INZICHT GROEIT


In de laatste reactie op mijn vorig blogje wordt de term voortschrijdend inzicht gebruikt en ik denk dat dit maar al te waar is. Mijn boosheid op Mark Rutte is al lang voorbij, want ook ik ben gaan inzien dat een totale lockdown niet de beste maatregel is. Zeker niet nadat ik vanmorgen  op het liveblog corona het hele interview met de baas van het RIVM, Jaap van Dissel heb gelezen.

Het heeft mij goed gedaan om te lezen dat hij nu zelf aanhaalt dat hij, namens het RIVM, eind januari melding heeft gedaan dat de kans klein was dat het coronavirus naar Nederland zou komen en dat de ziekte niet makkelijk van mens tot mens overdraagbaar leek. Het feit, dat hij dit zelf aanhaalt, nu blijkt dat de situatie geheel anders is, wekt bij mij vertrouwen. Toegeven dat er, en dat heeft hij natuurlijk niet alleen gedaan maar met bijvoorbeeld de WHO, maar toegeven dat de beoordelingen van de scenario's die het meest waarschijnlijk geacht werden niet gegaan zijn zoals zij gedacht hadden, vind ik prettig en getuigt van eerlijkheid. En die eerlijkheid is voor mij een basis om in de toekomst weer vertrouwen in zijn adviezen te hebben.

Uit dit interview heb ik ook wel begrepen, dat we in een situatie zijn beland die waarschijnlijk veel langer gaat duren dan de drie weken die vorige week is ingegaan. Na 6 april zal er waarschijnlijk geen sprake van zijn, dat we weer met ons gewone leven verder kunnen gaan. 

De prachtige lente zal dit jaar grotendeels aan ons voorbij gaan zonder dat we daar intens van kunnen genieten en ook de zomer zal naar mijn idee wel heel anders gaan verlopen dan dat we normaliter gewend zijn.

Dit alles vind ik een grote opgave om onder ogen te moeten zien, dat deze situatie niet in drie weken voorbij zal zijn, maar dat het tijden zal gaan duren. En dan heb ik het nog niet eens over de ontwrichting die gaat ontstaan, omdat vele bedrijven moeten sluiten waardoor heel veel mensen geen werk meer zullen hebben en daardoor hun inkomen zien veranderen.

We zijn met zijn allen en ik denk dat we de moed er in moeten houden, maar makkelijk zal het niet zijn.

                           klik

hanscke Zondag 22 Maart 2020 - 2:55 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Het wordt lastig, maar met elkaar moeten we er toch uit kunnen komen…

Sjoerd, (URL) - 22-03-’20 18:13
Jeanne

Gelukkig, nu ken ik je weer!

Jeanne, (URL) - 22-03-’20 19:59
Rietepietz

Fouten maken is menselijk, zeker bij moeilijk te voorspellen zaken.Het overkomt ons allemaal wel eens en alleen de mensen die hun fouten durven te erkennen zullen het vertrouwen niet verliezen.

Rietepietz, - 22-03-’20 22:32
Mrs. T.

Ik ben heel erg van ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’. Ik vertrouw op onze overheid en op experts. als ik dat niet zou kunnen zou ik volledig stuurloos zijn. Maar dit wil niet zeggen dat ik niet zelf na kan denken.

Mrs. T., (URL) - 22-03-’20 23:35
marjolijn

Voortschrijdend inzicht dat geldt voor ons allemaal, ook voor de overheid en de experts.

marjolijn, - 23-03-’20 07:56
Michiel

Goed dat jezelf ook voortschrijdend inzicht toont. Tja, dit gaat lang duren. De caravan kunnen we wel in de stalling laten, want de keuze van de bestemmingen lijkt dit jaar beperkt te blijven tot Balconia, Tuinetia of Oprittia. :(

Niet leuk, vooral niet voor degenen onder ons voor wie uitstellen tot de volgende zomer mogelijk geen optie is. Sterkte met alles.

Michiel, (URL) - 23-03-’20 09:37
Renesmurf

Het blijft een feit dat Rutte nu niet regeert, maar het RIVM, en we hebben geen keus. Het beste er maar van maken, heel anders dan hoe we gewend zijn.

Renesmurf, (URL) - 24-03-’20 00:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.