KLEURIG


Vroeger, toen we nog we nog gewoon konden gaan en staan waar we wilden, zijn we naar museum More in Gorssel geweest. Daar heb ik een kleurboek gekocht met allemaal inkleurplaten van beroemde schilderijen zoals: De Schreeuw van Evard Munch en de Kus van Gustav Klimt, maar ook werk van Salvador Dali, Paul Klee en Wasili Kandisky. Na heel lang aarzelen ben ik in januari begonnen met het inkleuren van Dimanche d'été à la Grande Jatte van Georges-Pierre Seurat.

Ik vond de kleuren zo lekker fris en ik schatte in, dat dit mij misschien wel zou gaan lukken, omdat deze plaat mij enigszins behapbaar leek. Moedig ben ik er aan begonnen, maar al snel werd het mij duidelijk, dat het een hele klus zou worden. Het was niet een kwestie van een kleurtje uit de vele kleuren kiezen, nee, het werd veel meer een zoektocht en experimenteren met heel veel kleuren tezamen om enigszins bij de gewilde kleur te komen.

Op een gegeven moment kwam ik op het idee om via de tablet eens te zoeken naar een iets groter voorbeeld, waar ik wat meer houvast aan zou hebben. Dat heb ik gevonden. En zo heb ik uren zitten kleuren en ik moet zeggen, dat ik zelf wel tevreden ben over het resultaat. Dat wil wel wat zeggen, want ik ben niet zo gauw tevreden als ik zelf iets doe.

Ik ben er bijna drie maand mee bezig geweest, want na anderhalf à twee uur kleuren ben ik het wel zat en stop ik er mee, maar dan is er vaak niet meer dan een tiende van het geheel of nog minder,  ingekleurd. Toen ik het aan een toevallige bezoeker, toen dit nog heel gewoon was,  liet zien, was het commentaar: mooi tussen de lijntjes!, maar dat is het natuurlijk niet. Het mengen om tot de juiste kleur te komen is echt steeds maar weer experimenteren geweest. Gelukkig had ik iets ervaring opgedaan met het kleuren van mandela's.

Of ik nu direct weer aan een andere plaat begin weet ik nog niet. Er liggen nog zo veel andere klussen die ik in deze tijd af wil maken. Misschien, als ik genoeg van het achterstallige weggewerkt heb, begin ik aan een nieuwe plaat.

                         klik

hanscke Dinsdag 24 Maart 2020 - 12:18 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Dat ziet er goed uit, en ach, voorlopig hebben we tijd genoeg om van alles te doen.

Sjoerd, (URL) - 24-03-’20 13:25
marjolijn

Een heerlijke bezigheid, zeker met zo’n mooi boek…!

marjolijn, - 24-03-’20 17:53
Rietepietz

Heel knap gedaan, ik doe het je niet na! Mooi tijdverdrijf waar ik de vaardigheid én het geduld niet voor heb. Maar ja, dat zeggen andere dan weer van een legpuzzel leggen en dát doe ik dan weer makkelijk.

Rietepietz, - 24-03-’20 21:09
Mirjam Kakelbont

Je hebt eer van je inspanning. Het is niet de kunst dat je tevreden ben over het eindresultaat maar dat je plezier in hebt gehad in het kleuren.
Van mij mag je ook over de lijntjes kleuren (-: Dat is nog eens een uitdaging!
Blijf gezond.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 24-03-’20 22:00
ria

Ja het gaat toch om het lekker bezig zijn met kleurtjes, het resultaat komt pas op de tweede plaats , maar dat mag er in dit geval ook zijn hoor.

ria, (URL) - 24-03-’20 22:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.