DE TOEKOMST OP SLOT


Vanmorgen ben ik begonnen mij heel boos te maken op Mark Rutte. Nadat ik zijn hele verhaal nog eens goed tot mij had laten doordringen werd ik als maar bozer. Hier en daar en op meerdere plaatsen klopte zijn verhaal gewoon niet. Groepsimmuniteit! Waar haalde die man het eigenlijk vandaan. Er zouden dus heel veel mensen ziek moeten worden om dit te bereiken. Wel 60%.

Ergens begon er bij mij een belletje te rinkelen. Dit verhaal kon niet kloppen! De meeste mensen zijn tegen mazelen ingeënt, wel 95%, waarom maakt men zich dan zo druk als dit percentage naar beneden dreigt te gaan. Werkt de groepsimmuniteit dan niet bij de mazelen of de rode hond?  

Kort en goed, Mark Rutte ziet er meer heil in om het virus te bestrijden door veel mensen ziek te laten worden dan het te bestrijden. Ik ben maar eens gaan googelen. In China, een immens groot land is de besmetting grotendeels maar in één provincie gebleven. Hoe kan het dat het dan in Europa als een lopend vuurtje verspreid is? In Europa zijn nu al meer mensen, ruim 4000, overleden dan in Hubei, China 3122.

Maar Mark Rutte vindt het nog steeds niet nodig dat er verdere maatregelen zoals lock down getroffen worden. Hij laat zich adviseren door éne Jaap van Dissel van het RIVM. Deze man nam de manier van bestrijding bij de uitbraak van het Coronavirus in Wuhan volstrekt niet serieus. Het was volgens hem niet zo ernstig en alle gevaren die toen ter berde gebracht werden, en de daarbij behorende voorzorgsmaatregelen werden door hem weggewoven. Het zou niet zo'n vaart lopen.

En nu zijn we afhankelijk van de adviezen van deze man.

Dit alles had ik vanmorgen tussen het ontbijt en de koffie bedacht. Na enige tijd vroeg P. mij op te houden met het ventileren van mijn visie, ik kon namelijk niet meer stoppen en verviel steeds in herhalingen.

Vanmiddag heb ik het tvdebat gevolgd. Mark Rutte heeft inmiddels laten weten dat groepsinmuniteit niet (meer) het doel is, maar een middel. De draaikont.  Hij heeft het wel zo gezegd, mede op advies van die mijnheer Jaap.....

Ik houd mijn hart vast. Ik weet ook niet hoe het nu wel verder moet, maar van een mooie toekomst is op dit moment geen sprake. Ik mag toch hopen dat we die wel weer op de rails kunnen krijgen.

                                         klik

hanscke Woensdag 18 Maart 2020 - 9:34 pm | | Standaard

negen reacties

ria

Ik denk dat Mark ook gewoon zijn best doet het beste ervan te maken voor ons allemaal. Het is nu eenmaal geen dagelijkse kost voor niemand en ik vind dat hij het uitstekend doet tot nu toe. Ik denk ook dat heus Jaap van Dissel niet het alleenrecht van spreken heeft en alles in overleg zal gaan. Een rare toestand is het zeker.

ria, (URL) - 18-03-’20 22:46
Renesmurf

Rutte is niet te vertrouwen, een eersteklas slijmjurk, een volknaaier. Net als die hele partij van hem. En nu zijn er ineens wel miljarden, maar wij moeten altijd maar bezuinigen.

Renesmurf, (URL) - 18-03-’20 23:08
Sjoerd

Mark weet het ook niet, die laat zich alleen adviseren, maar dan wel door de verkeerde mensen.

Sjoerd, (URL) - 19-03-’20 09:27
Rietepietz

Omdat ik er zeker niet méér van weet dat Rutte en consorten ben ik helemaal niet van plan me daar het hoofd over te breken, blijf gewoon als altijd m’n gezond verstand gebruiken nu verder helemaal niemand echte oplossingen weet .

Rietepietz, - 20-03-’20 14:24
Michiel

Covid-19 met mazelen vergelijken is een gevalletje appels en peren. Groepsbescherming werkt wel degeliik bij mazelen, maar omdat mazelen VEEL besmettelijker is dan Covid-19 is de benodigde dekkingsgraad veel hoger dan bij Covid-19. Een Covid-19 patient kan gemiddeld 2 tot 3 anderen besmetten. Zonder enige bescherming leidt dat tot een expontiële groei. Maar als van die 2 tot 3 besmettingen er minder dan 1 gemiddeld effectief is, dooft het uit. als dus van die 2 a 3 pogingen tot besmetting er 1 a 2 personen resistent zijn dan dooft het uit. 1 a 2 van 2 a 3 is ongeveer 60 %. Maar bij een andere ziekte waarbij één persoon veel meer dan 2 a 3 anderen kan besmetten, moet de dekkingsgraad navenant hoger zijn. Dat verklaart die veel hogere gewenste dekkingsgraad voor griep.

Heb vertrouwen in de wetenschap en laat je niet leiden door onderbuikgevoelens aangepraat door volksmenners als Wilders en Baudet.

Michiel, (URL) - 20-03-’20 20:54
 Margo

Ik weet 0,0 over virussen, dus ik luister naar de deskundigen. Ik maak mij meer kwaad over domme mensen die het nog steeds niet serieus nemen. Die zijn het grote gevaar.

Margo, - 21-03-’20 02:12
marjolijn

De adviezen opvolgen is het beste wat we kunnen doen…!

marjolijn, - 21-03-’20 07:58
Ximaar

Het heeft alles te maken met voortschrijdend inzicht. Dat is wat anders dan draaikonterij. Als dat voorschrijdend inzicht er niet was, dan leefden we nu nog in het stenentijdperk. Het RIVM werkt wereldwijd samen met vergelijkbare instituten en o.a. ziekenhuizen en universteiten. Hun adviezen verschillen dan ook weinig met de adviezen van hun collega’s in het buitenland. Het punt is echter wat de politiek EN de bevolking doet met die adviezen.

In HuBei was het leven eenvoudig stil te leggen. Die mensen hadden herinneringen aan het eerste SARS Coronavius 1 in 2003. Het huidige SARS Coronavirus 2 verspreidt zich echter beter, maar is per besmetting minder dodelijk. HuBei, dat net zoeveel inwoners heeft als Italië, durft hun lockdown nog niet goed op te heffen, ondanks dat daar de verspreiden volgens hun officiele kanalen gestopt is. De kans is namelijk groot dat het daarna weer doorgaat. Dwz er is maar 0,11% besmet. Dat zou best 1% kunnen zijn omdat niet iedereen is getest. Maar dan is het nog te weinig om de samenleving daar te beschermen. In NL is 0,017% besmet en dat schiet ook nog niet erg op richting groepsbescherming. Rutte kwam dus gewoon te vroeg met dit verhaal.

Ximaar, (URL) - 21-03-’20 11:18
Mirjam Kakelbont

Rutte zei dat er voldoende wc-papier was om de komende tien jaar te kunnen poepen. Toen kreeg ik énorme aandrang een pak te gaan kopen want wat die man beloofd, is nog nooit iets uitgekomen.
Mijn dochter studeert HEPL (health, economics, policy and law) en heeft met filmpjes laten zien hoe groepsbescherming werkt en ik ben overtuigd dat het werkt.
De vraag is alleen of Corona net als de griep ieder jaar weer terugkomt…
Blijf gezond!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 25-03-’20 19:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.