ONWERKELIJK


Onwerkelijk, zo beleef ik de wereld althans. Onwezenlijk en onzeker, want niemand weet hoe het gaat komen. Er wordt beweerd, dat zestig procent van de mensen ziek gaat worden. Dan vraag ik mij af, ga ik daar bij horen en hoe ziek ga ik dan worden enzovoort enzovoort. Echt bang ben ik niet, ik verkeer volgens mij wel in een redelijk goede conditie maar dat zal niet voor iedereen gelden.

Voor P. ben ik, wat dit aangaat, ook nog niet zo bezorgd. Ook zijn conditie laat momenteel weinig te wensen over. Voor  de langere termijn is het een heel ander verhaal. Eén onderzoek, de biopsie in de hals, is geschrapt ,omdat de radioloog dit een te riskante onderneming vond. Als er iets geraakt wordt waar de NETkanker zich bevindt kan dit verregaande gevolgen hebben omdat de hormoonhuishouding dan volkomen ontregeld kan raken. Bloeddruk en ademhaling zijn dan niet meer onder controle te krijgen. Het onderzoek bij de uroloog blijft wel staan maar dat is pas na volgende week. 

Ik laat alles maar een beetje over mij heen komen,maar bizar is het wel. En de hele buitenwereld is ontwricht èn onze eigen wereld staat wat op de kop door alle onzekerheden, ik leef maar wat bij de dag.

Ik kijk uit naar de maandag, misschien is mijn nieuw aangeschafte laptop dan wel klaar voor gebruik, zodat ik die kan ophalen. Het schijnt nogal wat moeite te kosten om alle bestanden over te zetten, maar het gaat waarschijnlijk wel lukken,zo is mij verteld. Daar zou ik heel blij mee zijn, want dat betekent, dat al mijn foto's gered zijn. Dan is het voor mij een schone taak om die hele zooi eens goed te gaan rubriceren. Wie weet heb ik daar in de komende weken wel zeeën van tijd voor, hoewel ik ook nog wel andere plannen heb.

Als we dan toch veel thuis moeten blijven ga ik de naaimachine maar weer eens in werking stellen. Hoop ik wel dat de winkels nog even open blijven, want dan moet ik eerst nog wel even een lapje stof halen. 

Verder ga ik veel breien en lezen, zo zijn mijn plannen, en ook de derde serie van The Crown op netflix bekijken en kleuren en in de tuin werken. Nee met veertien dagen thuiszitten heb ik niet zoveel problemen, plannen genoeg. En hoe zit dat bij jullie? Daar ben ik heel benieuwd naar. 

                                          KLIK

 

hanscke Zondag 15 Maart 2020 - 1:06 pm | | Standaard

vier reacties

Rietepietz

Dat is inderdaad wel een beetje dubbelop, maar volgens mij is 2 weken binnen zitten echt niet nodig. Ik ga dat in ieder geval zeker niet doen want buiten zijn is gewoon belangrijk. .

Rietepietz, - 15-03-’20 14:12
Sjoerd

En wat doe je dan na die veertien dagen… dat vraag ik me af. Ik ben al veertien dagen bezig na de uitbraak hier in de grensstreek, maar dat wil niets zeggen als er verder om je heen van alles gebeurd. Volgens mij helpt het alleen als je binnen blijft zitten totdat het virus uitgewerkt is in Nederland. Maar dat is denk ik geen optie.

Sjoerd, (URL) - 15-03-’20 15:09
ria

Ik ga ook lekker naar buiten hoor, gewandeld moet er worden anders gaat Didi in mijn gezondheid zelfs zonder corona achteruit.

ria, (URL) - 15-03-’20 15:27
Mirjam Kakelbont

Er verandert hier weinig. Ja, doordat anderen hebben gehamsterd, kon ik vanmiddag de gewone boodschappen niet krijgen, maar morgen is er weer een dag. De afgelopen weken heb wat met Rosa in de regen gelopen en vandaag scheen heerlijk de zon!
Door mijn ME heb ik sowieso weinig energie dus van uitgaan moet ik het niet hebben. Man en dochter werken thuis. Dat wel.
Blijf gezond!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 16-03-’20 19:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.