CROCS


Daar zijn ze, de nieuwe crocs. Oh, ik weet heus wel dat ik van heel veel mensen hiervoor de handen niet op elkaar krijg, omdat dit schoeisel als A F S C H U W E L IJ K gekwalificeerd wordt. Dat is in elf jaar niet veranderd. Het is vandaag exact elf jaar geleden, dat ik mijn eerste paar crocs aangeschaft heb. We waren toen een dag in Amsterdam en voordat we naar zoonlief gingen liepen we door de Kalverstraat en werd ik helemaal blij van een vrolijk ogende etalage volgestapeld met kleurige crocs. Ook al had ik eerst gezegd, dat ik ze foeilelijk vond, ik kon de verleiding niet weerstaan om toch zo'n vrolijk paar aan te schaffen.

Ik heb nooit spijt gehad dat ik ze gekocht heb en er altijd heel veel plezier van gehad. Niet dat ik ze nu uren per dag aan heb, maar soms 's morgens even, of na een lange wandeltocht, of 's avonds als ik koude voeten heb, lekker met een paar sokken aan, en ook als ik in de tuinkleren van boven naar beneden ga en dan in de garage de laarzen aandoe maar ook voor op de camping is het heerlijk schoeisel. Ook dan beperk ik het tot de eerste paar uren van de dag, eerst naar de douchegelegenheid, maar na het ontbijt, wanneer ik dan nog even op en neer naar het toiletgebouw ben geweest om mijn tanden te poetsen, verwissel ik de crocs voor gewone schoenen.

Deze week begon de rechtercroc een mankement te vertonen. Eén van de klinknagels met het logo brak doormidden, waar door het hengseltje voor de hak, wat ik overigens nooit gebruik, op de wreef niet op zijn plaats bleef zitten waardoor de stevigheid wat minder was.

Ik ben maar eens op het internet gaan speuren, en ja het is nog steeds mogelijk om crocs aan te schaffen. Dat heb ik dus gedaan en gisteren zijn ze netjes thuis bezorgd. Het was alleen even moeilijk om de juiste maat te bepalen, want er is die jaren toch iets veranderd. Kwamen ze elf jaar geleden uit China, nu is Bosnië het land waar ze vandaan komen. Dit heeft kennelijk konsekwenties voor de maten gehad, want mijn oude crocs hadden de maat 5 en wijdte 7 en deze crocs hebben maat 38/39 en 8 breed.

Achteraf had ik nog wel een poosje kunnen wachten met het bestellen, want met een touwtje heb ik het euvel keurig op kunnen lossen.

Ach, het maakt verder niet uit, ik ben er blij mee. Als ik hier weer 11 jaar plezier van heb is 27,89 euro toch echt geen weggegooid geld. Ze zijn in die elf jaar dus in prijs gedaald, het eerste paar kostte meen ik 39,95. Moet ik er wel bijvertellen, dat dit een aanbieding was, want wilde ik een andere kleur, dan was de prijs hoger. Maar zeg nu zelf deze kleur, cantaloupe is toch alleraardigst?

                                 klik

hanscke Zaterdag 28 Maart 2020 - 5:06 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik heb van mijn crocs meteen het onhandige riempje eraf gesneden en gebruik ze als lekkere instappers… Ik heb een paar voor binnen en een paar voor in de tuin.

Sjoerd, (URL) - 28-03-’20 20:21
ria

Hier staat een nep paar van de Lidl bij de achterdeur in de maat van Joop, die pas ik ook, ik loop er vaak op, even naar de garage en andere buitendingen. Zelf heb ik ook een paar van zulke maar dat werd me teveel van het goede bij de achterdeur.

ria, (URL) - 28-03-’20 22:17
marjolijn

Heerlijke stappers voor even, voor mij moeten het wel de echte crocs zijn en geen neppers, die er ook in vele vormen zijn.

marjolijn, - 29-03-’20 06:29
Hanneke

Boven in een kast staat een paar, uit Bosnië. Ik vind ze naar zitten en beroerd lopen. Dat kan dus ook.

Hanneke, - 29-03-’20 15:38
Rietepietz

Geen idee hoe je daar op loopt, maar als “snelle instapper” zullen ze zeker handig zijn. Nooit gepast dus ik heb geen idee of ik er voor zou vallen.

Rietepietz, - 29-03-’20 17:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.