkheid kunnen geven, maar tegelijkertijd roept het ook weer vele vragen op.

Binnenkort zal er bij P. een biopsie in de hals gedaan worden om zeker te zijn dat de nieuwe uitzaaiingen( vandaag werd dit woord wel gebruikt, dit in tegenstelling tot een vorige gesprek met de chirurg, toen er over haarden werd gesproken) wel toe te schrijven zijn als gevolg van de NETkanker en dat het niet een gevolg is van iets anders wat gaande is.

Daarnaast zal er ook nog ee verwijzing naar de uroloog zijn, omdat op de petscan te zien is dat de prostaat ook  actief is. Dit staat zeker los van de al eerder genoemde NETkanker.

Pas wanneer er duidelijkheid is over deze twee onderzoeken, kan er geprobeerd gaan worden om een adequaat middel in te zetten die de aanwezige NETkanker kan remmen. Dit is niet eenvoudig omdat P. allergisch blijkt te zijn vor de inenting die doorgaans in deze situatie ingezet wordt. En een remmend middel lijkt toch zeer wenselijk, omdat deze doorgaans zich traag onwikkelende kanker bij P. niet echt traag lijkt te zijn.

Gelukkig lijkt het UMCG er wel enige spoed achter te zetten. Over vier weken moeten de uitslagen van de onderzoeken bekend zijn, zodat er dan met een goed behandelplan begonnen kan worden. Dus opnieuw een periode van afwachten hoe het gaat verlopen. De zorgen zijn dus nog lang niet uit de lucht.

                         klik

hanscke Dinsdag 10 Maart 2020 - 6:08 pm | | Standaard

zes reacties

ria

Haarden of uitzaaïngen dat klinkt voor mij toch ongeveer hetzelfde hoor. Ik hoop voor jullie dat er snel zekerheid is, dat ongewisse daar word je alleen maar onzekerder van. Sterkte samen.

ria, (URL) - 10-03-’20 19:10
Sjoerd

Dat klinkt niet echt best als ik tussen de regels doorlees. Ik hoop dat het uiteindelijk nog meevalt. Ik wens jullie veel sterkte en hoop dat ze toch een goed behandelplan kunnen opstellen.

Sjoerd, (URL) - 10-03-’20 21:45
marjolijn

Het blijft moeizaam en ongewis.
Veel sterkte in deze moeilijke tijd.

marjolijn, - 11-03-’20 07:21
Rietepietz

Een haard of een uitzaaien lijken me 2 verschillende dingen. Een haard lijkt me de bron te zijn van uitzaaingen als ik logisch denk. Maar alles bij elkaar toch allemaal niet heel geruststellend dat kan ik me wel voorstellen. Heel veel sterkte en ik hoop dat er snelduidelijkheid en een goed behandelplan komt.

Rietepietz, - 11-03-’20 13:03
Mrs. T.

Bah, wat naar allemaal. Heel veel sterkte hoor.

Mrs. T., (URL) - 11-03-’20 17:53
Renesmurf

Daarom toch maar de komende vier weken zo prettig mogelijk maar door zien te komen. Sterkte er mee en hopelijk loopt het allemaal goed af.

Renesmurf, (URL) - 13-03-’20 00:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.